autor:

Adriana K.D.

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Budinca de conopida si brocoli

Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-o oala mai mare am pus la fiert conopida in buchete mai mici, iar intr-o oala mai mica am pus brocoli la fiert cu apa si putina sare timp de 15 min.Cand a fost fiarta am scurs-o de apa si am alsat-o sa se raceasca atat conopida cat si brocoli.


Iar intre timp am facut un sos si anume:


- intr-o cratita am pus putin ulei circa 7 lg unde am pus cele 3 lg de faina alba am pus-o pe foc putin sa se incalzeasca.


Separat am batut ouale cu sare si putin piper dupa gust unde am adaugat smantana am amestecat bine unde am pus-o peste faina amestecata cu ulei am omogenizat totul bine.


Apoi am facut astfel:


-am uns tava cu ulei si am tapetat-o cu pesmet, peste care am pus un rand de conopida si printre conopida si cateva bucati de brocoli, apoi am pus jumate din sos, jumate din ceapa taiata rondele, jumate din cascavalul dat prin razatoarea mare apoi am pus iar un rand de conopida si brocoli, sos, ceapa, cascavalul ramas.


Am dat totul la cuptor timp aproximativ de 30 de min la foc mic, mai exact pana se face o crusta aurie.


Se poate servi atat calda cat si rece.


Pofta Buna!!!

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marian Chioibasu , 26 februarie 2014

    e fuarte apetisanta, pofta buna

  • Fara foto

    Cati Rosca , 12 februarie 2014

    buna,usor de gatit si sanatoasa.

  • Fara foto

    Andrada Cristinariu , 18 decembrie 2013

    arata ff bine..

    • Fara foto

      Silvia Postelnicu , 15 octombrie 2013

      arata bine

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

      Arata bine,trebuie incercata !

    • kamkrys75

      kamkrys75 (Chef de cuisine) , 28 martie 2011

      Am si eu o reteta de broccoli:)Am s o postez zilele astea,a ta m a lasat fara cuvinte!Felicitari!!!!

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 27 martie 2011

      Tare bine arata, trebuie incercata !

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 26 martie 2011

      mersi pentru reteta ;si eu trebuie sa maninc brocoli si nu ma prea omor ,doar supa -acum voi incerca reteta ta

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 martie 2011

      Foarte finã!!! brocolli în cazul meu trebuie sã consum zilnic, deci merçi de retetã:)

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 25 martie 2011

      O bunatate , dar eu nu ma prea impac cu conopida ma baloneaza mult dar am sa incerc budincuta ta . *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

53 voturi

Ingrediente

  • o conopida destul de mare
  • o buc de brocoli
  • 2 oua
  • 3 lg de faina alba
  • pesmet pt tapetat tava termorezistenta
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 250 g cascaval
  • 250 g smantana
  • 2 buc de ceapa verde

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Adriana K.D.

Salata de Boeuf

Se curata legumele,se spala si se pun la fiert in apa cu putina sare,cartofi se fierb separat fata

16 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Craciun

Prajitura cu mere si frisca

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se bat f bine cu 1,5 cani de zahar, uleiul si

44 voturi    18 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Sandvisuri cu telina si oua

Se face maioneza si se amesteca cu celelalte ingrediente. Se potriveste cu sare si piper. Se intinde

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

Marian Chioibasu

e fuarte apetisanta, pofta buna

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Retete vegetariene
"Melanzane alla Parmigiana"

"Melanzane alla Parmigiana"

Vinetele se taie pe lung in felii de cca 1,5 cm, se sareaza si se aseaza intr-o strecuratoare , punand peste ele o greutate , in asa

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Retete vegetariene
Pizza Cu Branza Feta Si Spanac

Pizza Cu Branza Feta Si Spanac

Taiati pitta pe jumatate si desfaceti-o ca pe o carte :) . Ungeti-o cu pasatta de rosii, rasfirati spanacul si busuiocul apoi sfaramati

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive cu brinza