FLOARE DE CAMP

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
FLOARE DE CAMP

Ingrediente

  • Pentru aluat: se amesteca 150 gr. faina cu 90 gr. apa calduta si 30 gr. drojdie
  • se acopera si se lasa la crescut 30-40 min.Separat se framanta 350 gr. faina
  • 50 ml. apa
  • 100 gr. unt moale
  • 30 gr. zahar
  • 10 gr. sare
  • 2 oua. Dupa ce a crescut primul aluat se amesteca cu cel de-al doilea si se framanta bine
  • dupa care se impacheteaza cu folie si se pune la rece jumatate de ora.Pentru umplutura: 200 gr de sunca in felii subtiri
  • 50 gr parmezan ras
  • 1 ou pentru uns deasupra.

Mod de preparare

Se intind trei discuri egale . Peste primul disc se presara parmezan ras si felii subtiri de sunca , apoi se pune deasupra al doilea disc cu un alt strat de parmezan si sunca si apoi al treilea disc. Se fac niste taieturi cu cutitul sau cu rotita , ca niste raze pornind de la 2-3 cm. de mijloc si distantiate 7-8 cm una de alta.Triunghiurile obtinute se rasucesc cu parte de jos in sus.Se unge placinta cu ou batut si se pune la crescut 45 min. Se da la cuptor 25-30 de min. la 180°.Daca se rumeneste prea tare se acopera cu folie de aluminiu..

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise