autor:

Carp Elena Loredana

» » Dulciuri diverse

Fondant

Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Ingrediente
zahar 1 kg, glucoza100gr(eu am folosit miere ), apa500ml

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

1.se dizolva zaharul in apa


2. se fierbe avand grija sa spalam marginile vasului cu o pensula inmuiata in apa


3. cand este aproape legat se adauga glucoza lichida(mierea)


4.se ia proba in apa rece,turnand cateva picaturi


5.Daca se strange ca o bomboana cleioasa ,atunci proba e buna


6.se toarna intr-un vas de marmura sau sau pe o masa de marmura umezite cu apa rece,se stropeste si la suprafata si se lasa un pic sa se racoreasca


7.se tableaza(amesteca) cu o lopatica...eu am folosit mixerul,pana se albeste


chiar daca se intareste nu e nici o problema ...pentru al folosi se pune int-un vas pe baie de apa si el se inmoaie(eventual adaugati 2-3 lg apa rece)...il puteti amesteca cu cacao,cafea sau colorant aromatizandul cu diferite arome se mai poate face un barot din el daca il framanti foarte bine cu zahar pudra apoi sa-l radeti prin razatoarea de lamaie.
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Fondant de ciocolata

Pentru cei carora le place ciocolata, o noua reteta din Turul Frantei. Copiii mei mi-au spus ca au

27 voturi    10 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Pasta de marshmallow fondant

Intr-o craticioara punem caramelele si lingura de apa pe foc mic sau la bain-marie.Amestecam continuu

28 voturi    22 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Madalina Larisa , 14 decembrie 2013

    ai copil mic mada

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

    Se poate modela acest fondant pentru al folosii la ornat torturi?

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009

    Am sa incerc si eu cu glucoza.Eu fac serbetul doar din sirop d zahar, apa si otet

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • zahar 1 kg
  • glucoza100gr(eu am folosit miere )
  • apa500ml

Raporteaza reteta

Retete
de Carp Elena Loredana

Prajitura Delicia

Mod de prepararepreparare foi se separa ouale ,albusurile se bat cu 6 lg de zahar pana se fac spuma

66 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Paste cu soia si legume

Se fierb legumele la aburi,cuburile de soia se fierb si ele in apa cu sare.Se pune ulei intr-o tigaie

13 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Eclere cu crema de vanilie si frisca

Mod de preparare Pentru coji Se fierbe apa cu uleiul si sarea se adauga faina in bloc si se amesteca,se

187 voturi    28 comentarii
1h
Prajituri

NADIA MARIA (Chef de cuisine)

Se poate modela acest fondant pentru al folosii la ornat torturi?

Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti cu chipsuri de ciocolata

Biscuiti cu chipsuri de ciocolata

Frecam untul moale cu zaharul pudra. Adaugam oul, praful de sare, apoi faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine. La final

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu cacao, stafide si rahat

Cozonac cu cacao, stafide si rahat

Imi plac cozonacii indiferent de anotimp si constituie un pachet gustos la scoala, la serviciu sau cand plecam in calatorie prin tara.

0 voturi    0 comentarii
2h 35 min
Dulciuri diverse