Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute si cartofi prajiti (Mfarakeh)

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute si cartofi prajiti (Mfarakeh)

Ingrediente

  • Pentru pestele prajit:
  • -1 kg file de peste;
  • -condimente pentru peste(cuisoare,coriandru,cardamom,ghimbir,scortisoara,foi de dafin,piper);
  • -sucul de la o lamaie;
  • -sare dupa gust;
  • -4 linguri faina;
  • -1/2 pahar ulei de masline;
  • Pentru rosiile scazute:
  • -6 rosii de marime medie;
  • -2 ardei de culori diferite( verde, portocaliu);
  • -1 ceapa mica;
  • -1 lingurita Vegeta;
  • -4 linguri ulei de masline;
  • -1/2 lingurita de sare;
  • -1/2 lingurita piper macinat;
  • Pentru cartofii prajiti:
  • -3 cartofi mari;
  • -1 ceapa medie;
  • -condimente pentru cartofi (piper, scortisoara, ghimbir, cuisoare);
  • -1 lingurita boia dulce de ardei;
  • -1/2 pahar de ulei de porumb;
  • -4 linguri ulei de masline;
  • -1/2 lingurita sare.

Mod de preparare

Pestele prajit

Pestele se taie felii mai mari si se pune intr-o tava .

Se sareaza, se condimenteaza si se stropeste cu sucul de lamaie.

Se lasa 3-4 ore sa fie patruns bine de condiment, intorcandu-l din cand in cand de pe o parte pe alta.

Se da prin faina si se prajeste.

Rosiile scazute

Rosiile se oparesc si se decojesc.

Se taie in bucati mai mari.

Ceapa si ardeiul se taie marunt.

Se pune uleiul la incins si se calesc ceapa si ardeiul cca 5 minute.

Se adauga rosiile taiate bucati, Vegeta, sarea si piperul.

Se fierb la foc mic 15 de minute .

Cartofii prajiti - Mfarakeh patatas

Cartofii se curata de coaja si se taie in bucati foarte mici, cca 1cm.

Se adauga ceapa taiata marunt, condimentele si sarea.

Se calesc in ulei pana cartofii s-au inmuiat, cca 15 minute.

Se serveste pestele cu rosiile scazute, cartofii prajiti si salata de patrunjel cu iaurt.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise