autor:

Camelia Grosu

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de pui

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune carnea in apa rece la fiert si cand face spuma luam spuma cu o paleta. O mai lasam sa fiarba 20 minute si incepem sa punem zarzavaturile. Punem intai morcovul dat prin razatoarea mica si-l lasam sa fiarba singur 20 minute. Apoi punem telina data tot prin razatoarea mica si o lasam sa fiarba si pe ea pana e aproape gata. Apoi punem prazul taiat patratele si-l lasam sa fiarba nu prea mult pentru ca fierbe repede. Punem apoi lingura de ardei, cei 3 pumni de orez si lasam sa fiarba 10 minute. La sfarsit punem sucul de rosii si mai lasam sa fiarba vreo 5 minute. Apoi turnam borsul si cand stingem punem leusteanul uscat.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 august 2010

    O bunatate de bors ,cu praz e minunat,il folosesc si eu nu numai la bors ci si la tocanite,salate,etc ...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010

    Foarte gustoasa!

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2010

    foarte bun si mie imi place sa gatesc cu praz borsurile dar...numai cind gasesc

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

      Si mie imi place mult borsul. Eu il prepar acasa, am husti de la mama. Si praz folosesc mult, si la ciorbe si la mancaruri. Felicitari pentru reteta si pentru prezentare.

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

      O reteta grozava...foarte buna ... felicitari!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

      Delicios....

    • Fara foto

      husni , 30 martie 2010

      Am mai mult de 50 de ani si n-am gustat niciodata prazul; in Romania,in zona,de unde sint,nu se gatea;aici am vazut in unele"mall"-uri,dar pt. ca nu stiu ce sa fac cu el,n-am cumparat.Dar acum stiu;ai explicat f.bine,Camelia. Si sint sigura ca gustul borsului tau e minunat. Nici borsul,in Ardeal(de unde sint),nu se foloseste,dar l-am mincat(mult),in Moldova;mi-a placut mult. Felicitari,Camelia si pt.prezentare ! Ai votul meu,maxim.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

      tare buna!cu pui de tara....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

      Grozav borsuletul tau...Puiul de tara ii da un gust tare bun...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

      Ce buna ciorbita cu leustean!!!!!!!

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

      Arata bine ciorbita ta si cred ca e si foarte gustoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

19 voturi

Ingrediente

  • -1/2 pui de tara
  • -1 praz mare
  • -2 morcovi
  • -1 telina medie
  • -1 lingura pasta de ardei
  • -3 pumni de orez
  • -suc de rosii (fiecare pune cat ii place)
  • -bors (eu pun 1l de bors)
  • -verdeata (eu pun leustean uscat)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Camelia Grosu

Chiftele marinate

Peste carnea tocata se pun cele doua cepe taiate marunt, usturoiul bine pisat,mararul si patrunjelul

13 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Prajitura cu mere

Se rad merele si se pun intr-un castron. Se pun pe rand cele 2 oua, o cana cu zahar, o lingurita

22 voturi    19 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Sufleu de dovlecei

Se curata dovleceii de coaja, se taie felii si se pun la fiert. Se scurg intr-o strecuratoare si

11 voturi    5 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate de bors ,cu praz e minunat,il folosesc si eu nu numai la bors ci si la tocanite,salate,etc ...

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga ingredientele pe care le ai la dispozitie si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza.

22 voturi    19 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de legume cu smantana

Bors de legume cu smantana

Pregatim toate legumele apoi punem ciorba pe foc. Ceapa o curatam, o tocam, iar cea verde o taiem rondele. Morcovul decojit il facem

3 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe