autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Dovlecei umpluti cu carne

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare




Dovleceii se curata subtire de coaja, se taie in jumatati, pe grosime, iar cu rondeaua sau cu lingurita, li se scoate numai miezul cu semintele, lasind marginea cit este de groasa. Jumatatile de dovlecei se umplu cu tacatura (daca mai ramine tocatura, se pot umple 1-2 ardei care se vor fierbe impreuna cu dovleceii) si se asaza in cratita, unele linga altele, orizontal.


Se toarna peste ele sucul de rosii si circa 1/4 l apa fierbinte si se lasa sa fiarba 30-40 minute, acoperite, la foc mic.







Dupa 20 minute se intorc in sos. Cind dovleceii sint fierti (fara sa se terciuiasca), se freaca faina cu 2 linguri de apa rece sau suc de rosii si se amesteca in sos, lasindu-l sa fiarba citeva clocote,ca sa se lege. In sos se pun o ramura de cimbru si 2-3 linguri cu untdelemn, potrivindu-se gustul cu sare. Cratita se ia de pe foc si dovleceii se presara cu marar taiat marunt.


Se pot servi ca atare sau se dreg cu smantana batuta cu o lingura de apa rece care se amesteca cu sosul fierbinte, smantana se poate adauga la masa. Dovleceii se pot pregati si fara suc de rosii, la fel ca si guliile.




  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

    O bunatate...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

75 voturi

Ingrediente

  • 3 dovlecei cu diametrul de 5-6 cm
  • 200 g carne
  • 50 g orez
  • sare
  • piper
  • 1/2 l suc de rosii
  • 100 ml smantana
  • 30 g faina
  • marar
  • cimbru.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Pui in sos Mole

Pieptul de pui se pune la fiert intr-un vas in care s-au adaugat cateva legume pentru gust.   Separat,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

In 50 ml must inmuiem stafidele, rodia o taiem in doua si scoatem bobitele (https://www.youtube.com/watch?v=PxrzE7-rWJ8 ) sau (

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi
Iepure intreg la cuptor

Iepure intreg la cuptor

Facem un bait din ingredientele de mai sus, crestam iepurele si-l inpanam cu usturoi si slanina. Ungem iepurele si-l dam la rece pana

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne