autor:

silviana maftei

» » Dulciuri diverse

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2008

Ingrediente
1 cana (de ceai) cu zahar, 1 cana cu faina, 6 oua, 7 linguri de apa calda, 7 linguri de ulei, 1 lingura cu cacao, 50 g stafide, 50 g nuca (prajita si taiata cu cutitul), 50g rahat colorat, citeva picaturi cu rom, 2 foi de hirtie pt tapetat tavitele de chek

Dificultate: Medie Timp: 1h

66 voturi

Mod de preparare

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri


-albusurile cu zaharul se bat pina se dizolva zaharul , nu se mai simte la mina.


-galbenusurile, zaharul ,uleiul si apa calda se bat pina i-si dubleaza volumul si au consistenta unei smantani.


-albusurile si galbenusurile se amesteca cu mana, se incorporeaza faina in ploaie.


-tavitele de chec se imbraca cu hirtie


-se toarna in tavite compozitia de chec, dar se mai pastreaza 3 linguri de compozitie pe care le amestecam cu lingura de cacao si cu aroma de rom,se pune in tavite in mod egal compozitia de cacao ,stafide, rahat,nuca. Cu un cutit se amesteca de 3 ori cu miscari circulare incit toate componentele sa fie incluse in compozitia de chec.


Acest chec este spornic, foarte pufos si natural.
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

piersici melba

Punem zmeura intr-o sita de nailon marunta si fixam deasupra unui vas incapator. Frecam zmeura cu

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Turte dulci cu susan

1. Margarina se pune la foc mic, cind incepe sa se topeasca se adauga zaharul si se amesteca pana

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maftei Silviana , 16 martie 2015

    Eu il fac in tavite de chec,dar le tapetez cu hirtie de copt,poate fi facut si in tava de cozonac.Reusita acestui chec depinde de cit de bine este batut albusul cu zaharul-galbenusurile cu zaharul ,uleiul apa calda.(trebuie sa fie batut pina se dubleaza compozitia )

  • Fara foto

    Elena Moldoveanu , 16 martie 2015

    Vreau sa incerc,amanunte despre,,tavite,,sint echivalent cu tavi mari sau mici pt.chec?

  • Gustos_Ro

    Gustos_Ro (Chef de cuisine) , 28 august 2013

    @Rodica Andrei: la noi se vad ingredientele listate in stanga. Ne poti da, te rugam, mai multe detalii? Poti trimite un e-mail si la suport@gustos.ro (eventual si cu o captura de ecran). Mersi.

    • Fara foto

      rodica andrei , 27 august 2013

      nu scrie ce cantitati avem la ingrediente

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      E super reteta ,!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

66 voturi

Ingrediente

  • 1 cana (de ceai) cu zahar
  • 1 cana cu faina
  • 6 oua
  • 7 linguri de apa calda
  • 7 linguri de ulei
  • 1 lingura cu cacao
  • 50 g stafide
  • 50 g nuca (prajita si taiata cu cutitul)
  • 50g rahat colorat
  • citeva picaturi cu rom
  • 2 foi de hirtie pt tapetat tavitele de chek

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei

chiftelute ca la mama

Intr-o tigaie se pune ceapa tocata marunt, 4 linguri de apa 4 linguri de ulei si se inabuse pina

5 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Ciorbita de porc a la grec

SE spumeaza oasele,se fierb In 2 linguri de ulei si 2 de apa se inabuse legumele In oala cu oasele

15 voturi    8 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Cornulete foatrte ieftine ,cu rahat

drojdia +borsul+uleiul+faina(pastrati 2 minute pt intins aluatul pe planseta)se framinta Se lasa

14 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Dulciuri diverse

Gustos_Ro (Chef de cuisine)

@Rodica Andrei: la noi se vad ingredientele listate in stanga. Ne poti da, te rugam, mai multe detalii? Poti trimite un e-mail si la suport@gustos.ro (eventual si cu o captura de ecran). Mersi.



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Breton cu frisca si capsuni

Breton cu frisca si capsuni

Incalzim cuptorul la 180°. Batem margarina cu zahar oana se albeste. Adaugam oualele unul cate unul si smantana amestecam. Adagam

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Clatite cu dovlecei

Clatite cu dovlecei

Amestecam oualele cu zahar si sare. Adaugam lapte si apa minerala si amestecam. Adaugam faina si vanilia si amestecam bine. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse