Batoane pufoase cu magiun cu magiun, reteta simpla si usor de facut

Incearca reteta noastra simpla si usor de facut de batoane pufoase cu magiun, o gustare delicioasa si satioasa pentru intreaga familie. Aceste batoane imbina textura pufoasa a aluatului cu aroma dulce-acrisoara a magiunului intr-un desert simplu si savuros. Pregateste-le cu usurinta si bucura-te de gustul lor delicios in orice moment al zilei!

Portii
18
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie
Batoane pufoase cu magiun cu magiun, reteta simpla si usor de facut

Ingrediente

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 250 ml apa
  • 80 ml ulei
  • 50 g zahar
  • 20 g drojdie praspata
  • un varf de lingurita de sare
  • Pentru umplut:
  • 400 g magiun de prune sau struguri
  • Pentru uns si decor
  • 1 lingurita de faina
  • 50 ml apa
  • 3 lingurite de mac
  • miere

Mod de preparare

Reteta de batoane cu magiun o fac cel putin o data pe luna. Este ieftina, de post si se face foarte simplu.

Cernem faina intr-un vas si, in mijlocul ei punem drojdia amestecata cu o lingura de zahar si putina apa( din cantitatile date) si lasam 5 minute sa creasca.

Dizolvam restul de zahar in apa calda si incalzim usor si uleiul. Punem in bol si sarea si framantam un aluat usor moale si nelipicios pe care il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Transferam aluatul pe blatul de lucru si-l imparim in 8-9 parti egale. Din fiecare bucata de aluat formam un dreptunghi pe care il ungem cu magiun sau un gem care sa nu curga, rulam si formam batonul. La fel procedam cu fiecare bucata de aluat. Obtinem astfel 8-9 batoane pe care le transferam intr-o tava acoperita cu hartie de copt.

Lasam inca vreo 30 de minute la crescut, apoi le ungem cu apa amestecata cu faina. Presaram macul si coacem batoanele 20-25 de minute la 180 de grade Celsius, pana se rumenesc frumos.

Dupa ce le scoatem din cuptor le ungem cu miere sau cu un sirop facut din apa si zahar.

Puteti incerca si varianta simpla de batoane cu mac , cu mac si susan sau umplute cu mac. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise