autor:

coco

» » Fripturi

curcan umplut cu portocale la cuptor

Autor: coco (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 aprilie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: coco (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 aprilie 2010

Ingrediente
5-7kg curcan.3 kg portocale,usturoi.sare piper,vin alb

Dificultate: Medie Timp: 7h

11 voturi

Mod de preparare

se face din sare piper usturoi si vin alb un sos si se unge curcanul inauntru si pe dinafara.Apoi se umple curcanu cu cele 3 kg de portocale,descojite si taiate in 4.timp de coacere 5,7 ore.....fiecare kg de curcan o ora la cuptor.La fiecare ora de coacere se stropeste curcanul cu sosul de vin alb.


Primele 3 ore se coace la 100 de grade;


Doua ore la 150 de grade.


si cam o ora,jumate la 180-200 de grade!!!!

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

    Un deliciu...Mi-ai facut pofta...

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010

    Foarte frumos.

  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

    Merita incercat! arata foarte bine!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

      Minunata aceasta reteta!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

      Arata super!a fost ceva de lucru dar a meritat.

    • Fara foto

      licu pop , 09 aprilie 2010

      Foarte interesant!!!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2010

      Ca aspect arata foarte bine,la gust imi imaginez ca e la fel de bun,cu toate ca nu am mancat inca curcan umplut cu portocale...pacat ca trebuie asa de mult sa stea la cuptor!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

7h

11 voturi

Ingrediente

  • 5-7kg curcan.3 kg portocale,usturoi.sare piper,vin alb

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de coco

Prajitura cu rabarbura

Separati cele 7 oua de albusuri, 4 albusuri se bat spuma,se adauga zaharul, cele 7 galbenusuri, faina,

3 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...Mi-ai facut pofta...



Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Pasare cu vin in punga de copt

Pasare cu vin in punga de copt

Bucatile de pasare spalate si curatate de piele le punem intr-un vas turnam vinul si adaugam cuisoare enibahar 1foaie de dafin si le

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi
Rulada de porc cu sos pikant de prune

Rulada de porc cu sos pikant de prune

Scoateti samburii din prunele proaspete si blendati-le impreuna cu menta proaspata; Puneti vinul la redus pe foc, impreuna cu stelutele

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi