autor:

Sidy

» » , Borsuri si Ciorbe, Retete de post

Ciorba de ciuperci - de post

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 martie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 martie 2009

Ingrediente
500 g ciuperci Pleurotus sau o cutie cu ciuperci taiate, 2 rosii, 1 ardei gras, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 5-6 catei usturoi, sare, piper, putin ulei

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

13 voturi

Mod de preparare

Se curata zarzavatul.


Morcovii, ceapa, ardeiul curatate si taiate marunt se calesc in putin ulei.


Se adauga apoi rosiile taiate cubulete si patrunjelul taiat cubulete.


Umplem oala cu apa si adaugam apoi ciupercile taiate fasii.


Lasam sa fiarba toate legumele, potrivind gustul de sare piper si vegeta.


Cind sunt toate fierte se adauga usturoiul pisat marunt, putin bulion daca vreti ca ciorba sa fie mai acra si lasam sa dea un clocot .


Deasupra se poate pune patrunjel verde tocat.


***


Daca nu doriti sa fie de post, ciorba se drege cu un galbenus de ou amestecat cu 200 ml smantana si un polonic de ciorba fierbinte, care se rastoarna in oala dupa ce ati stins focul .

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Cred ca este o bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

13 voturi

Ingrediente

  • 500 g ciuperci Pleurotus sau o cutie cu ciuperci taiate
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 5-6 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • putin ulei

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Cea de-a VII-a intilnire a "Gustoaselor" la Bran Predelut - Partea a II-a

Si a inceput cea de-a treia zi minunata, cand ne-am baut cafeluta, am servit micul dejun impreuna,

1 vot    0 comentarii
2 min
Aperitive

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

58 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Cea de-a VII-a intilnirea a "Gustoaselor" la Bran-Predelut 15-17 iulie 2015 - Prima parte

Aceasta a VII-a intilnire a "Gustoaselor" a avut de fapt doua parti si s-a desfasurat, de data aceasta

1 vot    0 comentarii
1 min
Aperitive
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !



Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Fasole batuta cu ceapa calita

Fasole batuta cu ceapa calita

Fasolea o punem peste noapte in apa la inmuiat. A doua zi o fierbem 10 minute si aruncam apa (procedam asa de 2 ori). Adaugam si a treia

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Retete de post
Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor

Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor

Ardeiul kapia, cel galben, ii curatam de seminte, cotor si ii taiem bucati mai mari. Ceapa o curatam, o tocam marunt, iar pe cea verde

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Retete de post