autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Colac de Paste

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
aluat:, 500 g faina, 1 pluc droijdie uscata, 250 ml lapte caldut, 80 g zahar, 1 pluic zahara vanilat, 80 unt moale, 1 praf de sare, 2 oua, ornat:, 2 galbenusuri, 1 lingura zahar candel

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca faina cu drojdie si se adauga laptele, zahrul tos, zaharul vanilat, unt, oua si sare. framinta , se acopera si se lasa sa creasca 30 min. Aluatul se imparte in 3 si se formeaza 3 rulouri care se impletesc intr-o coada: aceasta se asaza sub forma de coronita pe o tava unsa.


Se acopera si se lasa sa se mai lasa sa creasca 15-20 min.


Se unge cu galbenusuri si se presara zaharul candel.


Se coace 30 min la 200 grade C.
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Placinta cu mere

1. Preparam un aluat fraged din faina, unt, zahar, coaja de lamaie, praful de sare si la urma, adaugam

17 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Placinta cu mere si nuci

Framantam un aluat elastic din faina, zahar, unt, ou si sare. Aluatul se infolieaza si se pune la

3 voturi    2 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • aluat:
  • 500 g faina
  • 1 pluc droijdie uscata
  • 250 ml lapte caldut
  • 80 g zahar
  • 1 pluic zahara vanilat
  • 80 unt moale
  • 1 praf de sare
  • 2 oua
  • ornat:
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura zahar candel

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina

Salata Boeuf

Se fierb toate ingredientele impreuna ( legumele ) avand grija sa fie facuti cartofii care se fac

3 voturi    1 comentariu
15 min
Salate

Salata gurmand

Toate componentele de mai sus se taie in forma de pai se adauga maioneza, se amesteca (de preferinta)

0 voturi    0 comentarii
30 min
Salate

Salata forte

Limba se fierbe in apa cu sare, frunze de dafin, piper negru boabe. Vinata se taie cuburi si se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Salate


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu lapte si ulei

Paine de casa cu lapte si ulei

Punem toate componentele la temperatura camerei, in bucatarie, cu 1-2 ore inainte de preparare. Incalzim laptele. Preparam maiaua: Zdrobim

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine pufoasa

Paine pufoasa

Diluam drojdia in apa calduta. Atentie apa sa nu fie fiarta ca sa nu stricam drojdia Punem 2-3 linguri de faina si amestecam bine pana

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Aluaturi si Foietaje