autor:

Fara foto

» » Fripturi

Escalop cu ciuperci

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Carnea se spala, se portioneaza cite doua bucati la portie, se bate cu ciocanul de snitele, se sareaza, se trece prin faina si se inabusa in ulei cu putina apa. Uleiul ramas se strecoara si se adauga la sosul tomat, odata cu vinul, se introduc si bucatile de carne (escalopurile) si se lasa la fiert cca 20 minute. Ciupercile se taie lamele si se prajesc usor in unt odata cu sunca taiata felioare in lungime.


Se adauga in vasul cu friptura, se amesteca, si se mai fierb cca 30 minute. Cind sint gata se aseaza in farfurie escalopul cu sosul respectiv deasupra si cu garnitura de cartofi prajiti sau natur.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

102 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 porţii: 1,200 kg carne de porc pentru fripturi
  • 400 g ciuperci
  • 200 g şuncă
  • 100 g unt
  • 500 g sos tomat
  • 100 g făină
  • 100 ml vin roşu
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • după gust.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

33 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Pui cu mustar si usturoi a la Jacques Pepin

Pui cu mustar si usturoi a la Jacques Pepin

Incepem prin a porni cuptorul si a-l seta la 180°C, dupa care trecem la pregatirea puiului. Acesta se spala cu grija, se sterge

4 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Fripturi
Friptura de rata cu sos de cirese

Friptura de rata cu sos de cirese

Crestam pulpele si pieptul de rata pe partea cu pielea si le asezonam bine cu piper negru macinat si sare. Intr-o tigaie teflonata

1 vot    1 comentariu
1h
Fripturi