autor:

Carp Elena Loredana

» » Dulciuri diverse

Fondant

Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Ingrediente
zahar 1 kg, glucoza100gr(eu am folosit miere ), apa500ml

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

1.se dizolva zaharul in apa


2. se fierbe avand grija sa spalam marginile vasului cu o pensula inmuiata in apa


3. cand este aproape legat se adauga glucoza lichida(mierea)


4.se ia proba in apa rece,turnand cateva picaturi


5.Daca se strange ca o bomboana cleioasa ,atunci proba e buna


6.se toarna intr-un vas de marmura sau sau pe o masa de marmura umezite cu apa rece,se stropeste si la suprafata si se lasa un pic sa se racoreasca


7.se tableaza(amesteca) cu o lopatica...eu am folosit mixerul,pana se albeste


chiar daca se intareste nu e nici o problema ...pentru al folosi se pune int-un vas pe baie de apa si el se inmoaie(eventual adaugati 2-3 lg apa rece)...il puteti amesteca cu cacao,cafea sau colorant aromatizandul cu diferite arome se mai poate face un barot din el daca il framanti foarte bine cu zahar pudra apoi sa-l radeti prin razatoarea de lamaie.
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Tort fondant

Punem bezelele pe bain-marie pana se topes, adaugam colorantul alimentar, apoi amestecam cu zaharul

1 vot    1 comentariu
4h
Dulciuri diverse

Pudding fondant de ciocolata cu cafea

1. Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Unge cu unt 6 vase mici termorezistente sau o tava de 12 briose. 2. Topeste

7 voturi    8 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Madalina Larisa , 14 decembrie 2013

    ai copil mic mada

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

    Se poate modela acest fondant pentru al folosii la ornat torturi?

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009

    Am sa incerc si eu cu glucoza.Eu fac serbetul doar din sirop d zahar, apa si otet

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • zahar 1 kg
  • glucoza100gr(eu am folosit miere )
  • apa500ml

Raporteaza reteta

Retete
de Carp Elena Loredana

Prajitura Delicia

Mod de prepararepreparare foi se separa ouale ,albusurile se bat cu 6 lg de zahar pana se fac spuma

66 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Paste cu soia si legume

Se fierb legumele la aburi,cuburile de soia se fierb si ele in apa cu sare.Se pune ulei intr-o tigaie

13 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Eclere cu crema de vanilie si frisca

Mod de preparare Pentru coji Se fierbe apa cu uleiul si sarea se adauga faina in bloc si se amesteca,se

185 voturi    28 comentarii
1h
Prajituri

NADIA MARIA (Chef de cuisine)

Se poate modela acest fondant pentru al folosii la ornat torturi?



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Choux-uri cu crema de ness si ciocolata

Choux-uri cu crema de ness si ciocolata

Un dulce simplu , delicios si de nerefuzat. Gogosele: Punem intr-o craticioara pe foc apa, uleiul si sarea .Cand fierbe,dam cratita

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu nuca Sumegi

Prajitura cu nuca Sumegi

O prajitura fina, satioasa si plina de savoare.Data viitoare voi face portie dubla :) Reteta de inspiratie:http://luckycake.ro/retete/sumegi-cu-nuca/ Mod

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse