autor:

Ana Gheorghiu

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Cozonac special cu banane si ciocolata in masina de facut paine

Autor: Ana Gheorghiu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Ana Gheorghiu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2010

Ingrediente
4 oua, 480 grame faina alba 3 nule, 300 ml lapte (daca are si caimac, cu atat mai bine), 5 linguri mari de zahar, o jumatate de cana de stafide si caise uscate taiate, puse in rom, o jumatate cana de nuci faramate (se pot inlocui cu rahat taiat cubulete si dat prin faina), 2 pliculete zahar vanilat, o lingurita scortisoara, jumatate pachet de unt, 30 grame drojdie, 2 banane (optional), 2 randuri de ciocolata (6 bucati)

Dificultate: Medie Timp: 3h 25 min

15 voturi

Mod de preparare

Se adauga in masina ingredientele, mai intai cele lichide (oua, lapte, unt), apoi faina, drojdia, zaharul si zaharul vanilat. La semnalul sonor se adauga fructele si nucile/rahatul. Pana aici, reteta de cozonac este traditionala - si o puteti lasa asa. Iese grozav :)


Daca doriti sa faceti cozonacul special, trebuie sa adaugati cele 2 banane taiate felii dupa ce puneti faina in cuva aparatului. ATENTIE! Daca adaugati bananele, puneti doar 250 ml lapte!


Ciocolata se pune deasupra, in momentul in care ceasul aparatului ajunge la o ora jumatate. Ciocolata se topeste, apoi trebuie sa o intindeti cu o lingurita pe toata suprafata cozonacului. Dupa ce adaugati si intindeti ciocolata, e recomandat sa nu mai deschideti capacul aparatului.
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Saratele

Se face un aluat din faina margarina sare si atita lapte cit sa se obtina un aluat potrivit. Se

32 voturi    12 comentarii
8h
Aluaturi si Foietaje

Prajitura cu mere

Se framanta tot la un loc si se imparte in 2 parti egale, dupa care se intinde o foaie, se pune in

4 voturi    3 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 25 min

15 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 480 grame faina alba 3 nule
  • 300 ml lapte (daca are si caimac
  • cu atat mai bine)
  • 5 linguri mari de zahar
  • o jumatate de cana de stafide si caise uscate taiate
  • puse in rom
  • o jumatate cana de nuci faramate (se pot inlocui cu rahat taiat cubulete si dat prin faina)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o lingurita scortisoara
  • jumatate pachet de unt
  • 30 grame drojdie
  • 2 banane (optional)
  • 2 randuri de ciocolata (6 bucati)

Raporteaza reteta

Retete
de Ana Gheorghiu

Paine de casa - la aparat de facut paine

Se adauga ingredientele, in ordinea urmatoare: - apa (laptele) si ouale - untul - faina - sarea -

5 voturi    6 comentarii
3h 25 min
Aluaturi si Foietaje

Chiftelute de pui cu ciuperci si garnitura de mazare

Chiftelutele Se taie 4-5 ciuperci felii si se amesteca cu oul si carnea. Se adauga cei doi catei

6 voturi    3 comentarii
40 min
Aperitive

Paste la tigaie

O reteta absolut grozava, din toate punctele de vedere. Folositi o tigaie mare, ceva mai adanca.

19 voturi    10 comentarii
30 min
Paste si pizza


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu nuca

Prajitura cu nuca

Albusurile de ou se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul pudra si se mai bat pana se transforma in spuma tare. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura fina cu crema spumoasa de branza si pepite de ciocolata neagra

Prajitura fina cu crema spumoasa de branza si pepite de ciocolata neagra

Am luat dintr-un magazin aici in Franta o crema de branza Gervita care este spumoasa, fina si am zis sa incerc o prajiturica cu aceasta

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse