autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

Dulceata din flori de papadie

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2012

Ingrediente
250g. flori de papadie(alese ,petala cu petala),, 1 1/2 l. apa,, 750g. zahar pentru fiecare litru de apa,, sucul de la o lamaie,, 2 portocale

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

10 voturi

Mod de preparare

1.


Se spala portocalele si se taie in bucatele fara a fi decojite.


2.


Se spala florile de papadie si se pun intr-un prosop de bucatarie si se usuca prin presare.


3.


Se pune apa(1 litru si jumatate) cu florile de papadie si cu portocalele la fiert pentru o ora.


Se strecoara.


Se cantareste sucul ramas dupa fierbere ,se adauga sucul de lamaie si zaharul corespunzator cantitatii de suc.


Se amesteca bine si dupa ce zaharul s-a dizolvat, se pune sa se raceasca.


4.Rece, dulceata se pune in borcane.
1.


Se spala portocalele si se taie in bucatele fara a fi decojite.


2.


Se spala florile de papadie si se p
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Acadele chesecake cu ciocolata

Bateti cu mixerul crema de branza cu zahar si esenta pana se topeste zaharul. Adaugati smantana si

0 voturi    0 comentarii
12h
Dulciuri diverse

Papanasi

Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul stins in otet. Se incorporeaza apoi ouale si esentele,

11 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 04 mai 2012

    Din pacate, nu am imagini, dar ai dreptate, asa arata ca un jeleu.Multumesc pentru urari.O zi buna si tie!

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 03 mai 2012

    Foarte buna si aromata aceasta dulceata(banuiesc),dar as fi vrut sa vad si niste poze pentru ca dupa cele citite,seamana mai mult cu un jeleu de papadie si mi-as dori sa fac si eu,pentru ca-mi plac provocarile si-mi place sa gatesc tot ce este nou pentru mine;o zi buna si spor la bucatarit!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

10 voturi

Ingrediente

  • 250g. flori de papadie(alese ,petala cu petala),
  • 1 1/2 l. apa,
  • 750g. zahar pentru fiecare litru de apa,
  • sucul de la o lamaie,
  • 2 portocale

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas

Pui cu cascaval la cuptor

1.Se dezoseaza pulpele superioare de pui, se sareaza si se pipereaza, dupa gust. 2.Se topeste margarina

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de portocale cu cocos si piept de pui

1. Intr-o tigaie cu peretii mai inalti, in unt fierbinte se caleste carnea tocata, se adauga prazul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de carne

Cozonac floare cu gem de caise

1.Se amesteca faina cu zaharul, untul, un ou intreg , albusul de la celalalt ou, un praf de sare.

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje

Vekas (Chef de cuisine)

Din pacate, nu am imagini, dar ai dreptate, asa arata ca un jeleu.Multumesc pentru urari.O zi buna si tie!

Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti cu miere pentru micul dejun

Biscuiti cu miere pentru micul dejun

Intr-un bol, punem untul usor topit si zaharul. Mixam pana cand se incorporeaza cele doua ingrediente. Adaugam oul, 1-2 lingurite de

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pancake mic-dejun cu nuci, miere si banane

Pancake mic-dejun cu nuci, miere si banane

Batem ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat, pana capata o culoare albicioasa, pe urma adaugam uleiul, esenta de vanilie

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse