autor:

NicoletaC

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars cu nuca

Autor: NicoletaC (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intru-un vas se pun la foc 200g zahar si nuci pentru caramelizare. Cand se topeste zaharul, se inclina vasul si se roteste astfel incat sa se acopere marginile.


Se lasa putin la racit.


Separat, se bat ouale intregi cu zaharul ramas, zaharul vanilat si se adauga laptele si esenta dupa gust.


Se toarna peste caramel.


Se da la foc timp de o ora.


Se serveste rece.

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Foarte gustoasa!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Interesant,nu m-am gandit sa pun nuci...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Delicioasa, ador cremele de zahar ars!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Un desert tare delicios...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Un desert care nu poate fi refuzat niciodata ! Delicios...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Foarte buna crema de zahar ars!

    • Maria Lupean

      Maria Lupean (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Am facut si eu dupa aceasta reteta dar am uitat sa pun nucile, raman pe data viitoare. A iesit super.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      Ce bine arata, as vrea si eu!

    • Alecs A.

      Alecs A. (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      Interesanta ideea cu nuca, o sa incerc si eu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Imi place reteta ta...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

      Nu am pus nuca,am retinut ideea. Asa imi iese mie crema de zahar ars.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009

      Cred ca e buna cu nuca. Daca mai presari si cateva fructe din dulceata de visine cred ca e o nebunie

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009

      Din pacate nu am incercat niciodata crema de zahar ars si nu mi-am dat seama ca poate fi atat de usoara. Si cu nuca trebuie sa fie si mai gustoasa; am s-o incerc azi. Felicitari !

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 11 mai 2009

      Intr-adevar este o reteta usoara dar nici eu nu m-am gandit sa pun nuca in compozitie. Felicitari!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      Este o reteta usoara pe care o fac destul de des....dar nu m-am gandit pina acum sa pun nuca ! Merita incercat ! Bravo Nicoleta !

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2009

      Poti sa pui o lingurita de faina in compozitie pentru ca sa iasa fara gauri, in rest perfect. Asa o fac si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

13 voturi

Ingrediente

  • 1 litru de lapte
  • 8 oua
  • zahar vanilat
  • 300g zahar (200g pentru caramelizat
  • 100g pentru compozitie)
  • esenta de rom
  • nuci

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de NicoletaC

Prajitura cu visine

4 galbenusuri se amesteca cu zaharul pana devine o pasta omogena. Se adauga untul topit, praful de

16 voturi    10 comentarii
20 min
Prajituri

Prajitura cu ananas

Toate ingredientele, mai putin ananasul, se amesteca bine (praful de copt trebuie bine dozat, eu

1 vot    6 comentarii
10 min
Prajituri

Placinta cu cirese

Ciresele, fara samburi, se pun cateva minute la scurs, apoi se amesteca cu amidonul, zaharul si esenta

2 voturi    5 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Cornulețe de vanilie

Cornulețe de vanilie

Ingredientele se amestecă și se frământă bine. Coca obtinută o împărțim în șapte părți egale. Pe fiecare

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Foi napolitana cu crema caramel

Foi napolitana cu crema caramel

Nuca se sfarama cu ciocanul de snitele sau se taie. Se caramelizeaza zaharul(400 g) cu atentie sa nu se arda, apoi se adauga pe rand

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse