autor:

burdulea maria elena

» » Retete de post

Ciorba de fasole boabe de post

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 martie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Fasolea curatata de impuritati se spala, se pune la fiert intrun litru de apa. Cand fierbe, aruncam prima apa galbena, o spalam cu apa rece si o punem iar la fiert in 3 litri de apa rece. Dupa aprox 1 ora, adaugam ceapa taiata marunt, marcovii, telina si ardeiul curatate, spalate si taiate cubulete, sau cum doriti. Cand zarzavatul este fiert, separat intro tigaie, puneti uleiul la incins, apoi adaugati faina, pregatiti un rantas auriu, la foc mic, apoi stingeti cu bulion, amestecati bine sa nu se formeze cocoloase si adaugati in oala cu ciorba, potriviti de sare, adaugati otet dupa gust, lasati sa clocoteasca 1-2 minute. Stingeti focul, adaugati usturoiul zbrobit cu presa de usturoi, apoi presarati patrunjel, leustean si tarhon, taiate marunt.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2011

    Cu leustean si tarhon yumi,yumi...ce buna e ! *****

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2011

    Da cum sa nu, Sidy!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2011

    Eu aduc ceapa rosie..... Primesc si eu o portie din bunatatea asta ?

Dificultate

Medie

Timp

2h

15 voturi

Ingrediente

  • 300 g fasole boabe alba
  • 3-4 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingura tarhon
  • 1 crenguta leustean
  • 3 catei de usturoi
  • 250 ml bulion
  • otet
  • sare
  • 2 linguri de faina alba
  • 100 ml ulei.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de burdulea maria elena

Salata de boeuf

Zarzavatul deja fiert se da pe razatoarea cu gauri mari apoi se pune intrun bol, dam pe razatoare

21 voturi    20 comentarii
30 min
Retete de Craciun

Perisoare cu sos de bulion si taitei

Incepem cu prepararea perisorelor. Amestecam carnea tocata cu orezul spalat si scurs de apa, adaugam

10 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

14 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Lia Maria (Chef de cuisine)

Cu leustean si tarhon yumi,yumi...ce buna e ! *****

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Hummus cu fasole rosie

Hummus cu fasole rosie

Mod de preparare naut: Nautul se lasa la inmuiat peste noapte. Sa fie apa deasupra nautului cel putin doua palme. Dimineata se spala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Pilaf cu morcov

Pilaf cu morcov

Se razuie morcovul, ceapa se taie marunt si se calesc in ulei. Se spala orezul si se pune peste legumele calite. Se lasa putin la calit

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi