autor:

Sidy

» » , Borsuri si Ciorbe, Retete de post

Ciorba de ciuperci - de post

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata zarzavatul.


Morcovii, ceapa, ardeiul curatate si taiate marunt se calesc in putin ulei.


Se adauga apoi rosiile taiate cubulete si patrunjelul taiat cubulete.


Umplem oala cu apa si adaugam apoi ciupercile taiate fasii.


Lasam sa fiarba toate legumele, potrivind gustul de sare piper si vegeta.


Cind sunt toate fierte se adauga usturoiul pisat marunt, putin bulion daca vreti ca ciorba sa fie mai acra si lasam sa dea un clocot .


Deasupra se poate pune patrunjel verde tocat.


***


Daca nu doriti sa fie de post, ciorba se drege cu un galbenus de ou amestecat cu 200 ml smantana si un polonic de ciorba fierbinte, care se rastoarna in oala dupa ce ati stins focul .

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Cred ca este o bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

13 voturi

Ingrediente

  • 500 g ciuperci Pleurotus sau o cutie cu ciuperci taiate
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 5-6 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • putin ulei

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Prajitura Kinder pingui

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile la mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat pina

49 voturi    11 comentarii
2h 10 min
Dulciuri diverse

Coronita ( guguluf) din albusuri cu struguri

Albusurile cu sarea se bat bine de tot cu mixerul pina se intaresc. Adaugam apoi zaharul si mixam

1 vot    1 comentariu
45 min
Dulciuri diverse

Galette din cartofi cu piept de curcan

Pregatim umplutura:curatam ceapa si o taiem julien. Ardeii ii feliem subtire. Pieptul il taiem

3 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Negresa

Negresa

Se face maiaua cu putina faina, lapte cald, zahar si drojdie; intre timp amestecam restul de faina cu cacao si zahar. Dupa 15 minute

5 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se prajesc in ulei la foc potrivit pana

5 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume