autor:

Fara foto

» » Prajituri

Dobos

Autor: Angela Opricean (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 octombrie 2007
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare


Din ingredientele pt. foi se face un aluat potrivit (care sa se intinda usor).


Se imparte in 4-5 parti si se coc pe dosul tavii.


Crema:


Cele 4 linguri de zahar se ard caramel intr-o craticioara.


Se adauga margarina si se amesteca pana se topeste. 4 linguri de faina se amesteca cu 2 linguri de cacao si apoi se dezleaga cu 3-4 pahare ,de 100 ml.,cu lapte. amesteca cu margarina si se fierbe pana se ingroasa.Asa fierbinta se pune intre foi.Peste foaia de deasuprase pune glazura de cacao.


Glazura:



2 linguri cu apa se pun la fiert intr-o craticioara impreuna cu un pahar de 100ml. ,cu zahar pana se topeste zaharul.


Se ia craticioara de pe foc, se adauga 2 linguri cu varf de caco si se amesteca bine,apoi se adauga 2 linguri cu ulei si o lingurita cu otet.


Se amesteca bine. Daca mai este nevoie se mai adauga o lingura de apa fierbinte si se unge foaia de deasupra.


Se presara cu nuca de cocos sau bombonele colorate.


  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    roxana , 04 august 2009

    Faina sa puneti, ca sa nu fie nici moale nici tare la foi. Ca sa nu curga de pe dosul tavii.

  • Fara foto

    carmen , 25 decembrie 2008

    Eu am facut prajitura asta, dar din pacate nu mi-a iesit. Este destul de dificil de facut foile alea.

  • Fara foto

    GABRIELA , 12 octombrie 2008

    Mi se pare destul de buna reteta.

    • CristinaD

      CristinaD (Chef de cuisine) , 24 mai 2008

      o poza :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

91 voturi

Ingrediente

  • PENTRU FOI:
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1 ou intrg
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 ml lapte fierbinte cu care se stinge o lingurita de amoniac
  • faina cat cuprinde
  • PENTRU CREMA:
  • 4 linguri zahar
  • 1 pachet margarina Rama
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 3-4 pahare de 100ml. cu lapte
  • GLAZURA:
  • 2 linguri apa
  • 1 pahar de 100 ml. cu zahar
  • 2 linguri cu cacao
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 lingurita cu otet
  • putina nuca de cocos alba sau colorata sau bombonele colorate (pentru decor)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Angela Opricean

Prajitura crant

Blat 1 Se separa albusele de galbenusele de la cele 4 oua.Se bat spuma albusele impreuna cu un pic

4 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri

Prajitura fina cu nuca

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat spuma albusele. Dupa ce s-a intarit spuma se adauga

84 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Bulion-Ketchup

Se caleste putin ceapa in ulei,se adauga gogosarul spalat in prealabil ,curatat de cotoare si seminte

8 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

roxana

Faina sa puneti, ca sa nu fie nici moale nici tare la foi. Ca sa nu curga de pe dosul tavii.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prima data spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs. Blatul: Ouale le mixam spuma cu un praf de sare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura fara faina a la Jamie Oliver

Prajitura fara faina a la Jamie Oliver

Pentru inceput trebuie sa va spun ca toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Pregatim o tava de 20x30 cm , pe

1 vot    0 comentarii
50 min
Prajituri