autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Copanele de pui cu masline

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 noiembrie 2009

Ingrediente
6-8 ciocanele, 1 kg masline negre fara sare, 2 linguri ulei din samburi de masline, 1 ceapa rosie, 2 linguri de amidon alimentar, sare, piper proaspat macinat, 1 foaie de dafin, 3-4 linguri de pasta de ardei kapia dulce (facut in casa).

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Spalam bine maslinele, dupa care le punem intr-o craticioara la fiert. Eu le fierb cam 40-50 de minute dupa care le scot cu o spumiera si le voi adauga peste ciocanelele prajite in prealabil.


Separat, spalam bine ciocanelele si apoi le stergem cu un prosop de hartie, apoi le vom praji cateva minute in 2 linguri de ulei, din seminte de struguri. Scoatem ciocanelele si punem ceapa taiata marunt, sa o prajim 2 minute, apoi adaugam ciocanelele si maslinele. Facem separat un sos din 2 linguri de amidon alimentar cu pasta de ardei kapia dulce, amestecam bine in oala, adaugam si 1 foaie de dafin si apoi o bagam la cuptor pentru 20-25 de minute. Este o mancare deliciosa.


Pofta buna!
Spalam bine maslinele, dupa care le punem intr-o craticioara la fiert. Eu le fierb cam 40-50 de minute dupa care le scot cu o spumiera si le voi adaug
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Rulouri de pui

Preparare: Pieptul de pui se taie si se bate cu ciocanul de snitele,astfel incat sa se obtina felii

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Tocanita de pipote cu ceapa

Pipotele le punem intr-un vas cu apa rece si le lasam sa stea acolo vreo 20 de minute, apoi schimbam

1 vot    2 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

    Imi place foarte mult...Eu o numesc mancarica de masline...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

    BUN RAU DE TOT

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

    Foarte bun trebuie sa fie.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • 6-8 ciocanele
  • 1 kg masline negre fara sare
  • 2 linguri ulei din samburi de masline
  • 1 ceapa rosie
  • 2 linguri de amidon alimentar
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 foaie de dafin
  • 3-4 linguri de pasta de ardei kapia dulce (facut in casa).

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957

Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia

Se curata cartofii si se taie in ce forma dorim.Se pun intr-un vas Roman(de lut)se pun condimentele

19 voturi    12 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor cu taitei chinezesti

Pastravul curatat si spalat il punem intr-o tava de yenna,peste care adaugam condimentele pe care

20 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Negresa cu glazura de ciocolata.

Pentrut blat: Untul se freaca bine cu 3 galbenusuri, 200 g de zahar si 3 linguri de cacao. Se adauga

64 voturi    18 comentarii
45 min
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi place foarte mult...Eu o numesc mancarica de masline...

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

1. Lasati fasolea sa se inmoiae peste noapte in apa calduta. O sa isi dubleze volumul. Astfel fasolea va fierbe mai repede si bobul

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem opariti-o sa mai iasa sarea

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne