autor:

husni

» » Prajituri

Cuburi de gheata

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 octombrie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pentru blat,se bat bine albusurile,se pune zaharul si zeama de lamiie;se bate in continuare,pina cind nu mai simtim zaharul.


Se adauga,apoi, galbenusurile si se bate,compozitia,dar,nu mult;doar pina cind compozitia e omogena.


Se pune,apoi,faina,cernuta de 2 ori,cu praful de copt si cacaua;se mesteca,usor,cu o lingura de lemn,sa nu mai fie cocoloase.


Apoi,se pune,intr-o tava,cu hirtie de copt,la foc mediu,cca30 minute;eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de cca 34 cm.


Crema:intr-o cratita,se pune budinca,zaharul,laptele(eu,asa fac);se mesteca,apoi se pune pe foc si,mestecind tot timpul,se lasa pina fierbe.


Se ia,apoi,de pe foc si,cind e rece,se pune peste untul moale,amestecat.


Se mixeaza cele 2 f.bine,se pune putina esenta de vanilie.


Sirop:se fierbe apa(225 ml) cu 90 g de zahar;cind fierbe,se stinge focul;cind e rece,se pune esenta de rom,dupa gust.


Asamblare:blatul,rece,se insiropeaza cu tot siropul(tot rece);daca vi se va pare mult,nu va speriati;va fi absorbit.


Dupa ce siropul e absorbit,se pune crema;se uniformizeaza.Peste crema,se pune frisca. frisca,se fac niste dire,cu o furculita.Deasupra se poate pune niste bombonele mici,ciocolata rasa,cacao…


Eu,am pus ciocolata rasa.


Se da,apoi,la frigider,cel putin 4-5 ore.


Se taie patrate,mici(cca 3,5/3,5 cm).


Pentru reteta aceasta,m-am inspirit de la:


http://www.ardei-iute.ro/retete-culinare-ardei-iute/cuburi-de-gheata.html


Eu am facut 1 portie si jumatate.


Dar,daca vreti rezultate,mai bune,pt.o tava ca cea folosita de mine,faceti blatul dublu(cantitate),crema 1 portie si jumatate(cum am scris-o si am facut-o),siropul dublu,frisca:cel putin 500 ml.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine):

    Am pregatit reteta cu citeva modificari si va trimit si poze

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine):

    Am pregatit reteta cu mici modificari-crema am facuto din budinca de vanilie cu frisca pe care am batut-o si a iesit o crema de vanilie foarte gustoasa iar glazura am facut-o din smantina de frisca pe care am batut-o cu o lingura de zahar brun si ii da un gust deosebit. Deasemeni la sirop in loc de rom eu am adaugat o lingurita de nes-cafe ptr ca dupa mine la crema de vanilie nu merge gust de rom la blat. A iesit minunata si sper sa va trimit si o fotografie curind.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marianne Scarlat , 30 septembrie 2013

    Mi-e dor de retetele lui Camy!

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 30 septembrie 2013

    Vai ce pofta mi-ai facut Camy ! Vreau si eu ca prea bine arata !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2013

    Vai ce pofta mi-ai facut Camy ! Vreau si eu ca prea bine arata !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

      Arata minunat!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2010

      Minunata!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2010

      Foarte frumoasa prajitura si bineinteles buna am s-o incerc,sper ca cantitatile sint corecte.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2010

      Nu vei regrete,Ramona! Custerdul e f.bun,facut fara nimic(ca o budinca). Va invit,cu multa placere,Mari si Mihaela!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2010

      Super,arata de iti lasa gura apa...felicitari....*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2010

      Delicioase si aspectuoase prajiturelele tale!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2010

      Superba! Pot sa mai iau una si de aici?

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2010

      Absolut delicios!!!prezentare de nota 20 :) Am vãzut praf "custard" in magazine, este timpul sã il folosesc...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

19 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • -6 oua
  • -cca 75 g de zahar
  • -1,5 lingurita de zeama de lamiie
  • -cca 75 g de faina
  • -3 linguri de cacao
  • -cca 1/2 lingurita de praf de copt
  • Crema
  • -150 g de unt
  • -cca 70-75 g budinca de vanilie(eu,folosesc,de obicei “Custerd”-un fel de budinca )
  • -450 -500 ml de lapte
  • -90 g de zahar
  • -citeva picaturi de esenta de vanilie
  • Sirop
  • -225 ml de apa
  • -90 g de zahar
  • -esenta de rom
  • Décor
  • -375ml de frisca lichida
  • -zahar pudra,dupa gust
  • -bombonele mici,ciocolata rasa,cacao…

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de husni

Prajitura cu nescafe

Pentru blat,galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul;apoi,se adauga nesul amestecat,in prealabil

37 voturi    24 comentarii
3h
Prajituri

Prajitura "chinezeasca"

Aceste componente sint pt o tava de cca 20/30 cm. Pt.blat,zaharul se freaca bine cu untul;se adauga

31 voturi    14 comentarii
3h
Prajituri

Prajitura cu mere

Pt.umplutura,merele,curatate,se taie feliute subtiri si se amesteca cu zaharul,untul,scortisoara,grisul.Se

1 vot    2 comentarii
2h
Prajituri

Marianne Scarlat

Mi-e dor de retetele lui Camy!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Cornulete fragede de post

Cornulete fragede de post

Se cerne faina intr-un castron, se face gaura la mijloc si se adauga margarina taiata cubulete (margarina la temperatura camerei) si

29 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Prajitura cu ananas struguri si crema de vanilie

Prajitura cu ananas struguri si crema de vanilie

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si cele trei plicuri de ness , care la mine au fost diferite. Margarina lichida Unirea

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse