autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

Dulceata din flori de papadie

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2012
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

1.


Se spala portocalele si se taie in bucatele fara a fi decojite.


2.


Se spala florile de papadie si se pun intr-un prosop de bucatarie si se usuca prin presare.


3.


Se pune apa(1 litru si jumatate) cu florile de papadie si cu portocalele la fiert pentru o ora.


Se strecoara.


Se cantareste sucul ramas dupa fierbere ,se adauga sucul de lamaie si zaharul corespunzator cantitatii de suc.


Se amesteca bine si dupa ce zaharul s-a dizolvat, se pune sa se raceasca.


4.Rece, dulceata se pune in borcane.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 04 mai 2012

    Din pacate, nu am imagini, dar ai dreptate, asa arata ca un jeleu.Multumesc pentru urari.O zi buna si tie!

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 03 mai 2012

    Foarte buna si aromata aceasta dulceata(banuiesc),dar as fi vrut sa vad si niste poze pentru ca dupa cele citite,seamana mai mult cu un jeleu de papadie si mi-as dori sa fac si eu,pentru ca-mi plac provocarile si-mi place sa gatesc tot ce este nou pentru mine;o zi buna si spor la bucatarit!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

8 voturi

Ingrediente

  • 250g. flori de papadie(alese ,petala cu petala),
  • 1 1/2 l. apa,
  • 750g. zahar pentru fiecare litru de apa,
  • sucul de la o lamaie,
  • 2 portocale

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Vekas

Sorbet de telina

1.Se curata tijele de telina(se lasa una pentru decor) 2.Se prepara siropul:se fierbe apa cu zaharul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Inghetate

Gem de rubarba cu banane

1 Se spala si se taie in cubulete tijele de rubarba; 2 Se decojesc portocalele si pulpa se taie

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Prajitura "Stella"

Mod de preparare: 1.6 albusuri de bat spuma, se adauga 3 linguri apa, 9 linguri zahar, puse pe rand

3 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Vekas (Chef de cuisine)

Din pacate, nu am imagini, dar ai dreptate, asa arata ca un jeleu.Multumesc pentru urari.O zi buna si tie!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Churros cu crema de vanilie

Churros cu crema de vanilie

Pentru churro punem apa la fiert cu putina sare. Faina o amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Cand apa clocoteste,

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Briose cu capsuni

Briose cu capsuni

Se pregateste intai amestecul pentru frosting astfel incat sa aiba timp sa se raceasca. Se poate face seara si se depozitateaza in frigider

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse