autor:

maria maria

» » Dulciuri diverse

cozonac ardelenesc

Autor: maria maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 iulie 2006
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 iulie 2006

Ingrediente
1 Kg faina,6 oua,o lingura rasa de drojdie uscata,1/2 Kg lapte,6 linguri zahar(cu varf)6 linguri ulei,2 pliculete de zahar vaniliat.si o lingurita de sare rasa., pt umplutura se poate folosii dupa preferinte:rahat taiat cubulete,stafide,nuca macinata cu zahar si altele

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

29 voturi

Mod de preparare

in 150 ml lapte caldut se pune drojdia si se lasa 5 minute.


se pune faina intr-un baol mai mare se adauga zaharul cele 5 galbenusuri si 4 albusuri, zaharul vaniliat si sarea, amesteca putin dupa care se pune drojdia care a fost tinuta in laptele caldut 5 minute,se aesteca iar si se pune lapte pana se formeaza o coca (nici vartoasa nici prea moale)coca se framanta circa 20 minute adaugand cate o lingura de ulei,apoi se lasa la crescut 30-45min.Dupa ce coca este pusa pa crescut acoperita cu un prosop de bucatarie se pregateste umplutura.


Coca rezultata se imparte in 2 sau in 3 (dupa preferinte daca se imparte in 2,cozonacul o sa iasa mai gros ) se intinde pe masa de bucatarie unsa cu putin ulei si se umple,apoi se ruleaza,se aseaza in tava tapetata cu ulei si putina faina se pedeasupra se unge cu oul ramas care se bate bine,cuptorul se incinge bine inainte ,se lasa la cuptor circa 30 minute(pana se rumeneste bine) se serveste caldut sau rece dupa preferinte.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

29 voturi

Ingrediente

  • 1 Kg faina,6 oua,o lingura rasa de drojdie uscata,1/2 Kg lapte,6 linguri zahar(cu varf)6 linguri ulei,2 pliculete de zahar vaniliat.si o lingurita de sare rasa.
  • pt umplutura se poate folosii dupa preferinte:rahat taiat cubulete,stafide,nuca macinata cu zahar si altele

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de maria maria

Gogosi infuriate

Se incalzeste laptele in care se pune drojdia si se lasa 5 minute,intr-un bol de plastic se pune

78 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse

clatite cu inghietata si frisca

Intr-un vas mai adanc se pune laptele ,ouale ,zaharul,zaharul vaniliat,si se mixeaza cu mixerul pana

27 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

pui bistritean pe sticla

Puiul se curata bine,se spala ,se condimenteaza,usturoiul se preseaza si se intinde pe pui inauntru

45 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Andreea Constantina Manciu

Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)

Cozonacul este un desert delicios.



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca, stafide si coaja de portocala

Cozonac cu nuca, stafide si coaja de portocala

Peste 100 gr de faina varsam 200 ml lapte caldut si amestecam repede cu lingura ca sa nu se formeze cocoloase apoi intoarcem aluatul

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Dulcinele-biscuiti cu zahar

Dulcinele-biscuiti cu zahar

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade sau 200. Se pun ingridentele intr-un bol si se framanta un aluat care este putin lipicios -se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse