autor:

Ramona

» » Mancaruri cu carne

Ficatei de pasare

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 noiembrie 2009

Ingrediente
500 g ficatei de pasare, 2 cepe rosii, 4 catei de usturoi, 2-3 linguri de ulei, o lingura de faina, un pahar de apa, 2 lingurite de boia, sare si piper, frunze de patrunjel., , Garnitura de cartofi piure sau mamaliguta.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

23 voturi

Mod de preparare

Se pun la prajit ficateii in putin ulei. Cand sunt aproape gata, se adauga ceapa taiata fideluta si usturoiul tocat marunt.


Se lasa la prajit cca 30 de minute, completandu-se din cand in cand cu putin vin alb (sau apa pentru cine nu doreste vin). Cand ficateii sunt gata, se pune o lingura de faina si un pahar de apa, se condimenteaza cu boia, piper si sare, si se mai lasa la prajit inca 10-15 min. Apoi se adauga patrunjelul tocat.


Ficateii de pasare se pot servi fie cu mamaliguta, fie cu cartofi piure.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Ficatei de pasare cu mamaliguta

Ficateii se curata sa nu aiba fiere care poate sa amareasca mancarea, se spala, se lasa la scurs.

3 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne

Drob din ficatei de pasare

Am incercat anul acesta sa fac meniul pentru masa de Paste, asortat; din carne de manzat(roast-beef

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Ce buni sunt cu mamaliga! Mie imi plac mai tare ficateii pane cu pireu de cartofi.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Foarte buni!Vin si eu cu ficateii mei...imi dai o portie de mamaliga?!...

  • Fara foto

    Liviu , 14 martie 2010

    Ma rostogolesc cu placere.....Excelent!!!

    • Fara foto

      liliana , 21 noiembrie 2009

      excelenti

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      O bunatate...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

      Delicios

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

23 voturi

Ingrediente

  • 500 g ficatei de pasare
  • 2 cepe rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei
  • o lingura de faina
  • un pahar de apa
  • 2 lingurite de boia
  • sare si piper
  • frunze de patrunjel.
  • Garnitura de cartofi piure sau mamaliguta.

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona

Limonadă cu grepfruit si lămâie

Se taie in doua grepfruit-urile și se storc pe storcătoarea de citrice, se pun in vasul dorit,

17 voturi    6 comentarii
10 min
Cafele si ceaiuri

Chec Simplis

Se separa albusurile de galbenusuri. La cele 4 albusuri se adauga foarte putina sare (mai putin decat

1 vot    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Ciorba de burta

Se pune apa rece la fiert, in care se pune osul de vita si carnea de manzat. Se ia spuma, si se continua

121 voturi    26 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce buni sunt cu mamaliga! Mie imi plac mai tare ficateii pane cu pireu de cartofi.



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Ciocanele de pui cu naut si sos de gorgonzola

Ciocanele de pui cu naut si sos de gorgonzola

Se spala ciocanelel de pui apoi se usuca cu un servet absorbant si se condimenteaza cu sare si piper. Se frig ciocanelele pe grill-ul

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne
Pui provensal

Pui provensal

Se preincalzeste cuptorul la cca 200 grade C. Arpagicul se scufunda cca 2 min in apa clocotita si apoi se curata Se sareaza si pipereaza

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne