autor:

burdulea maria elena

» » Retete de post

Ciorba de fasole boabe de post

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 martie 2011
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 martie 2011

Ingrediente
300 g fasole boabe alba, 3-4 morcovi, 1 telina mica, 1 ceapa, 1 ardei gras, 1 legatura patrunjel verde, 1 lingura tarhon, 1 crenguta leustean, 3 catei de usturoi, 250 ml bulion, otet, sare, 2 linguri de faina alba, 100 ml ulei.

Dificultate: Medie Timp: 2h

15 voturi

Mod de preparare

Fasolea curatata de impuritati se spala, se pune la fiert intrun litru de apa. Cand fierbe, aruncam prima apa galbena, o spalam cu apa rece si o punem iar la fiert in 3 litri de apa rece. Dupa aprox 1 ora, adaugam ceapa taiata marunt, marcovii, telina si ardeiul curatate, spalate si taiate cubulete, sau cum doriti. Cand zarzavatul este fiert, separat intro tigaie, puneti uleiul la incins, apoi adaugati faina, pregatiti un rantas auriu, la foc mic, apoi stingeti cu bulion, amestecati bine sa nu se formeze cocoloase si adaugati in oala cu ciorba, potriviti de sare, adaugati otet dupa gust, lasati sa clocoteasca 1-2 minute. Stingeti focul, adaugati usturoiul zbrobit cu presa de usturoi, apoi presarati patrunjel, leustean si tarhon, taiate marunt.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2011

    Cu leustean si tarhon yumi,yumi...ce buna e ! *****

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2011

    Da cum sa nu, Sidy!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2011

    Eu aduc ceapa rosie..... Primesc si eu o portie din bunatatea asta ?

Dificultate

Medie

Timp

2h

15 voturi

Ingrediente

  • 300 g fasole boabe alba
  • 3-4 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingura tarhon
  • 1 crenguta leustean
  • 3 catei de usturoi
  • 250 ml bulion
  • otet
  • sare
  • 2 linguri de faina alba
  • 100 ml ulei.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de burdulea maria elena

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

15 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Gomboti cu prune

Se curata, se spala cartofii, se taie in 4 si se pun la fiert in apa cu sare. In timp ce fierb cartofii,

13 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje

Salata de boeuf

Zarzavatul deja fiert se da pe razatoarea cu gauri mari apoi se pune intrun bol, dam pe razatoare

21 voturi    20 comentarii
30 min
Retete de Craciun

Lia Maria (Chef de cuisine)

Cu leustean si tarhon yumi,yumi...ce buna e ! *****



Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Fasole batuta cu ceapa calita

Fasole batuta cu ceapa calita

Fasolea o punem peste noapte in apa la inmuiat. A doua zi o fierbem 10 minute si aruncam apa (procedam asa de 2 ori). Adaugam si a treia

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Retete de post
Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor

Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor

Ardeiul kapia, cel galben, ii curatam de seminte, cotor si ii taiem bucati mai mari. Ceapa o curatam, o tocam marunt, iar pe cea verde

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Retete de post