Crap cu legume si masline in sos de rosii si ardei kapia

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Crap cu legume si masline in sos de rosii si ardei kapia

Ingrediente

  • 5 buc file de crap
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • o mana rosii chery
  • o mana de masline
  • 1 ardei gras rosu
  • ulei de masline
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • sare
  • piper macinat
  • zeama de la o lamaie
  • patrunjel verde
  • Pentru sos
  • 4 rosii
  • 3 ardei kapia
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Bucatile de peste le spalam ,le stergem cu un prosop absorbant ,le condimentam cu sare si piper dupa gust si le asezam intr-o tava.Le stropim cu zeama de lamaie si cu putin ulei.Curatam legumele(ardeiul gras,pastarnacul,morcovul) si apoi le taiem dupa preferinta-eu am taiat pastarnacul si morcovul rondele iar ardeiul gras fasii mai mari.Intercalam legumele printre bucatile de peste,adaugam si rosiile chery ,turnam vinul si un pahar cu apa si dam la cuptor.

In timp ce pestele este la cuptor ne ocupam de sos.Decojim rosiile iar ardeiul kapia il curatam si il taiem cubulete mai mari..Mixam totul pana obtinem o pasta.Incingem 2 linguri cu ulei de masline intr-o cratita ,adaugam usturoiul taiat si tinem pe foc circa 2 min.Scoatem usturoiul si adaugam in tigaie pasta de rosii si ardei.Condimentam cu sare si piper,adaugam un pahar cu apa si lasam la foc mic sa fiarba circa 20 min.

Ne ocupam si de masline.....punem deci maslinele la fiert in apa rece si le lasam circa 10 min.

Cand atat pestele cat si legumele sunt aproape gata facute scoatem tava din cuptor si adaugam maslinele scurse de apa si sosul de ardei si rosii.Dam la cuptor si mai lasam circa 10 min.

Asezonam cu patrunjel verde si servim cald..

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise