Desert cu spuma de zmeura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Desert cu spuma de zmeura

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 100 gr unt moale
  • 4-5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Spuma de zmeura:
  • 500 gr zmeura
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 gr smantana grasa de tara
  • 2 linguri zahar pudra
  • 3 foi de gelatina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • biscuiti de cacao pentru decor
  • coacaze pentru decor

Mod de preparare

Blatul:

Mixam untul cu zaharul, incorporam galbenusurile unul cate unul.

Adaugam faina, esenta de vanilie si praful de copt.

Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma.

Acestea le incorporam in compozitia cu galbenusuri, cu ajutorul unei palete.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/36 cm, turnam compozitia si o nivealm.

Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana este copt. Cam 15-20 de minute dureaza pana se coace, facem testul cu scobitoarea.

Cand este gata, il scoatem , il lasam sa se raceasca apoi il facem bucatele.

Spuma de zmeura:

Punem foile de gelatina la hidratat in apa rece.

Spalam zmeura, o dam prin blender.

Piureul obtinut il trecem printr-o sita, aruncam semintele.

Punem sosul intr-o cratita cu cele doua linguri de zahar, le punem pe foc pana zaharul se topeste complet.

Luam cratita de pe foc, daca este prea fierbinte sosul il lasam sa se racoreaca putin, apoi punem foile de gelatina scurse de apa.

Amestecam bine si repede, lasam sa se raceasca.

Intr-un bol punem frisca lichida si smantana rece, zaharul pudra si mixam pana obtinem o spuma.

Turnam sosul de zmeura rece, esenta de vanilie, mai mixam cateva secunde.

In cupe de sticla asezam un strat de blat faramitat, apoi spuma de zmeura.

Decoram cu biscuiti, coacaze si dam la rece pentru 1-2 ore.

Din aceasta compozitie am obtinut 8 portii de desert. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise