autor:

Fara foto

» » Fripturi

Escalop cu ciuperci

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Carnea se spala, se portioneaza cite doua bucati la portie, se bate cu ciocanul de snitele, se sareaza, se trece prin faina si se inabusa in ulei cu putina apa. Uleiul ramas se strecoara si se adauga la sosul tomat, odata cu vinul, se introduc si bucatile de carne (escalopurile) si se lasa la fiert cca 20 minute. Ciupercile se taie lamele si se prajesc usor in unt odata cu sunca taiata felioare in lungime.


Se adauga in vasul cu friptura, se amesteca, si se mai fierb cca 30 minute. Cind sint gata se aseaza in farfurie escalopul cu sosul respectiv deasupra si cu garnitura de cartofi prajiti sau natur.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

102 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 porţii: 1,200 kg carne de porc pentru fripturi
  • 400 g ciuperci
  • 200 g şuncă
  • 100 g unt
  • 500 g sos tomat
  • 100 g făină
  • 100 ml vin roşu
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • după gust.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Fripturi
File de vita cu sos de gorgonzola

File de vita cu sos de gorgonzola

Pune brânza gorgonzola într-o tigaie fără ulei și mărunțește-o cu ajutorul unei linguri de lemn (1) (dacă vrei, o

1 vot    0 comentarii
20 min
Fripturi
Friptura de vitel cu piure de cartofi si salata de varza

Friptura de vitel cu piure de cartofi si salata de varza

Carnea spalata putin in apa rece si stearsa cu un prosop curat de bucatarie se « maseaza » bine cu putin ulei de masline, piper proaspat

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi