Cheesecake Sinziana

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake Sinziana

Ingrediente

  • 250 grame biscuiti organici
  • 60 grame zahar (optional...eu prepar prajitura fara zahar)
  • 130 grame unt topt
  • 1,2 kg branza dulce de vaca
  • 270 grame zahar sau 200 grame miere zaharisita (eu prepar prajitura fara zahar, doar cu cele 200 grame miere)
  • 4 linguri de faina
  • 6 oua mari la temperatura camerei
  • 100 ml frisca lichida sau smantana dulce, de casa
  • o lingura coaja de lamaie
  • un plic zahar vanilat
  • 200 ml frisca pentru decor
  • fructe proaspete, dulceata de casa si ciocolata rasa (optionale si in functie de sezon)

Mod de preparare

Blatul:

Biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu cele 60 gr de zahar si cu untul topit.Eu am amestecat doar biscuiti cu unt, nefolosind zahar. Intr-o forma de tort detasabila, in care se pune hartia de copt, se va pune acest amestec si se lasa la frigider o jumatate de ora, timp in care se prepara crema.

Crema:

Amestecam branza cu zaharul sau mierea zaharisita. Punem pe rand cate un ou din cele 6. Amestecam cu mixerul nu mai mult de 30 de secunde la fiecare ou (respectati cu strictete secundele!). Se pun frisca lichida sau smantana de casa, coaja de lamaie si zaharul vanilat iar la final adaugam faina, dupa care amestecam cu mixerul inca un minut. Amestecul acesta se toarna in forma de tort, peste blatul de biscuiti de la frigider.

In cuptorul incalzit la 180 grade se introduce forma de tort, peste care se pune staniol.Forma de tort se pune pe o alta tava, pentru a nu se arde! Dupa 20 minute, se ia staniolul si se mai lasa inca aproximativ 15 minute.Se scoate si se lasa la racit, pentru a se detasa la final peretii, atunci cand prajitura este rece.Dupa aproximativ 4 ore se raceste complet si se pune la frigider pana a doua zi.

Ornatul:

A doua zi se va imbraca in frisca. Eu prepar frisca din 200 ml smantana de casa si doua linguri de zahar praf, plus un pachet de zahar vanilat (de asemenea pudra).Este delicioasa!

Pentru ornat, am utilizat capsuni si kiwi, dulceata de capsuni de la Sinziana, persoana careia prajitura ii poarta numele:) si ciocolata neagra, rasa.Vara este delicioasa cu un melange de fructe de padure!De asemenea, de Paste, poate inlocui cu succes pasca, decorul fiind adecvat.

Daca doriti sa faceti o surpriza unei persoane dragi, aceasta prajitura este una foarte "prietenoasa", fiind delicioasa atunci cand este mancata alaturi de oamenii la care tinem:) Multa bafta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise