autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

Dulceata din flori de papadie

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2012

Ingrediente
250g. flori de papadie(alese ,petala cu petala),, 1 1/2 l. apa,, 750g. zahar pentru fiecare litru de apa,, sucul de la o lamaie,, 2 portocale

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

10 voturi

Mod de preparare

1.


Se spala portocalele si se taie in bucatele fara a fi decojite.


2.


Se spala florile de papadie si se pun intr-un prosop de bucatarie si se usuca prin presare.


3.


Se pune apa(1 litru si jumatate) cu florile de papadie si cu portocalele la fiert pentru o ora.


Se strecoara.


Se cantareste sucul ramas dupa fierbere ,se adauga sucul de lamaie si zaharul corespunzator cantitatii de suc.


Se amesteca bine si dupa ce zaharul s-a dizolvat, se pune sa se raceasca.


4.Rece, dulceata se pune in borcane.
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Turnata cu budinca de vanilie

Se bat ouale bine cu sarea, apoi se pune zaharul si se amesteca bine pana se topeste. Se adauga uleiul

0 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Dulciuri diverse

Dulceata de mure

Murea o spalam cu apa rece, cu mare grija sa nu o sfaramam si o punem la scurs intr-o sita. Intr-o

3 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 04 mai 2012

    Din pacate, nu am imagini, dar ai dreptate, asa arata ca un jeleu.Multumesc pentru urari.O zi buna si tie!

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 03 mai 2012

    Foarte buna si aromata aceasta dulceata(banuiesc),dar as fi vrut sa vad si niste poze pentru ca dupa cele citite,seamana mai mult cu un jeleu de papadie si mi-as dori sa fac si eu,pentru ca-mi plac provocarile si-mi place sa gatesc tot ce este nou pentru mine;o zi buna si spor la bucatarit!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

10 voturi

Ingrediente

  • 250g. flori de papadie(alese ,petala cu petala),
  • 1 1/2 l. apa,
  • 750g. zahar pentru fiecare litru de apa,
  • sucul de la o lamaie,
  • 2 portocale

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas

Cozonac floare cu gem de caise

1.Se amesteca faina cu zaharul, untul, un ou intreg , albusul de la celalalt ou, un praf de sare.

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje

Budinca de gris

1.Se pune la fiert laptele cu zaharul si scortisoara,se adauga in ploaie grisul, vanilia si coaja

14 voturi    1 comentariu
50 min
Budinci

Melci cu branza

1. Se amesteca drojdia cu 1 lingura de zahar tos si cu laptele caldut. Se lasa un pic, dupa care

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje

Vekas (Chef de cuisine)

Din pacate, nu am imagini, dar ai dreptate, asa arata ca un jeleu.Multumesc pentru urari.O zi buna si tie!



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti cu miere

Biscuiti cu miere

Buni pentru ceai, cafea sau chiar simpli Sunt atât de buni ca nu te saturi sa i mananci se mixeaza zahărul cu ouăle, se adaugă

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Apa impreună cu zahărul se pun la fiert la foc mic circa 10 min până se topeşte zahărul.Tot pe foc se adaugă 250 g de margarină

51 voturi    17 comentarii
30 min
Dulciuri diverse