autor:

costy1969

» » Mancaruri cu peste

File de crap cu legume

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 decembrie 2009

Ingrediente
1,5 kg. file de crap, 500 gr. legume: broccoli, porumb, morcov, fasole verde,, 2 oua, 200 gr. unt, 50 gr. faina, 100 ml. vin alb sec, 1 legatura patrunjel, 100 gr. smantana, sare, piper.

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare


Fileul de crap se spala sub jet de apa, se usuca bine in servete absorbante,se portioneaza,se pune intr-o tava unsa cu unt, se adauga vinul si se introduce la cuptor, timp de 5 minute, la foc potrivit.


Legumele se curata, se spala, se pun la fiert, intr-un vas cu o ceasca cu apa, adaugand primele cele care fierb mai greu,iar la sfarsit broccoli.


Cand legumele sunt aproape gata, se pune un cubulet de unt, se trag 5 minute in unt si se dau deoparte, avand grija cum mestecam sa nu se sfarme broccoli.


Daca nu vrem sa fie trase in unt, dupa ce fierb, legumele le punem imediat in apa rece, preferabil cu cuburi de gheata, sa stopam brusc fierberea si sa isi pastreze culorile vii.


Se pregateste un sos din 50 grame unt, o lingura de faina, smantana, sare, piper, patrunjelul taiat fin, care se fierbe cca 5 minute la foc mic, pana se ingroasa.


Intr-un vas tremorezistent, uns cu putin unt, se pun legumele, deasupra se pune pestele, se adauga sosul peste preparat si se da la cuptor, la foc potrivit, pentru 4-5 minute, pentru gratinare.

Retete
Alte retete din Mancaruri cu peste

File de Crap la gratar cu legume

Fileurile de crap, se spala, se tamponeaza cu hartie absorbanta, se sareaza, pipereaza, si se pudreaza

15 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Ton Tataki cu piure de broccoli

Preparare ton tataki : Cuisoarele si piperul se piseaza. Tonul se trece prin amestecul de condimente

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg. file de crap
  • 500 gr. legume: broccoli
  • porumb
  • morcov
  • fasole verde,
  • 2 oua
  • 200 gr. unt
  • 50 gr. faina
  • 100 ml. vin alb sec
  • 1 legatura patrunjel
  • 100 gr. smantana
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de costy1969

Paste penne cu sos de branza

Somonul afumat se pune la marinat stropindu-l cu zeama da lamaie, se presara cu piper, ulei de

7 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Supa de pui cu paste

Carnea de pui se curata, se spala, se strege cu un servet absorbant si se taie bucati mici (fasii). Morcovul

9 voturi    2 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe

Macaroane cu bacon si cascaval

Baconul se taie fasii subtiri. Cascavalul se rade prin razatoarea cu ochiuri mari. Macaroanele

5 voturi    1 comentariu
30 min
Paste si pizza
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Plachie de crap la cuptor

Plachie de crap la cuptor

Intr-o tigaie, călim pentru câteva minute ceapa tăiată fideluţă, ardeii kapia rondele şi usturoiul pisat. Cand legumele s-au

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulouri de salau cu legume la cuptor

Rulouri de salau cu legume la cuptor

1.Se spala pestele apoi se sareaza si condimenteaza,se stropeste cu sucul de lamaie si se lasa o ora la marinat. 2.Rosiile se oparesc

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste