autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

cus-cus cu legume si carne de pui

Autor: alina popescu (Bucatar)   
   Specific: 

Maroc


    Reteta postata pe: 27 mai 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

cus-cusul se prepara dupa instructiunile scrise pe ambalaj. separat intr-o cratita punem la incins uleiul si bucatile de pui pe care le prajim ,le lasam sa se rumeneasca usor pa ambele parti si apoi le scoatem punandu-le deoparte ,in acelasi ulei punem pe rand ceapa ,adaugam sare piper si putina apa pt. a inabusi ceapa .pt. a obtine un gust deosebit adaugam pe rand legumele lasandu-le pe fiecare sa-si lase aroma neuitand sa adaugam si restul de condimente dupa care turnam apa peste si lasam sa fiarba la foc potrivit ,avand grija sa nu scada prea mult deoarece sosul este foarte important ,deoarece cus-cusul absoarbe sosul .cand legumele sunt aproape gata se aduga bucatile de pui mai fierbem putin si la final ornam cu verdeata.pe o farfurie punem3-4 linguri de cus-cus peste care punem legume si pui ,peste care turnam sos in asa fel incat cus-cusul sa nu fie uscat dar nici sa balteasca .pofta buna! tip:acest fel de mancare poate fii gatit si fara carne pentru zilele de post sau pt. vegetarieni!

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    oana (Bucatar) , 21 iunie 2012

    CAT MA BUCUR CA AM GASIT RETETA DUPA MULTE CAUTARI . ABIA ACUM AM GASIT RETETA ORIGINALA .. MULTUMESC

  • katy

    katy (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

    Foarte buna reteta ta! Uite asa arata platoul meu!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    O bunatate !

    • Fara foto

      corina , 17 ianuarie 2010

      TE FELICIT PENTRU RETETA PENTRU CA ESTE CEEA TRADITIONALA MAROCULUI. ACEASTA MANCARE ESTE DELICIOASA SI CHIAR SANATOASA PENTRU CA ESTE FOARTE DIVERSIFICATA CONTINAND FOARTE MULTE LEGUME. EU ADOR ACESTA MANCARE CARE ESTE DELICIOASA - MMMIAM

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • pentru patru portii :un plic de cca. 350 gr. de cus-cus instant ,5-6 dovlecei de marime potrivita,taiati rondele grose',5morcovi ,2ardei grasi ,2cepe mari,boabe de humus ,puse la inmuiat de cu seara in apa rece sau humus de la conserva ,si o bucata de dovleac de cca. 220gr,toate taiate cuburi ,si bineinteles bucati de pui.pentru condimentare :sare,piper,boia dulce si iute dupa gust ,chimen pisatsi un varf de cutit praf de scortisoara ,optional bulion
  • marar sau patrunjel .

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

oana (Bucatar)

CAT MA BUCUR CA AM GASIT RETETA DUPA MULTE CAUTARI . ABIA ACUM AM GASIT RETETA ORIGINALA .. MULTUMESC

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei umpluti cu ciuperci si dovleac

Ardei umpluti cu ciuperci si dovleac

Taiem dovleacul in cubulete mici. Pregatim aragazul si o tigaie in care punem 2 linguri cu ulei de masline. Adaugam bucatile de dovleac,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu Smochine si Mascarpone

Tarta cu Smochine si Mascarpone

Punem ouale intr-un bol. Adaugam zaharul pudra si branza mascarpone si amestecam cu mixerul timp de 4-5 minute pana la omogenizare.

0 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse