autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Covrigi ca la Jerusalim

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pun toate ingridentele in oala mixerului si se prelucreaza in aluat-un aluat elastic si fraged.


Se lasa sa creasca jumatate de ora,acoperit cu un prosop.


Dupa jumatate de ora se prelucreaza aluatul si se imparte in patru.


Se fac mingiute si din fiecare mingiuta se ia din mijloc putin aluat si incet incet se da forma de covrig lunguiet.


Se pune pe o tava cu pergament la dospit inca o jumatate de ora la un loc caldut.Tava se acopera cu un prosop.


Se ung cu ou batut si se presoara cu susan si sare groasa sau cu zaatar.


Se coc 15 minute la 180 de grade -cuptorul incalzit dinainte.Sint foarte gustosi si fragezi.Merge bine cu unt si dulceasa.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011

    Arata super bine,felicitari....

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011

    aceiasi intrebare ,se poate inlocui cu alt ulei? si inca o intrebare ,se poate face aluatul la masina de piine,ai incercat?

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011

    o bunatate!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011

      In loc de ulei de canola ce ulei imi poti recomanda : de masline, floarea soarelui, porumb, samburi de struguri? Super reteta ! as vrea s-o incerc. *****

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011

      Buni tare mai sunt!!!si reteta deloc grea sigum o voi incerca mai ales ca sunt buni pentru copiii la pachetel la scoala.Multumesc si Felicitari pt reteta!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • ptr 4 covrigi lungi
  • 500 gr de faina cernuta
  • 11/2 pahar lapte caldut
  • 25 gr de drojdie proaspata sau 1lingura de drojdie uscata
  • 3linguri de zahar
  • 3linguri ulei de canola
  • 1/2 lingura de sare
  • ptr ornat
  • zaatar
  • susan
  • 1ou batut
  • sare groasa

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de kok miori

Cupcake marmorat

Incalzim cuptorul la 170 de grade. In bolul mixerului punem untul cu zaharul si amestecam bine

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Cupcake de ciocolata si martipan

Incalzim cuptorul la 160 de grade. Topim ciocolata cu untul la bain marie sau la microunde si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Cupcake de vanilie

Se incalzeste cuptorul la 170 grade. Amestecam zaharul cu untul pana devine o crema moale, dupa

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

mia (Chef de cuisine)

Arata super bine,felicitari....

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Saratele

Saratele

Se amesteca toate ingredientele. Se framanta un aluat mai tare. Se unge presa cu grasime pentru a nu se lipi. Se fac bilute

1 vot    0 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Varzar impletit

Varzar impletit

Pentru inceput se pregateste aluatul. Faina se pune intr-un recipient, iar in mijlocul ei se toarna drojdia (pe care am pus-o intr-un

3 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje