autor:

alina

» » Aperitive cu brinza

Cascaval de casa

Autor: alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 octombrie 2013
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 octombrie 2013

Ingrediente
1,5 kg branza de vaca dulce, lapte, 1 pachet margarina, 2 linguri smantana, 2 galbenusuri de ou, 1 lingurita bicarbonat, sare

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

7 voturi

Mod de preparare

Se farama branza intr-o cratita si se pune lapte pana da peste ea si se amesteca cu o lingura branza cu laptele.


Se pune pe foc si se lasa pana se infierbanta si se alege zerul.(pana se alege zerul nu se mai amesteca deloc).Dupa ce se alege zerul, se scurge branza de zer intr-un tifon si se pune sa se scurga.


Se pune un pachet de margarina intr-o cratita,se pune branza si se amesteca pana se face ca guma de mestecat.Putin inainte se adauga 2 linguri de smantana si sare dupa gust.


Cand este gata se ia de pe foc si se pune 1 lingurita de bicarbonat si 2 galbenusuri,apoi se pune cascavalul intr-un castorn de plastic uns cu margarina si se lasa la racit.


Pofta buna!

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Giurgiu , 07 septembrie 2014

    din lapte de capra cum se face

  • Fara foto

    Camelia Cojocaru , 05 iulie 2014

    In sfarsit o reteta in care nu vad cantitati diferite de lapte pentru aceeasi cantitate de branza vaci.Acum va las si ma duc sa prepar cascavalul.Revin dupa ce-l termin (de facut)...........nu de mancat.Va multumesc pentru retete.

  • Fara foto

    Angela Buzea , 09 martie 2014

    pare a fi bun am sa incerc si eu

    • Fara foto

      Georgiana Radu , 28 octombrie 2013

      din lapte de capra cum se face

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg branza de vaca dulce
  • lapte
  • 1 pachet margarina
  • 2 linguri smantana
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 lingurita bicarbonat
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de alina

Unt cu usturoi si marar

Untul se lasa sa se inmoaie la temperatura camerei. Usturoiul il curatam, se taie in doua, il punem

7 voturi    10 comentarii
15 min
Sosuri

Tortellini de casa umplute cu ficat de pui

Aluatul: Pentru aluat amestecam toate ingredientele si framantam aluatul 20 de minute pe masa de

1 vot    1 comentariu
1h
Paste si pizza

Chiftele de dovlecei cu branza si marar

Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea cu gaurile mici. Intr-un alt vas pe aceasi

2 voturi    9 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu brinza
Paste cu sparanghel, mazăre și sos de unt cu lămâie

Paste cu sparanghel, mazăre și sos de unt cu lămâie

Am pus cratițele cu apa pe foc mediu spre mare. Cand a inceput sa fiarba apa in cratița mica, pentru ca a inceput sa fiarba mai repede

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Daca spanacul este din conserva sau congelat se lasa la scurs intr-o strecuratoare. In cazul spanacului proaspat, acesta se opareste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza