autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Copanele de pui cu masline

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 noiembrie 2009

Ingrediente
6-8 ciocanele, 1 kg masline negre fara sare, 2 linguri ulei din samburi de masline, 1 ceapa rosie, 2 linguri de amidon alimentar, sare, piper proaspat macinat, 1 foaie de dafin, 3-4 linguri de pasta de ardei kapia dulce (facut in casa).

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Spalam bine maslinele, dupa care le punem intr-o craticioara la fiert. Eu le fierb cam 40-50 de minute dupa care le scot cu o spumiera si le voi adauga peste ciocanelele prajite in prealabil.


Separat, spalam bine ciocanelele si apoi le stergem cu un prosop de hartie, apoi le vom praji cateva minute in 2 linguri de ulei, din seminte de struguri. Scoatem ciocanelele si punem ceapa taiata marunt, sa o prajim 2 minute, apoi adaugam ciocanelele si maslinele. Facem separat un sos din 2 linguri de amidon alimentar cu pasta de ardei kapia dulce, amestecam bine in oala, adaugam si 1 foaie de dafin si apoi o bagam la cuptor pentru 20-25 de minute. Este o mancare deliciosa.


Pofta buna!
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Carnaciori cu cous-cous

Cat carnaciorii se prajeau in uleiul incins, dupa fierberea cous-cous-ului in apa cu ulei si 10gr

6 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Scarita cu cartofi natur

1. Facem o marinata din vin, rosii, condimentul grill, foile de dafin si ceapa taiata julien. 2.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

    Imi place foarte mult...Eu o numesc mancarica de masline...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

    BUN RAU DE TOT

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

    Foarte bun trebuie sa fie.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • 6-8 ciocanele
  • 1 kg masline negre fara sare
  • 2 linguri ulei din samburi de masline
  • 1 ceapa rosie
  • 2 linguri de amidon alimentar
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 foaie de dafin
  • 3-4 linguri de pasta de ardei kapia dulce (facut in casa).

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957

Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia

Se curata cartofii si se taie in ce forma dorim.Se pun intr-un vas Roman(de lut)se pun condimentele

18 voturi    12 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor cu taitei chinezesti

Pastravul curatat si spalat il punem intr-o tava de yenna,peste care adaugam condimentele pe care

20 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Negresa cu glazura de ciocolata.

Pentrut blat: Untul se freaca bine cu 3 galbenusuri, 200 g de zahar si 3 linguri de cacao. Se adauga

64 voturi    18 comentarii
45 min
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi place foarte mult...Eu o numesc mancarica de masline...

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de soia cu garnitura de orez alb

Pui cu ciuperci si sos de soia cu garnitura de orez alb

O ceapa curatata si taiata in bucati mari se pune la calit in putin ulei cu pieptul de pui taiat si el in bucati, pana cand ceapa si

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Rata cu sos de rosii

Rata cu sos de rosii

Se fierbe rata 30min iar daca este crescuta la curte,se poate lasa mai mult; se scoate carnea fara sa se arunce apa,se prajeste putin

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne