autor:

alina

» » Aperitive

Cascaval de casa

Autor: alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 octombrie 2013

Ingrediente
1,5 kg branza de vaca dulce, lapte, 1 pachet margarina, 2 linguri smantana, 2 galbenusuri de ou, 1 lingurita bicarbonat, sare

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

8 voturi

Mod de preparare

Se farama branza intr-o cratita si se pune lapte pana da peste ea si se amesteca cu o lingura branza cu laptele.


Se pune pe foc si se lasa pana se infierbanta si se alege zerul.(pana se alege zerul nu se mai amesteca deloc).Dupa ce se alege zerul, se scurge branza de zer intr-un tifon si se pune sa se scurga.


Se pune un pachet de margarina intr-o cratita,se pune branza si se amesteca pana se face ca guma de mestecat.Putin inainte se adauga 2 linguri de smantana si sare dupa gust.


Cand este gata se ia de pe foc si se pune 1 lingurita de bicarbonat si 2 galbenusuri,apoi se pune cascavalul intr-un castorn de plastic uns cu margarina si se lasa la racit.


Pofta buna!
Retete
Alte retete din Aperitive

Crostini cu crema de branza si ardei kapia copt

Ardeii kapia ii punem la copt, ii decojim, apoi ii curatam de seminte si ii taiem fasii lunguiete. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive

Rulada aperitiv in trei culori

Prima data separam cele doua albusuri de galbenusuri si le batem spuma dupa ce am adaugat putina

20 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Aperitive

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nisioi Mariana , 11 ianuarie 2016

    Am incercat si e ok

  • Fara foto

    Mariana Giurgiu , 07 septembrie 2014

    din lapte de capra cum se face

  • Fara foto

    Camelia Cojocaru , 05 iulie 2014

    In sfarsit o reteta in care nu vad cantitati diferite de lapte pentru aceeasi cantitate de branza vaci.Acum va las si ma duc sa prepar cascavalul.Revin dupa ce-l termin (de facut)...........nu de mancat.Va multumesc pentru retete.

    • Fara foto

      Angela Buzea , 09 martie 2014

      pare a fi bun am sa incerc si eu

    • Fara foto

      Georgiana Radu , 28 octombrie 2013

      din lapte de capra cum se face

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg branza de vaca dulce
  • lapte
  • 1 pachet margarina
  • 2 linguri smantana
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 lingurita bicarbonat
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de alina

Unt cu usturoi si marar

Untul se lasa sa se inmoaie la temperatura camerei. Usturoiul il curatam, se taie in doua, il punem

7 voturi    10 comentarii
15 min
Sosuri

Tortellini de casa umplute cu ficat de pui

Aluatul: Pentru aluat amestecam toate ingredientele si framantam aluatul 20 de minute pe masa de

1 vot    2 comentarii
1h
Paste si pizza

Chiftele de dovlecei cu branza si marar

Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea cu gaurile mici. Intr-un alt vas pe aceasi

9 voturi    10 comentarii
30 min
Aperitive


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu brinza
Placinta rulata cu branzeturi si cabanos

Placinta rulata cu branzeturi si cabanos

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, punem drojdia, sarea, le amestecm cu o lingura. Apa minerala (calduta) o punem treptat, framantam,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pentru inceput facem crema de branza.Am avut branza de vaca proaspata,mai moale pe care am mixat-o putin cu untul moale si apoi am adaugat

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive