Bavarese cu 2 creme

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa
Bavarese cu 2 creme

Ingrediente

  • 300ml frisca lichida
  • 4 galbenusuri
  • 200g zahar
  • 250ml lapte
  • 1 pastaie de vanilie
  • 6g gelatina
  • 50g ciocolata amara

Mod de preparare

Laptele se pune la fiert impreuna cu pastaia de vanilie,taiatpe jumatate;Cand au fiert se da deoparte si se lasa la racit;

Ouale se bat cu zaharul pana devin o crema spumoasa,iar cand laptele s-a racit se adauga peste compozoitia de oua amestecand pana la omogenizare,se pun pe foc pana devine o crema omogena,dar nu trebuie sa fiarba;

Se da deoparte,se adauga gelatina inmuiata in prealabil in apa rece,o adaugam in crema ,omogenizam,,iar crema o lasam sa se raceasca bine;

Frisca o batem cu mixerul cam la 70%(deci nu foarte dura),o incorporam in crema racita,omogenizam si impartim crema in 2 parti egale;

Ciocolata amara o topim la microunde sau in baie de aburi,o adaugam in una din cele 2 compozitii,si incepem sa asamblam bavarese;

Eu am folosit pahare,de sticla,am adaugat un strat de crema de ciocolata in pahar,l-am introdus in frigider cam 4 minute,am adaugat un alt strat de crema alba ,am introdus in frigider si,asa am procedat pana la terminarea cremelor;

La sfarsit am decorat cu bucatui de ciocolata,menta si-am servit!

OBS:Se poate realiza intr-o forma unica,unsa cu ulei de migdale sau de floarea soarelui,se tine cam 4 ore in frigider ,dupa care se poate servii decorata dupa placerea si gusturile fiecaruia;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise