autor:

Sidy

» » , Borsuri si Ciorbe, Retete de post

Ciorba de ciuperci - de post

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 martie 2009

Ingrediente
500 g ciuperci Pleurotus sau o cutie cu ciuperci taiate, 2 rosii, 1 ardei gras, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 5-6 catei usturoi, sare, piper, putin ulei

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

13 voturi

Mod de preparare

Se curata zarzavatul.


Morcovii, ceapa, ardeiul curatate si taiate marunt se calesc in putin ulei.


Se adauga apoi rosiile taiate cubulete si patrunjelul taiat cubulete.


Umplem oala cu apa si adaugam apoi ciupercile taiate fasii.


Lasam sa fiarba toate legumele, potrivind gustul de sare piper si vegeta.


Cind sunt toate fierte se adauga usturoiul pisat marunt, putin bulion daca vreti ca ciorba sa fie mai acra si lasam sa dea un clocot .


Deasupra se poate pune patrunjel verde tocat.


***


Daca nu doriti sa fie de post, ciorba se drege cu un galbenus de ou amestecat cu 200 ml smantana si un polonic de ciorba fierbinte, care se rastoarna in oala dupa ce ati stins focul .
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE VARA CU ZARZARE SI PRUNE

Se fierb zarzarele si prunele si zeama se strecoara. Se pune in oala uleiul,se adauga ceapa si se

2 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe

Bors de fasole cu costita afumata

Alegem fasolea si o punem la umflat cateva ore in apa, apoi o punem la fiert neaparat cu apa fierbinte. Dam

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Cred ca este o bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

13 voturi

Ingrediente

  • 500 g ciuperci Pleurotus sau o cutie cu ciuperci taiate
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 5-6 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • putin ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Paste (spaghete) cu ton, rosii si busuioc

Curatam usturoiul si il tocam marunt. Intr-o cratita nonaderenta punem putin ulei vegetal de pe

1 vot    0 comentarii
3 min
Mancaruri cu peste

Camembert in grilaj crocant

Aluatul se decongeleaza la temperatura camerei. Se încalzeşte cuptorul la 200 g C. Aluatul se

1 vot    0 comentarii
50 min
Aperitive

Minciunele (cirighele)

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul

141 voturi    35 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Cornuri bicolore de post umplute cu crema de nuca si rahat

Cornuri bicolore de post umplute cu crema de nuca si rahat

Chiar si in zilele de post putem lua la pachetel ceva dulce si usor de facut! Pentru aluat: Drojdia o dizolvam impreuna cu zaharul

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Legume la cuptor

Legume la cuptor

Cartoful curatat si spalat se taie cuburi egale, la fel se procedeaza su vanata si adeiul gras. Morcovul se taie rondele iar rosiile

3 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi