Chec marmorat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250g faina
  • 250g zahar
  • 125g unt
  • 3 oua
  • 125 ml lapte
  • esenta vanilie
  • 2 lingurite rase cacao
  • praf de copt

Mod de preparare

Untul se freaca spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, un varf de sare si faina putin cate putin (sa nu se formeze cocoloase), si cate putin lapte. Albusurile batute spuma se incorporeaza la urma, amestecand in vas de jos in sus, se adauga si praful de copt si esenta de vanilie.

Tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se toarna in tava jumatate din compozitie. In jumatatea care a ramas in vas se incorporeaza cacaua dupa care se toarna in tava peste primul aluat.

Se toarna in zig-zag ca sa formeze aspectul alb-negru marmorat (se poate si cu o scobitoare care se trece prin aluat in zig-zag). Se tine 10 min la foc tare in cuptorul preincalzit dupa care se lasa la foc mic circa 20-30min. Se verifica cu o scobitoare daca este gata (daca nu se prinde aluat de scobitoare inseamna ca e gata)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise