Chec cu mere caramelizate

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Chec cu mere caramelizate

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 ouă
  • 150g unt(moale)
  • 150g zahăr pudră
  • 150g făină
  • 1 vârf cuţit de sare
  • o jumătate plic de praf de copt
  • Pentru caramelizare;
  • 4 mere
  • 50g unt
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingură zahăr pudră
  • (ingrediente pentru o tava de chec)

Mod de preparare

Se preîncălzeşte cuptorul la 150 grade C

În vasul unui robot se pun 150g unt şi zahărul pudră. Se amestecă la viteză medie timp de 1 minut.

Se adaugă ouăle. Se mai amestecă timp de 1 minut.

Se adaugă făina, sarea şi praful de copt şi se amestecă la viteză mare timp de 5 minute.

Merele se curăţă, se taie bucăţi mici.

Într-un vas se adaugă 50g unt, 2 linguri de miere şi 1 lingură zahăr pudră. Când începe procesul de caramelizare se adaugă merele şi se amestecă bine.

Merele caramelizate se adaugă compoziţiei de mai sus şi se amestecă timp de 1 minut la viteză medie.

Aluatul se toarnă într-o fromă de chec, tapetată cu hârtie de copt şi se coace timp de 40 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise