autor:

burdulea maria elena

» » Retete de post

Ciorba de fasole boabe de post

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 martie 2011

Ingrediente
300 g fasole boabe alba, 3-4 morcovi, 1 telina mica, 1 ceapa, 1 ardei gras, 1 legatura patrunjel verde, 1 lingura tarhon, 1 crenguta leustean, 3 catei de usturoi, 250 ml bulion, otet, sare, 2 linguri de faina alba, 100 ml ulei.

Dificultate: Medie Timp: 2h

16 voturi

Mod de preparare

Fasolea curatata de impuritati se spala, se pune la fiert intrun litru de apa. Cand fierbe, aruncam prima apa galbena, o spalam cu apa rece si o punem iar la fiert in 3 litri de apa rece. Dupa aprox 1 ora, adaugam ceapa taiata marunt, marcovii, telina si ardeiul curatate, spalate si taiate cubulete, sau cum doriti. Cand zarzavatul este fiert, separat intro tigaie, puneti uleiul la incins, apoi adaugati faina, pregatiti un rantas auriu, la foc mic, apoi stingeti cu bulion, amestecati bine sa nu se formeze cocoloase si adaugati in oala cu ciorba, potriviti de sare, adaugati Otet dupa gust, lasati sa clocoteasca 1-2 minute. Stingeti focul, adaugati usturoiul zbrobit cu presa de usturoi, apoi presarati patrunjel, leustean si tarhon, taiate marunt.
Retete
Alte retete din Retete de post

Ciorba de fasole boabe - de post

In prima faza daca va hotarati sa pregatiti acest fel e bine ca inainte cu o zi fasolea sa fie pusa

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de post

Paste din orez cu sparanghel

Pastele de orez se pun in apa cu sare si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se

0 voturi    2 comentarii
30 min
Retete de post

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2011

    Cu leustean si tarhon yumi,yumi...ce buna e ! *****

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2011

    Da cum sa nu, Sidy!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2011

    Eu aduc ceapa rosie..... Primesc si eu o portie din bunatatea asta ?

Dificultate

Medie

Timp

2h

16 voturi

Ingrediente

  • 300 g fasole boabe alba
  • 3-4 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingura tarhon
  • 1 crenguta leustean
  • 3 catei de usturoi
  • 250 ml bulion
  • otet
  • sare
  • 2 linguri de faina alba
  • 100 ml ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena

Conopida cu maioneza

Buna, ieftina, usor de gatit, prezenta pe mai toate mesele din piata, vedeta retetei de azi este

4 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

17 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Gomboti cu prune

Se curata, se spala cartofii, se taie in 4 si se pun la fiert in apa cu sare. In timp ce fierb cartofii,

13 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje

Lia Maria (Chef de cuisine)

Cu leustean si tarhon yumi,yumi...ce buna e ! *****

Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Cornuri bicolore de post umplute cu crema de nuca si rahat

Cornuri bicolore de post umplute cu crema de nuca si rahat

Chiar si in zilele de post putem lua la pachetel ceva dulce si usor de facut! Pentru aluat: Drojdia o dizolvam impreuna cu zaharul

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Legume la cuptor

Legume la cuptor

Cartoful curatat si spalat se taie cuburi egale, la fel se procedeaza su vanata si adeiul gras. Morcovul se taie rondele iar rosiile

3 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi