Costite de porc la gratar cu miere si sos teriyaki

Timp pregatire
45 minute
Costite de porc la gratar cu miere si sos teriyaki

Ingrediente

  • 10 costite taiate separat fiecare
  • 3 linguri miere albine
  • 3 linguri sos teriyaki
  • 3 linguri vinegrette balsamic (otet )
  • 3 linguri de mustar
  • 1 cana suc de portocale
  • sare, piper
  • 4 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 cepe verzi taiate fin

Mod de preparare

Am vazut un “rack of ribs” sau niste coaste bestiale de porc intr-o vitrina la o macelarie de pe calea Baciului din Cluj si nu m-am putut abtine sa nu le cumpar. Nu stiam exact ce voi face cu ele, dar iata ce a iesit: o "deliciune fantastica" (cuvinte noi).

In afara de faptul ca sunt grasute rau, nu am ce altceva sa le reprosez. Sunt delicioase si merita sa nu le eliminam de totul de pe lista chestiilor la gratar cu care ne delectam toata vara.

Pentru coastele mele am folosit o marinata dulce acrisoara si imediat dupa ce am eliminat toata grasimea de pe ele cu un cutit mare mare, le-am dat la frigider intr-o punga impreuna cu marinada pentru 24 de ore.

1. Am taiat coastele pe lungimea osului, lasand carnita pe fiecare parte.

2. Am combinat restul ingredientelor intr-o punga si am adaugat si costitele, apoi am legat punga si am dat-o la frigider 24 de ore.

3. Dupa o zi am turnat continutul pungii intr-un vas de iena, am acoperit cu o folie de aluminiu si am dat la cuptorul preincalzit la 180 C, cam 60-80 de minute, pana coastele au fost facute bine.

4. Am incalzit intre timp gratarul. Am scos coastele din cuptor si cu o furculita de gratar le-am asezat pe gratarul preincalzit, le-am prajit bine cam 10 minute pe o parte pana au prins o crusta crocanta si gustoasa.

Apoi am taiat carnita de pe oase si le-am servit cu salata. Oasele au mers la cainii nostrii din cartier, grasuti cam toti din cate am putu vedea.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise