Cine iubeste ciocolata,iubeste și acest desert ciocolatos. Ai mei băieți sunt fani cioco și pentru ca nu imi place sa fac mereu același lucru..citeodată mai inventez ceva nou și ei sunt cu adevărat incintați..:)
Așadar, să prajiturim...mai intai de toate pornim cuptorul la 180”C să aibă timp să se incălzeasca foarte bine. Intr-un bol amestecăm ingredientele uscate: făina,cacaua,praful de copt,bicarbonatul,praful de sare. Separat,intr-un alt bol, mixăm foarte bine ouăle cu zahărul pină iși dublează volumul și apoi adăugăm treptat uleiul. Lăsăm deoparte mixerul si cu ajutorul unei palete incorporăm mixul de ingrediente uscate .Apoi, treptat, adăugăm apa fierbinte pină la incorporare totala. Si, normal, la urmă adaugăm fructele confiate. Eu am folosit 2 tavițe de aluminiu care sunt ca si marime cam jumatate de tava normala de chec (voi puteti puteti să folosiți ce aveti).
Dați la cuptor pentru 25-30 minute, insă nu uitați să faceți testul cu scobitoarea pentru siguranță. Lasam la racit si cind sunt doar un pic călduțe puteți pune glazura de cacao care e foarte simplu de facut: se amesteca foarte bine zaharul cu cacaoa si apa fierbinte. Eu am decorat cu citeva așchii de ciocolata amaruie...:)
Este un desert extrem de usor de făcut și merge perfect alături de o cafea ori un ceai bineinteles cu cei dragi.
Spor la prăjiturit și o zi cu mult soare in viața voastră. :*
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii