Două variante de prăjitură cu nuci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Două variante de prăjitură cu nuci

Ingrediente

  • Varianta de criză sau "coteţ":
  • 200 g zahăr
  • 200 g unsoare
  • 2 ouă
  • 4-5 linguri de smântână
  • Coajă de lămâie
  • 500 g de făină
  • 1 vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu
  • Puţină sare
  • Umplutură din 300g nuci măcinate şi 1 borcan de dulceaţă
  • Varianta a două, "modernă":
  • - 100 g nuci tăiate
  • - 500 g de mere Golden
  • - 100 g făină
  • - 3 ouă
  • - 125 g de zahăr
  • - 75 g unt sărat
  • - 1 / 2 linguriţă praf de copt
  • - 1 lămâie

Mod de preparare

Varianta 1:

Se face un aluat din cele de mai sus, se lasă 30 de minute la frigider.

Din jumătate se întinde o foaie şi se pune în tava unsă cu ulei sau unsoare.

Peste aluat se pune o dulceaţă mai groasă/gem/marmeladă de care doriţi amestecată cu nuci.

Din aluatul rămas se fac fâşii lungi care se pun peste dulceaţă.

Se coace până se rumeneşte.

Varianta a doua:

Preîncălzeşte cuptorul la 180 ° C (t. 6).

Topeşte untul.

Bate ouăle cu zahărul.

Adaugă untul topit, nucile. Amestecă.

Adaugă făina si praful de copt, amestecă.

Se taie în felii merele şi se adaugă sucul de lămâie.

Se toarnă într-o formă de tort (24 cm diametru), unsă cu unt.

Coace aproximativ 50 min.

Lasă să se răcească 10 minute înainte să o scoţi din formă.

Serviţi la temperatura camerei sau caldă.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise