autor:

vera

» » Aluaturi si Foietaje

Blat de pizza ft simplu

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 mai 2009

Ingrediente
-500g faina, -250ml apa calduta, -25 g drojdie de bere, -sare o lingurita, -un virf cutit zahar, -2 linguri ulei de maline

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Puneti intr-un castron faina cu sarea. Intr-un pahar amestecati apa, drojdia, uleiul, zaharul si amestecati bine pina se desface bine drojdia si adaugati peste faina. Framantati bine pana devine un aluat potrivit, nu ft tare, care nu se lipeste de miini, eventual mai adaugati putin ulei.


Se pune la crescut acoperit cu un prosop. Din aceasta compozitie va ies 2 tavi de cuptor, foile le intindeti cu miinile si le mai lasati sa creasca 5-10 min. Condimentati pizza cu ceea ce doriti sau aveti!!
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Cornuri cu branza

Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut,pe care o lasam la

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Placinte cu branza burduf

Framantam aluatul dupa care lasam la dospit cca 1 h intr-un loc cald acoperit cu un servet uscat. Impartim

13 voturi    5 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    bb , 18 aprilie 2015

    f bun

  • Fara foto

    Cristina Maria Codrea , 22 iulie 2013

    ca scapi de o frica sau o trauma trebuie sa te infrunti see you ea.

  • Fara foto

    arpi , 10 noiembrie 2009

    salut sa stii ca ai o reteta de pizza foarte buna si eu de 8 ani lucrez ca si pizzer exact cu reteta asta

    • Fara foto

      vera , 30 iulie 2009

      Este ft simplu aluatul, acum ca este vara se poate lasa mai putin timp la crescut!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Super am sa incerc si eu aluatul acesta,felicitari.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Asa il fac si eu doar ca pun 4 linguri ulei la 400 g faina... Dupa ce e intins in tava il intep cu furculita...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

      La noi in casa pizza se face o data pe saptamana, este foarte rapida si ...buna...crocanta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • -500g faina
  • -250ml apa calduta
  • -25 g drojdie de bere
  • -sare o lingurita
  • -un virf cutit zahar
  • -2 linguri ulei de maline

Raporteaza reteta

Retete
de vera

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

45 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza

Chec pufos-reteta mamei mele

Mixam albusurile cu praful de sare pana ce devine albe si batoase; Galbenusurile le mixam cu zaharul

42 voturi    14 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Rulada cu nutella

Mixam bine ouale cu zaharul pana se dubleaza volumul Amestecam faina cu amidonul si praful de copt,adaugam

16 voturi    9 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

bb

f bun

Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu carne si aluat de casa

Placinta cu carne si aluat de casa

Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi atat calda alaturi de o salata de legume, cat si rece, ca pachet la serviciu, scoala

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane cu mac

Batoane cu mac

Din ingredientele date se framanta un aluat elastic, nelipicios. Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul. Se imparte apoi in

3 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje