autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Covrigi ca la Jerusalim

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 24 ianuarie 2011

Ingrediente
ptr 4 covrigi lungi, 500 gr de faina cernuta, 11/2 pahar lapte caldut, 25 gr de drojdie proaspata sau 1lingura de drojdie uscata, 3linguri de zahar, 3linguri ulei de canola, 1/2 lingura de sare, , ptr ornat, zaatar, susan, 1ou batut, sare groasa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Se pun toate ingridentele in oala mixerului si se prelucreaza in aluat-un aluat elastic si fraged.


Se lasa sa creasca jumatate de ora,acoperit cu un prosop.


Dupa jumatate de ora se prelucreaza aluatul si se imparte in patru.


Se fac mingiute si din fiecare mingiuta se ia din mijloc putin aluat si incet incet se da forma de covrig lunguiet.


Se pune pe o tava cu pergament la dospit inca o jumatate de ora la un loc caldut.tava se acopera cu un prosop.


Se ung cu ou batut si se presoara cu susan si sare groasa sau cu zaatar.


Se coc 15 minute la 180 de grade -cuptorul incalzit dinainte.Sint foarte gustosi si fragezi.Merge bine cu unt si dulceasa.
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Melci cu scorţişoară şi glazură din brânză

Drojdia se freacă cu o lingură de zahăr până se lichefiază, apoi se amestecă cu 50 ml lapte

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Cozonaci

Am pus faina intr-un lighean. Am facut o maia din drojdie, frecata cu 2 linguri de zahar, putin

5 voturi    1 comentariu
3h
Aluaturi si Foietaje

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011

    Arata super bine,felicitari....

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011

    aceiasi intrebare ,se poate inlocui cu alt ulei? si inca o intrebare ,se poate face aluatul la masina de piine,ai incercat?

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011

    o bunatate!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011

      In loc de ulei de canola ce ulei imi poti recomanda : de masline, floarea soarelui, porumb, samburi de struguri? Super reteta ! as vrea s-o incerc. *****

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011

      Buni tare mai sunt!!!si reteta deloc grea sigum o voi incerca mai ales ca sunt buni pentru copiii la pachetel la scoala.Multumesc si Felicitari pt reteta!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • ptr 4 covrigi lungi
  • 500 gr de faina cernuta
  • 11/2 pahar lapte caldut
  • 25 gr de drojdie proaspata sau 1lingura de drojdie uscata
  • 3linguri de zahar
  • 3linguri ulei de canola
  • 1/2 lingura de sare
  • ptr ornat
  • zaatar
  • susan
  • 1ou batut
  • sare groasa

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori

Noga deosebita

Intr-o cratita marisoara punem mierea, zaharul si untul la topit pe foc mic-amestecam cu o lingura

3 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Budinca de paste cu branza de capra

Se pune apa cu sare intr-o cratita adanca si cand apa fierbe turnam pastele si lasam sa fiarba pana

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Budinci

Parjoale ca la mama acasa

Carnea proaspat macinata o amestecam cu morcovul, ceapa usturoiul deasemeni oul batut putin si putin

3 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne

mia (Chef de cuisine)

Arata super bine,felicitari....

Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu carne si aluat de casa

Placinta cu carne si aluat de casa

Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi atat calda alaturi de o salata de legume, cat si rece, ca pachet la serviciu, scoala

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane cu mac

Batoane cu mac

Din ingredientele date se framanta un aluat elastic, nelipicios. Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul. Se imparte apoi in

3 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje