autor:

Sidy

» » , Borsuri si Ciorbe, Retete de post

Ciorba de ciuperci - de post

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 martie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 martie 2009

Ingrediente
500 g ciuperci Pleurotus sau o cutie cu ciuperci taiate, 2 rosii, 1 ardei gras, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 5-6 catei usturoi, sare, piper, putin ulei

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

13 voturi

Mod de preparare

Se curata zarzavatul.


Morcovii, ceapa, ardeiul curatate si taiate marunt se calesc in putin ulei.


Se adauga apoi rosiile taiate cubulete si patrunjelul taiat cubulete.


Umplem oala cu apa si adaugam apoi ciupercile taiate fasii.


Lasam sa fiarba toate legumele, potrivind gustul de sare piper si vegeta.


Cind sunt toate fierte se adauga usturoiul pisat marunt, putin bulion daca vreti ca ciorba sa fie mai acra si lasam sa dea un clocot .


Deasupra se poate pune patrunjel verde tocat.


***


Daca nu doriti sa fie de post, ciorba se drege cu un galbenus de ou amestecat cu 200 ml smantana si un polonic de ciorba fierbinte, care se rastoarna in oala dupa ce ati stins focul .

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Cred ca este o bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

13 voturi

Ingrediente

  • 500 g ciuperci Pleurotus sau o cutie cu ciuperci taiate
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 5-6 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • putin ulei

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Tiramisu de legume

Preparam crema amestecand bine toate ingredientele sa se omogenizeze, Punem ouale de prepelita la

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive cu legume

Clatite cu mar si scortisoara

Separam albusurile de galbenusuri si le batem bine cu un praf de sare.Cand sunt spuma , adaugam zaharul

2 voturi    4 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje

Fricasse de pui cu salvie si cus-cus

Fricassee-ul este de fapt o carne prajita ,servita cu un sos alb cu smantana.Se face foarte simplu

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !



Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Placinta clasica cu mere

Placinta clasica cu mere

Umplutura: Se curata merele de coaja, se rad pe razatoarea mare si se pun intr-o craticioara. Se adauga zahar. Se pun la calit. Cand

11 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Dovlecei umpluti cu naut si rosii

Dovlecei umpluti cu naut si rosii

Spalam dovleceii, ii curatam de coaja, ii taiem in doua pe lungime. Scobim miezul cu o lingurita, presaram sare in interior si ii punem

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de post