autor:

Ana Gheorghiu

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Cozonac special cu banane si ciocolata in masina de facut paine

Autor: Ana Gheorghiu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Ana Gheorghiu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2010

Ingrediente
4 oua, 480 grame faina alba 3 nule, 300 ml lapte (daca are si caimac, cu atat mai bine), 5 linguri mari de zahar, o jumatate de cana de stafide si caise uscate taiate, puse in rom, o jumatate cana de nuci faramate (se pot inlocui cu rahat taiat cubulete si dat prin faina), 2 pliculete zahar vanilat, o lingurita scortisoara, jumatate pachet de unt, 30 grame drojdie, 2 banane (optional), 2 randuri de ciocolata (6 bucati)

Dificultate: Medie Timp: 3h 25 min

15 voturi

Mod de preparare

Se adauga in masina ingredientele, mai intai cele lichide (oua, lapte, unt), apoi faina, drojdia, zaharul si zaharul vanilat. La semnalul sonor se adauga fructele si nucile/rahatul. Pana aici, reteta de cozonac este traditionala - si o puteti lasa asa. Iese grozav :)


Daca doriti sa faceti cozonacul special, trebuie sa adaugati cele 2 banane taiate felii dupa ce puneti faina in cuva aparatului. ATENTIE! Daca adaugati bananele, puneti doar 250 ml lapte!


Ciocolata se pune deasupra, in momentul in care ceasul aparatului ajunge la o ora jumatate. Ciocolata se topeste, apoi trebuie sa o intindeti cu o lingurita pe toata suprafata cozonacului. Dupa ce adaugati si intindeti ciocolata, e recomandat sa nu mai deschideti capacul aparatului.
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Clãtite de afine cu mousse de cãpsuni (Crepes de mirtilos recheados c/ mousse de morangos)

Câte ceva despre afine...nu de alta, dar sã nu fie "geloase" pe rãchitele :)) Au o delicioasã

9 voturi    11 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje

Paine la tigaie de fonta pe aragaz

Se cerne faina si se pune intr-un bol .Se incalzeste apa se pune in bol cu restul de ingrediente,

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 25 min

15 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 480 grame faina alba 3 nule
  • 300 ml lapte (daca are si caimac
  • cu atat mai bine)
  • 5 linguri mari de zahar
  • o jumatate de cana de stafide si caise uscate taiate
  • puse in rom
  • o jumatate cana de nuci faramate (se pot inlocui cu rahat taiat cubulete si dat prin faina)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o lingurita scortisoara
  • jumatate pachet de unt
  • 30 grame drojdie
  • 2 banane (optional)
  • 2 randuri de ciocolata (6 bucati)

Raporteaza reteta

Retete
de Ana Gheorghiu

Paine de casa - la aparat de facut paine

Se adauga ingredientele, in ordinea urmatoare: - apa (laptele) si ouale - untul - faina - sarea -

5 voturi    6 comentarii
3h 25 min
Aluaturi si Foietaje

Chiftelute de pui cu ciuperci si garnitura de mazare

Chiftelutele Se taie 4-5 ciuperci felii si se amesteca cu oul si carnea. Se adauga cei doi catei

6 voturi    3 comentarii
40 min
Aperitive

Paste la tigaie

O reteta absolut grozava, din toate punctele de vedere. Folositi o tigaie mare, ceva mai adanca.

19 voturi    10 comentarii
30 min
Paste si pizza


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Tarta cu crema de branza si aluat fraged

Tarta cu crema de branza si aluat fraged

Pentru aluat: Punem faina, zaharul, zaharul vanilat si putina sare intr-un bol, peste adaugam untul rece taiat cubulete si cu mainile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni si cirese

Prajitura cu capsuni si cirese

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Blat: Ciresele fara samburi se amesteca cu o lingura de zahar. Capsunile se spala

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse