autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Colac de Paste

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
aluat:, 500 g faina, 1 pluc droijdie uscata, 250 ml lapte caldut, 80 g zahar, 1 pluic zahara vanilat, 80 unt moale, 1 praf de sare, 2 oua, ornat:, 2 galbenusuri, 1 lingura zahar candel

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca faina cu drojdie si se adauga laptele, zahrul tos, zaharul vanilat, unt, oua si sare. framinta , se acopera si se lasa sa creasca 30 min. Aluatul se imparte in 3 si se formeaza 3 rulouri care se impletesc intr-o coada: aceasta se asaza sub forma de coronita pe o tava unsa.


Se acopera si se lasa sa se mai lasa sa creasca 15-20 min.


Se unge cu galbenusuri si se presara zaharul candel.


Se coace 30 min la 200 grade C.
-->
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Piine impletita

Se face o \"maia\" dintoata drojdia,1,5 lingurita zahar(din cele 5),100 g faina si cam 150-200 ml

10 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje

Colaci de casa si japoneze

Asezam ingredientele in masina de paine in urmatoarea ordine: sare,ou,lapte,ulei faina,apoi drojdia

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • aluat:
  • 500 g faina
  • 1 pluc droijdie uscata
  • 250 ml lapte caldut
  • 80 g zahar
  • 1 pluic zahara vanilat
  • 80 unt moale
  • 1 praf de sare
  • 2 oua
  • ornat:
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura zahar candel

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina

Salata Boeuf

Se fierb toate ingredientele impreuna ( legumele ) avand grija sa fie facuti cartofii care se fac

3 voturi    1 comentariu
15 min
Salate

Salata gurmand

Toate componentele de mai sus se taie in forma de pai se adauga maioneza, se amesteca (de preferinta)

0 voturi    0 comentarii
30 min
Salate

Salata forte

Limba se fierbe in apa cu sare, frunze de dafin, piper negru boabe. Vinata se taie cuburi si se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Salate
Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Aluat pentru foietaj

Aluat pentru foietaj

Aluatul de foietaj este un aluat care necesita mai multa atentie, pentru ca este migalos, si nu iese daca in camera e o temperature

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu foi fine

Placinta cu foi fine

Intr-o tava dreptunghiulara unsa cu un pic de ulei asezam hartia de copt apoi rulourile umplute. Branza dulce se amesteca cu zaharul

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje