autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu peste

File de pangasius cu rosii la tava

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 septembrie 2010

Ingrediente
1 kg file de pangasius, 500 g rosii proaspete, 300 ml bulion, 4 linguri ulei de masline, cateva fire de patrunjel si cimbru, 1 lamaie, cativa catei de usturoi, 2-3 foi de dafin, 2 lingurite baza pentru mancaruri (de ciuperci), 2 lingurite condimente pentru peste, 1/2 lingurita boia (iute), usturoi granulat, cimbru, maghiran, oregano, piper, sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Dupa ce s-a dezghetat pestele (are o crusta de gheata de 20% din greutate), condimentati-l bine pe ambele parti cu boia, condimente pentru peste, baza pentru manzaruri, piper, dupa gust si ungeti-l cu 2 linguri de ulei de masline. Lasati-l sa stea cel putin 10 minute (se poate lasa si de seara pana a doua zi).


Puneti intr-o tava uleiul de masline ramas, bulionul, fileurile de peste, cateva frunze de patrunjel si cimbru, condimente si dati la cuptor pentru 20 minute acoperit cu folie de aluminiu.


Scoateti tava din cuptor, indepartati folia, adaugati restul de condimente pentru peste, baza pentru mancaruri, usturoiul necuratat, zdrobit cu latul cutitului si rosiile curatate de pielita (vezi video) si feliate, asezate in strat peste fileuri. Dati din nou tava la cuptor, neacoperita, 25-30 minute.


Taiati jumatate de lamaie feliute subtiri si jumatate stoarceti-o. Pregatiti buchetele de frunzulite de patrunjel si cimbru pentru ornat platoul si garnitura. Eu am servit pestele cu cartofi natur cubulete.


Scoateti usor, cu o spatula, pestele pe un platou, stropiti-l cu zeama de lamaie si sos din tava, asezati garnitura langa fileuri si decorati cu verdeata si feliute de lamaie. Daca mai trebuie, presarati cu putin piper, usturoi granulat, etc. dupa gust.


Pofta buna.
Dupa ce s-a dezghetat pestele (are o crusta de gheata de 20% din greutate), condimentati-l bine pe ambele parti cu boia, condimente pentru peste, baza
Retete
Alte retete din Mancaruri cu peste

Cod in crusta de malai

Portionez pestele spalat, uscat in servet de hartie, il marinez 5 minute in zeama de lamaie, il trec

6 voturi    5 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste

Peste Salau de nilus in aluminium la cuptor

Bucatile de peste le las sa se dezghete le sarez cu sare groasa si lamaie stoarsa si le las 1/4 de

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2011

    o reteta buna! pangasiusul e poate cel mai greu de preparat (file) datorita faptului ca se inmoaie foarte mult si se destrama...

  • COSTINELA  M.

    COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2010

    Super bun !

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

    Din cate stiu eu fileul de orce fel nu tre sa stea f mult la cuptor se face f repede .

Dificultate

Redusa

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • 1 kg file de pangasius
  • 500 g rosii proaspete
  • 300 ml bulion
  • 4 linguri ulei de masline
  • cateva fire de patrunjel si cimbru
  • 1 lamaie
  • cativa catei de usturoi
  • 2-3 foi de dafin
  • 2 lingurite baza pentru mancaruri (de ciuperci)
  • 2 lingurite condimente pentru peste
  • 1/2 lingurita boia (iute)
  • usturoi granulat
  • cimbru
  • maghiran
  • oregano
  • piper
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga

Papanasi fierti cu smantana si dulceata

Sunt mai sanatosi fierti si constituie un desert delicios, aromat si foarte apreciat. Puneti branza

79 voturi    19 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

19 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Ciuperci umplute cu praz si sunca (crenvursti)

Se spala ciupercile cu apa rece, se scurg, se rup piciorusele, apoi se aseaza palariutele intr-o

8 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive

Marian (Chef de cuisine)

o reteta buna! pangasiusul e poate cel mai greu de preparat (file) datorita faptului ca se inmoaie foarte mult si se destrama...

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Scrumbie coapta

Scrumbie coapta

Cu o zi inainte curatam scrumbiile-se pot curata chiar daca sant putin congelate le spalam si le saram cu sare groasa si in burta si

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia

Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia

Se curata cartofii si se taie in ce forma dorim.Se pun intr-un vas Roman(de lut)se pun condimentele pe care le dorim, deasupra punem

19 voturi    12 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste