autor:

Sidy

» » , Borsuri si Ciorbe, Retete de post

Ciorba de ciuperci - de post

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata zarzavatul.


Morcovii, ceapa, ardeiul curatate si taiate marunt se calesc in putin ulei.


Se adauga apoi rosiile taiate cubulete si patrunjelul taiat cubulete.


Umplem oala cu apa si adaugam apoi ciupercile taiate fasii.


Lasam sa fiarba toate legumele, potrivind gustul de sare piper si vegeta.


Cind sunt toate fierte se adauga usturoiul pisat marunt, putin bulion daca vreti ca ciorba sa fie mai acra si lasam sa dea un clocot .


Deasupra se poate pune patrunjel verde tocat.


***


Daca nu doriti sa fie de post, ciorba se drege cu un galbenus de ou amestecat cu 200 ml smantana si un polonic de ciorba fierbinte, care se rastoarna in oala dupa ce ati stins focul .

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Cred ca este o bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

13 voturi

Ingrediente

  • 500 g ciuperci Pleurotus sau o cutie cu ciuperci taiate
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 5-6 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • putin ulei

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Rulada Serrano de curcan

Baby carrots le punem la fiert in apa cu sare, in timp ce feliem ardeiul gras si condimentam feliile

1 vot    0 comentarii
1h
Fripturi

Salata aperitiv de varza

Preparam maioneza dintr-un galbenus , o lingurita de mustar si 100 ml ulei pus intr-un suvoi subtire

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Placinte cu branza si marar

Faina, drojdia si zaharul le amestecam bine intr-un vas de lucru, adaugam apa calduta putin cate

6 voturi    5 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
concurs ca dragostea in bucate
Retete
din Retete de post
Amandina de post

Amandina de post

Prima oara pregatim siropul - fierbem apa cu zaharul pana se topeste zaharul si dupa lasam sa se raceasca. Amestecam faina, zaharul,

3 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Paste fusilli cu sos si masline

Paste fusilli cu sos si masline

Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei, apoi se adauga 1 lingurita rasa de sare, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba aprox

1 vot    0 comentarii
1h
Paste si pizza