autor:

Maria Lupean

» » Aluaturi si Foietaje

Covrigei de casa

Autor: Maria Lupean (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iunie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se face aluat fara sa se lase la dospit si se taie cu forma de covrigei, iar pe deaspura se dau cu ou si chimen si se pun la cuptor.


Pofta buna !

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Daraban Violeta , 23 decembrie 2014

    Lipsește sarea din rețetă ☺

  • Fara foto

    Drumea Simona , 03 decembrie 2014

    n-am facut niciodata fara sa-i las la dospit,iar in loc de unt am pus unty-ura.am sa-i incerc!

  • Fara foto

    Gabi Si Tibi Bughianu , 02 decembrie 2014

    foarte buni

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 02 iunie 2012

      Si eu cred ca sunt grozavi!Am sa-i fac dar o sa modific reteta si va spun cum au iesit......

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

      Buni covrigei!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2009

      exact, maria-elena si eu preparam mai...hat cu ani in urma sunt foarte gustosi si nu se compara cu cei din comert

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2009

      de cand caut reteta aceasta ,o faceam cand mergeam la bunica mea de craciun ,foarte buni ,nota 200 si maximu de voturi apropo merg cu vin la noi acasa era bataie

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Sunt foarte buni covrigeii si eu faceam cu ani in urma.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Si eu cred ca sunt foarte buni.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Sunt foarte buni. Eu pun si putin cascaval ras in aluat. Ii fac mereu de sarbatori.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 august 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

69 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg de faina
  • - 300 gr unt
  • - 3 oua
  • - 1 pliculet drojdiuta sau cat o nuca daca este proaspata
  • - 8 linguri de smantina
  • - chimen
  • - 1 lingura de zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Maria Lupean

Lichior de oua

Galbenusele se freaca cu putin zahar pina se topeste zaharul. In laptele cald se amesteca restul

59 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Cocteiluri si lichioruri

Lichior de ness

Se freaca nessul cu apa si zaharul. Se lasa sa stea 2 ore apoi se amesteca cu alcoolul.Eu nu am pus

16 voturi    11 comentarii
2h 30 min
Cocteiluri si lichioruri

Tarta cu fructe si budinca

Se coace foaia si se lasa la racit. Intre timp se face budinca, se amesteca cu frisca si se pune

19 voturi    20 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Daraban Violeta

Lipsește sarea din rețetă ☺

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Lipii taranesti

Lipii taranesti

Din aceste ingrediente vom obtine 8 lipii si o paine. Se pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune

5 voturi    6 comentarii
2h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Saleuri de casa

Saleuri de casa

Intr-un vas mare se pun smantana, margarina, 100 g din cascavalul ras, sarea si se amesteca bine, se adauga praful de copt si faina

2 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Aluaturi si Foietaje