Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie. Descopera reteta rapida si delicioasa!
Intr-o cratita, pune zaharul si laptele la foc mic, amestecand continuu pana cand zaharul se dizolva complet. Apoi, lasa amestecul sa se raceasca putin.
Adauga untul si cacaoa in amestecul de lapte si zahar. Amesteca bine pana obtii o crema omogena.
Adauga biscuitii macinati si esenta de rom (daca folosesti) si amesteca pana cand obtii o compozitie densa.
Asaza prima foaie de napolitana pe un platou sau pe o tava.
Intinde uniform o treime din crema peste foaie.
Pune a doua foaie de napolitana deasupra si preseaza usor, apoi adauga ultima foaie de napolitana.
Acopera prajitura cu folie alimentara si pune o greutate usoara deasupra (de exemplu, o tava mai grea) pentru a ajuta straturile sa se lipeasca bine intre ele.
Lasa prajitura la frigider pentru cel putin 2-3 ore, ideal peste noapte.
Dupa ce s-a racit bine si s-a intarit, taie prajitura in patrate sau romburi si serveste-o.
Este o prajitura delicioasa, simplu de preparat, cu un gust intens de cacao si o textura crocanta de la foile de napolitana.
Incearca si reteta de foi de napolitana cu crema si nuca, deliciul copilariei, rulada cu foi de napolitana si crema de cocos si caramel sau prajitura cu foi Lica. Pofta buna!
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii