autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Covrigi ca la Jerusalim

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pun toate ingridentele in oala mixerului si se prelucreaza in aluat-un aluat elastic si fraged.


Se lasa sa creasca jumatate de ora,acoperit cu un prosop.


Dupa jumatate de ora se prelucreaza aluatul si se imparte in patru.


Se fac mingiute si din fiecare mingiuta se ia din mijloc putin aluat si incet incet se da forma de covrig lunguiet.


Se pune pe o tava cu pergament la dospit inca o jumatate de ora la un loc caldut.Tava se acopera cu un prosop.


Se ung cu ou batut si se presoara cu susan si sare groasa sau cu zaatar.


Se coc 15 minute la 180 de grade -cuptorul incalzit dinainte.Sint foarte gustosi si fragezi.Merge bine cu unt si dulceasa.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011

    Arata super bine,felicitari....

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011

    aceiasi intrebare ,se poate inlocui cu alt ulei? si inca o intrebare ,se poate face aluatul la masina de piine,ai incercat?

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011

    o bunatate!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011

      In loc de ulei de canola ce ulei imi poti recomanda : de masline, floarea soarelui, porumb, samburi de struguri? Super reteta ! as vrea s-o incerc. *****

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011

      Buni tare mai sunt!!!si reteta deloc grea sigum o voi incerca mai ales ca sunt buni pentru copiii la pachetel la scoala.Multumesc si Felicitari pt reteta!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • ptr 4 covrigi lungi
  • 500 gr de faina cernuta
  • 11/2 pahar lapte caldut
  • 25 gr de drojdie proaspata sau 1lingura de drojdie uscata
  • 3linguri de zahar
  • 3linguri ulei de canola
  • 1/2 lingura de sare
  • ptr ornat
  • zaatar
  • susan
  • 1ou batut
  • sare groasa

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de kok miori

Saratele din faina de secara cu seminte

Intr-o cratita amestecam faina cu uleiul si il facem faramituri, dupa care adaugam quakerul, sarea,si

1 vot    4 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje

Paine de casa

In bolul mixerului cu forma pentru framantat punem faina cernuta si drojdia care am dizolvat-o in

2 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

Floricele cu Nutella

In robotul de bucatarie punem toate ingredientele in afara de ou si amestecam cu pulsuri pana devine

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

mia (Chef de cuisine)

Arata super bine,felicitari....

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine din aluat neframantat

Paine din aluat neframantat

Se cerne faina intr-un bol si se amesteca cu sarea. Drojdia, maruntita cu cutitul, si peste care se adauga lingura de miere, se amesteca

22 voturi    15 comentarii
10 min
Aluaturi si Foietaje
Turte umplute

Turte umplute

Cernem faina intr-un bol. Frecam drojdia cu zaharul pana ce se dizolva. Peste faina punem smantana, drojdia dizolvata si sarea. Incepem

6 voturi    9 comentarii
1h 25 min
Aluaturi si Foietaje