autor:

Fara foto

» » Fripturi

Escalop cu ciuperci

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 porţii: 1,200 kg carne de porc pentru fripturi, 400 g ciuperci, 200 g şuncă, 100 g unt, 500 g sos tomat, 100 g făină, 100 ml vin roşu, 100 ml ulei, sare, piper, după gust.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

102 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala, se portioneaza cite doua bucati la portie, se bate cu ciocanul de snitele, se sareaza, se trece prin faina si se inabusa in ulei cu putina apa. Uleiul ramas se strecoara si se adauga la sosul tomat, odata cu vinul, se introduc si bucatile de carne (escalopurile) si se lasa la fiert cca 20 minute. Ciupercile se taie lamele si se prajesc usor in unt odata cu sunca taiata felioare in lungime.


Se adauga in vasul cu friptura, se amesteca, si se mai fierb cca 30 minute. Cind sint gata se aseaza in farfurie escalopul cu sosul respectiv deasupra si cu garnitura de cartofi prajiti sau natur.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

102 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 porţii: 1,200 kg carne de porc pentru fripturi
  • 400 g ciuperci
  • 200 g şuncă
  • 100 g unt
  • 500 g sos tomat
  • 100 g făină
  • 100 ml vin roşu
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • după gust.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

236 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne


Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Coronita din coaste de miel

Coronita din coaste de miel

Se face o marinata din : 2 linguri ulei de masline, condiment pentru miel, rozmarin, miere, chilli, cimbru cu care se ung costitele

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Miel de paste din insula Pserimos

Miel de paste din insula Pserimos

Mod de pregatire: Se curata mielul sau pulpa de pielite, grasimea se lasa. Se impaneaza pulpa cu slanina si usturoi. Se unge pulpa

0 voturi    0 comentarii
5h
Fripturi