autor:

Yannuka

» » Retete de post

Cornulete de post

Autor: Yannuka (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se cerne faina,se face o adancitura in mijlocul ei unde se adauga margarina rece taiata in bucati mici,drojdia inmuiata cu putina apa,zaharul vanilat,romul,sarea si cele doua linguri de zahar.


Se amesteca pana se incorporeaza toate ingredientele,se framanta putin apoi se lasa la crescut intr-un loc cald(eu l-am lasat aproape o ora).


Se intinde o foaie subtirica in forma de cerc pe masa tapetata cu faina.Aluatul se taie in 4,apoi in 8 si la final in 16 parti.


Se umpu cu gem si nuci pisate,se ruleaza si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei.Cornuletele vor fi destul de mari.


Se dau la copt aproximativ 40-45 de minute la foc potrivit.


Se pudreaza cu zahar si se servesc.


Pofta buna!

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    lili ghiur , 20 noiembrie 2013

    nu puneti si drojdie d-na Liliana ?

  • Fara foto

    liliana radaucanu , 20 noiembrie 2013

    Va dau o reteta de foi de placinta, care merge si la cornulete, ies f.fragede: 2 cesti de ulei, 1 ceasta apa calduta bine si faina cat cuprinde. Merita sa o incercati, eu pe asta o folosesc tot timpul si place la toata lumea. O zi buna

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    O bunatate !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Foarte gustoase,de-abia astept sa le incerc. Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Imi plac tare mult...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 mai 2009

      Foarte bine arata si cred ca sunt si gustoase...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 martie 2009

      Zahar pudra cu vanilie(un deliciu)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

63 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 pachet margarina
  • 1 cubulet drojdie
  • 2 lingurite zahar
  • o lingurita sare
  • rom
  • doua pliculete zahar vanilat
  • 100 ml apa
  • gem
  • nuci pisate

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Yannuka

Tort „amandină”

Se prepară siropul astfel:se caramelizează zahărul (atenţie!să nu se închidă prea rău la

9 voturi    3 comentarii
5h
Torturi

Prajitura cu nectarine

Se unge forma de tort cu untul scos din timp din frigider pentru a se inmuia putin.Nectarinele se

38 voturi    23 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Budinca de cartofi

Se fierb cartofii in coaja,in apa cu sare.Se scurg de apa si se decojesc,apoi se taie felii groase.Se

9 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Budinci

lili ghiur

nu puneti si drojdie d-na Liliana ?

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Supa de rosii cu orez

Supa de rosii cu orez

Intr-o cratita,sau orice vas avem la indemana,punem apa si punem la fiert,pentru a opari rosiile.Intre timp curatam morcovul,ardeiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Braduti

Braduti

Biscuitii se macina fin. Se topeste margarina si se amesteca toate ingredientele. Se dau la rece cca. 1 ora, dupa care se modeleaza

0 voturi    1 comentariu
2h
Prajituri