autor:

Maria Lupean

» » Aluaturi si Foietaje

Covrigei de casa

Autor: Maria Lupean (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iunie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se face aluat fara sa se lase la dospit si se taie cu forma de covrigei, iar pe deaspura se dau cu ou si chimen si se pun la cuptor.


Pofta buna !

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Drumea Simona , 03 decembrie 2014

    n-am facut niciodata fara sa-i las la dospit,iar in loc de unt am pus unty-ura.am sa-i incerc!

  • Fara foto

    Gabi Si Tibi Bughianu , 02 decembrie 2014

    foarte buni

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 02 iunie 2012

    Si eu cred ca sunt grozavi!Am sa-i fac dar o sa modific reteta si va spun cum au iesit......

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

      Buni covrigei!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2009

      exact, maria-elena si eu preparam mai...hat cu ani in urma sunt foarte gustosi si nu se compara cu cei din comert

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2009

      de cand caut reteta aceasta ,o faceam cand mergeam la bunica mea de craciun ,foarte buni ,nota 200 si maximu de voturi apropo merg cu vin la noi acasa era bataie

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Sunt foarte buni covrigeii si eu faceam cu ani in urma.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Si eu cred ca sunt foarte buni.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Sunt foarte buni. Eu pun si putin cascaval ras in aluat. Ii fac mereu de sarbatori.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 august 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

68 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg de faina
  • - 300 gr unt
  • - 3 oua
  • - 1 pliculet drojdiuta sau cat o nuca daca este proaspata
  • - 8 linguri de smantina
  • - chimen
  • - 1 lingura de zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Maria Lupean

Lichior de oua

Galbenusele se freaca cu putin zahar pina se topeste zaharul. In laptele cald se amesteca restul

59 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Cocteiluri si lichioruri

Lichior de ness

Se freaca nessul cu apa si zaharul. Se lasa sa stea 2 ore apoi se amesteca cu alcoolul.Eu nu am pus

16 voturi    11 comentarii
2h 30 min
Cocteiluri si lichioruri

Tarta cu fructe si budinca

Se coace foaia si se lasa la racit. Intre timp se face budinca, se amesteca cu frisca si se pune

19 voturi    20 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Drumea Simona

n-am facut niciodata fara sa-i las la dospit,iar in loc de unt am pus unty-ura.am sa-i incerc!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Aluatul l-am pregatit amestecand faina cu drojdia diluata in apa calduta cu zahar si sare. Am framantat un aluat potrivit de moale si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine festiva

Paine festiva

Cerneti faina si puneti-o intr-un vas. Dizolvati drojdia cu zaharul si 100 ml lapte caldut (nu fierbinte) si lasati-o sa stea cam 10

32 voturi    17 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje