autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

Dulceata din flori de papadie

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2012
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

1.


Se spala portocalele si se taie in bucatele fara a fi decojite.


2.


Se spala florile de papadie si se pun intr-un prosop de bucatarie si se usuca prin presare.


3.


Se pune apa(1 litru si jumatate) cu florile de papadie si cu portocalele la fiert pentru o ora.


Se strecoara.


Se cantareste sucul ramas dupa fierbere ,se adauga sucul de lamaie si zaharul corespunzator cantitatii de suc.


Se amesteca bine si dupa ce zaharul s-a dizolvat, se pune sa se raceasca.


4.Rece, dulceata se pune in borcane.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 04 mai 2012

    Din pacate, nu am imagini, dar ai dreptate, asa arata ca un jeleu.Multumesc pentru urari.O zi buna si tie!

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 03 mai 2012

    Foarte buna si aromata aceasta dulceata(banuiesc),dar as fi vrut sa vad si niste poze pentru ca dupa cele citite,seamana mai mult cu un jeleu de papadie si mi-as dori sa fac si eu,pentru ca-mi plac provocarile si-mi place sa gatesc tot ce este nou pentru mine;o zi buna si spor la bucatarit!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

8 voturi

Ingrediente

  • 250g. flori de papadie(alese ,petala cu petala),
  • 1 1/2 l. apa,
  • 750g. zahar pentru fiecare litru de apa,
  • sucul de la o lamaie,
  • 2 portocale

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Vekas

Sorbet de telina

1.Se curata tijele de telina(se lasa una pentru decor) 2.Se prepara siropul:se fierbe apa cu zaharul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Inghetate

Gem de rubarba cu banane

1 Se spala si se taie in cubulete tijele de rubarba; 2 Se decojesc portocalele si pulpa se taie

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Prajitura "Stella"

Mod de preparare: 1.6 albusuri de bat spuma, se adauga 3 linguri apa, 9 linguri zahar, puse pe rand

3 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Vekas (Chef de cuisine)

Din pacate, nu am imagini, dar ai dreptate, asa arata ca un jeleu.Multumesc pentru urari.O zi buna si tie!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Papanasi cu stafide

Papanasi cu stafide

Maiaua Amestecam faina cu putin zahar, drojdia si putina apa calda - amestecul se lasa 10 minute pana isi dubleaza volumul. Branza,

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Mar copt cu cus-cus si coacaze

Mar copt cu cus-cus si coacaze

Se incalzeste cuptorul la 180 g C. Se fierbe cus-cus-ul timp de 8 minute apoi se strecoara. Se macina alunele si migdalele

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse