autor:

vera

» » Aluaturi si Foietaje

Blat de pizza ft simplu

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 mai 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 mai 2009

Ingrediente
-500g faina, -250ml apa calduta, -25 g drojdie de bere, -sare o lingurita, -un virf cutit zahar, -2 linguri ulei de maline

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Puneti intr-un castron faina cu sarea. Intr-un pahar amestecati apa, drojdia, uleiul, zaharul si amestecati bine pina se desface bine drojdia si adaugati peste faina. Framantati bine pana devine un aluat potrivit, nu ft tare, care nu se lipeste de miini, eventual mai adaugati putin ulei.


Se pune la crescut acoperit cu un prosop. Din aceasta compozitie va ies 2 tavi de cuptor, foile le intindeti cu miinile si le mai lasati sa creasca 5-10 min. Condimentati pizza cu ceea ce doriti sau aveti!!

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    bb , 18 aprilie 2015

    f bun

  • Fara foto

    Cristina Maria Codrea , 22 iulie 2013

    ca scapi de o frica sau o trauma trebuie sa te infrunti see you ea.

  • Fara foto

    arpi , 10 noiembrie 2009

    salut sa stii ca ai o reteta de pizza foarte buna si eu de 8 ani lucrez ca si pizzer exact cu reteta asta

    • Fara foto

      vera , 30 iulie 2009

      Este ft simplu aluatul, acum ca este vara se poate lasa mai putin timp la crescut!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Super am sa incerc si eu aluatul acesta,felicitari.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Asa il fac si eu doar ca pun 4 linguri ulei la 400 g faina... Dupa ce e intins in tava il intep cu furculita...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

      La noi in casa pizza se face o data pe saptamana, este foarte rapida si ...buna...crocanta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • -500g faina
  • -250ml apa calduta
  • -25 g drojdie de bere
  • -sare o lingurita
  • -un virf cutit zahar
  • -2 linguri ulei de maline

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de vera

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

44 voturi    14 comentarii
18 min
Paste si pizza

Chec pufos-reteta mamei mele

Mixam albusurile cu praful de sare pana ce devine albe si batoase; Galbenusurile le mixam cu zaharul

23 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Rulada cu nutella

Mixam bine ouale cu zaharul pana se dubleaza volumul Amestecam faina cu amidonul si praful de copt,adaugam

15 voturi    8 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

bb

f bun



Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Chec

Chec

Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare si se amesteca cu 1/3 zahar. Separat se freaca galbenusurile cu uleiul, restul de zahar

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Melcisori cu nuca si ghimbir sau stafide

Melcisori cu nuca si ghimbir sau stafide

Intr-un castron mic punem drojdia, o lingura de zahar, o lingura de faina si o dizolvam intr-un pic de lapte caldut. Acoperim cu un

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje