autor:

husni

» » Prajituri

Cuburi de gheata

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 octombrie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Print

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 octombrie 2010

Ingrediente
Blat, -6 oua, -cca 75 g de zahar, -1,5 lingurita de zeama de lamiie, -cca 75 g de faina, -3 linguri de cacao, -cca 1/2 lingurita de praf de copt, , Crema, -150 g de unt, -cca 70-75 g budinca de vanilie(eu,folosesc,de obicei “Custerd”-un fel de budinca ), -450 -500 ml de lapte, -90 g de zahar, -citeva picaturi de esenta de vanilie, , Sirop, -225 ml de apa, -90 g de zahar, -esenta de rom, , Décor, -375ml de frisca lichida, -zahar pudra,dupa gust, -bombonele mici,ciocolata rasa,cacao…

Dificultate: Medie Timp: 3h

19 voturi

Mod de preparare

Pentru blat,se bat bine albusurile,se pune zaharul si zeama de lamiie;se bate in continuare,pina cind nu mai simtim zaharul.


Se adauga,apoi, galbenusurile si se bate,compozitia,dar,nu mult;doar pina cind compozitia e omogena.


Se pune,apoi,faina,cernuta de 2 ori,cu praful de copt si cacaua;se mesteca,usor,cu o lingura de lemn,sa nu mai fie cocoloase.


Apoi,se pune,intr-o tava,cu hirtie de copt,la foc mediu,cca30 minute;eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de cca 34 cm.


Crema:intr-o cratita,se pune budinca,zaharul,laptele(eu,asa fac);se mesteca,apoi se pune pe foc si,mestecind tot timpul,se lasa pina fierbe.


Se ia,apoi,de pe foc si,cind e rece,se pune peste untul moale,amestecat.


Se mixeaza cele 2 f.bine,se pune putina esenta de vanilie.


Sirop:se fierbe apa(225 ml) cu 90 g de zahar;cind fierbe,se stinge focul;cind e rece,se pune esenta de rom,dupa gust.


Asamblare:blatul,rece,se insiropeaza cu tot siropul(tot rece);daca vi se va pare mult,nu va speriati;va fi absorbit.


Dupa ce siropul e absorbit,se pune crema;se uniformizeaza.Peste crema,se pune frisca. frisca,se fac niste dire,cu o furculita.Deasupra se poate pune niste bombonele mici,ciocolata rasa,cacao…


Eu,am pus ciocolata rasa.


Se da,apoi,la frigider,cel putin 4-5 ore.


Se taie patrate,mici(cca 3,5/3,5 cm).


Pentru reteta aceasta,m-am inspirit de la:


http://www.ardei-iute.ro/retete-culinare-ardei-iute/cuburi-de-gheata.html


Eu am facut 1 portie si jumatate.


Dar,daca vreti rezultate,mai bune,pt.o tava ca cea folosita de mine,faceti blatul dublu(cantitate),crema 1 portie si jumatate(cum am scris-o si am facut-o),siropul dublu,frisca:cel putin 500 ml.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine):

    Am pregatit reteta cu citeva modificari si va trimit si poze

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine):

    Am pregatit reteta cu mici modificari-crema am facuto din budinca de vanilie cu frisca pe care am batut-o si a iesit o crema de vanilie foarte gustoasa iar glazura am facut-o din smantina de frisca pe care am batut-o cu o lingura de zahar brun si ii da un gust deosebit. Deasemeni la sirop in loc de rom eu am adaugat o lingurita de nes-cafe ptr ca dupa mine la crema de vanilie nu merge gust de rom la blat. A iesit minunata si sper sa va trimit si o fotografie curind.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marianne Scarlat , 30 septembrie 2013

    Mi-e dor de retetele lui Camy!

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 30 septembrie 2013

    Vai ce pofta mi-ai facut Camy ! Vreau si eu ca prea bine arata !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2013

    Vai ce pofta mi-ai facut Camy ! Vreau si eu ca prea bine arata !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

      Arata minunat!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2010

      Minunata!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2010

      Foarte frumoasa prajitura si bineinteles buna am s-o incerc,sper ca cantitatile sint corecte.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2010

      Nu vei regrete,Ramona! Custerdul e f.bun,facut fara nimic(ca o budinca). Va invit,cu multa placere,Mari si Mihaela!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2010

      Super,arata de iti lasa gura apa...felicitari....*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2010

      Delicioase si aspectuoase prajiturelele tale!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2010

      Superba! Pot sa mai iau una si de aici?

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2010

      Absolut delicios!!!prezentare de nota 20 :) Am vãzut praf "custard" in magazine, este timpul sã il folosesc...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

19 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • -6 oua
  • -cca 75 g de zahar
  • -1,5 lingurita de zeama de lamiie
  • -cca 75 g de faina
  • -3 linguri de cacao
  • -cca 1/2 lingurita de praf de copt
  • Crema
  • -150 g de unt
  • -cca 70-75 g budinca de vanilie(eu,folosesc,de obicei “Custerd”-un fel de budinca )
  • -450 -500 ml de lapte
  • -90 g de zahar
  • -citeva picaturi de esenta de vanilie
  • Sirop
  • -225 ml de apa
  • -90 g de zahar
  • -esenta de rom
  • Décor
  • -375ml de frisca lichida
  • -zahar pudra,dupa gust
  • -bombonele mici,ciocolata rasa,cacao…

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de husni

Saratele

Se face un aluat din faina margarina sare si atita lapte cit sa se obtina un aluat potrivit. Se

25 voturi    11 comentarii
8h
Aluaturi si Foietaje

Prajitura cu nescafe

Pentru blat,galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul;apoi,se adauga nesul amestecat,in prealabil

38 voturi    24 comentarii
3h
Prajituri

Prajitura "chinezeasca"

Aceste componente sint pt o tava de cca 20/30 cm. Pt.blat,zaharul se freaca bine cu untul;se adauga

31 voturi    14 comentarii
3h
Prajituri

Sidy (Chef de cuisine)

Vai ce pofta mi-ai facut Camy ! Vreau si eu ca prea bine arata !



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu ness

Prajitura cu ness

Aceasta e prajitura preferata a uneia dintre surorile mele, careia i-am si pregatit-o pentru onomastica ei :) Mod de preparare: Se

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri pentru copii
Panna cotta

Panna cotta

Smantana se amesteca cu zaharul Se pune pe flacara amestecand in permanenta cu un tel, pana se infierbanta.Se adauga o fiola de esenta

19 voturi    19 comentarii
30 min
Dulciuri diverse