Chiftele cu ton

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Chiftele cu ton

Ingrediente

  • 1 conserva cu ton bucati in ulei
  • 1 cartof
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa verde
  • 3-4 crengute marar verde
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • ulei pentru prajit
  • pesmet

Mod de preparare

Curatam morcovul, cartoful, le spalam si le punem la fiert cu un praf de sare.

Cand sunt patrunse le scurgem de apa, pe lasam la racorit.

Desfacem tonul, uleiul il scurgem, il punem intr-un bol si il faramitam cu furculita.

Morcovul, cartoful le trecem prin razatoarea mica, le punem peste ton.

Ceapa verde o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt, indepartand coditele.

Amestecam toate acestea, adaugam faina, busuiocul uscat, sare si piper dupa gust.

Intr-o tigaie incingem putin ulei.

Luam bucatele din compozitie, formam chiftele, le trecem prin pesmet apoi le rumenim in tigaie, pe ambele parti.

Le scoatem cu ajutorul unei palete pe un platou, in care punem un servetel.

Le lasam sa sa racoreasca, apoi pot fi servite simple, sau cu o garnitura. Noi am ales sa le savuram alaturi de un orez fiert cu boabe de porumb, stropit cu putin ulei de masline.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise