autor:

Maria Lupean

» » Aluaturi si Foietaje

Covrigei de casa

Autor: Maria Lupean (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iunie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se face aluat fara sa se lase la dospit si se taie cu forma de covrigei, iar pe deaspura se dau cu ou si chimen si se pun la cuptor.


Pofta buna !

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 02 iunie 2012

    Si eu cred ca sunt grozavi!Am sa-i fac dar o sa modific reteta si va spun cum au iesit......

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

    Buni covrigei!

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2009

    exact, maria-elena si eu preparam mai...hat cu ani in urma sunt foarte gustosi si nu se compara cu cei din comert

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2009

      de cand caut reteta aceasta ,o faceam cand mergeam la bunica mea de craciun ,foarte buni ,nota 200 si maximu de voturi apropo merg cu vin la noi acasa era bataie

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Sunt foarte buni covrigeii si eu faceam cu ani in urma.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Si eu cred ca sunt foarte buni.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Sunt foarte buni. Eu pun si putin cascaval ras in aluat. Ii fac mereu de sarbatori.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 august 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

66 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg de faina
  • - 300 gr unt
  • - 3 oua
  • - 1 pliculet drojdiuta sau cat o nuca daca este proaspata
  • - 8 linguri de smantina
  • - chimen
  • - 1 lingura de zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Maria Lupean

Lichior de oua

Galbenusele se freaca cu putin zahar pina se topeste zaharul. In laptele cald se amesteca restul

59 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Cocteiluri si lichioruri

Lichior de ness

Se freaca nessul cu apa si zaharul. Se lasa sa stea 2 ore apoi se amesteca cu alcoolul.Eu nu am pus

16 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Cocteiluri si lichioruri

Tarta cu fructe si budinca

Se coace foaia si se lasa la racit. Intre timp se face budinca, se amesteca cu frisca si se pune

19 voturi    20 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)

Si eu cred ca sunt grozavi!Am sa-i fac dar o sa modific reteta si va spun cum au iesit......

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

1. Merele se spala, se curata si se taie cubulete mici. Apoi le puneti intr-o tigaie adanca sau ceaun, adaugati 3-4 linguri de apa,

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Saratele din faina de secara cu seminte

Saratele din faina de secara cu seminte

Intr-o cratita amestecam faina cu uleiul si il facem faramituri, dupa care adaugam quakerul, sarea,si praful de copt si amestecam. Adaugam

1 vot    4 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje