autor:

vera

» » Aluaturi si Foietaje

Blat de pizza ft simplu

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 mai 2009

Ingrediente
-500g faina, -250ml apa calduta, -25 g drojdie de bere, -sare o lingurita, -un virf cutit zahar, -2 linguri ulei de maline

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Puneti intr-un castron faina cu sarea. Intr-un pahar amestecati apa, drojdia, uleiul, zaharul si amestecati bine pina se desface bine drojdia si adaugati peste faina. Framantati bine pana devine un aluat potrivit, nu ft tare, care nu se lipeste de miini, eventual mai adaugati putin ulei.


Se pune la crescut acoperit cu un prosop. Din aceasta compozitie va ies 2 tavi de cuptor, foile le intindeti cu miinile si le mai lasati sa creasca 5-10 min. Condimentati pizza cu ceea ce doriti sau aveti!!
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Foccacia

Faina, drojdia si jumatate de lingura de sare se amesteca, incorporandu-se treptat apa calda. Se

14 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Rulouri cu spanac

Se pune drojdia la inmuiat cu putin lapte si se lasa sa se odihneasca pentru 8-10 min Se adauga

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    bb , 18 aprilie 2015

    f bun

  • Fara foto

    Cristina Maria Codrea , 22 iulie 2013

    ca scapi de o frica sau o trauma trebuie sa te infrunti see you ea.

  • Fara foto

    arpi , 10 noiembrie 2009

    salut sa stii ca ai o reteta de pizza foarte buna si eu de 8 ani lucrez ca si pizzer exact cu reteta asta

    • Fara foto

      vera , 30 iulie 2009

      Este ft simplu aluatul, acum ca este vara se poate lasa mai putin timp la crescut!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Super am sa incerc si eu aluatul acesta,felicitari.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Asa il fac si eu doar ca pun 4 linguri ulei la 400 g faina... Dupa ce e intins in tava il intep cu furculita...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

      La noi in casa pizza se face o data pe saptamana, este foarte rapida si ...buna...crocanta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • -500g faina
  • -250ml apa calduta
  • -25 g drojdie de bere
  • -sare o lingurita
  • -un virf cutit zahar
  • -2 linguri ulei de maline

Raporteaza reteta

Retete
de vera

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

45 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza

Chec pufos-reteta mamei mele

Mixam albusurile cu praful de sare pana ce devine albe si batoase; Galbenusurile le mixam cu zaharul

38 voturi    14 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Rulada cu nutella

Mixam bine ouale cu zaharul pana se dubleaza volumul Amestecam faina cu amidonul si praful de copt,adaugam

16 voturi    9 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

bb

f bun



Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu lapte si ulei

Paine de casa cu lapte si ulei

Punem toate componentele la temperatura camerei, in bucatarie, cu 1-2 ore inainte de preparare. Incalzim laptele. Preparam maiaua: Zdrobim

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine pufoasa

Paine pufoasa

Diluam drojdia in apa calduta. Atentie apa sa nu fie fiarta ca sa nu stricam drojdia Punem 2-3 linguri de faina si amestecam bine pana

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Aluaturi si Foietaje