autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

FRENCH KISSES (Saruturi frantuzesti)

Autor: Monika K (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Bezele :


6 albusuri


3 cani zahar praf (250 ml each)


3 cani nuci macinate (250 ml each)


1 lingurita cream of tartar


Se bat albusurile spuma si cind sta spuma pe batator se adauga crema de tartar (un praf alb care stabilizeaza albusul, daca nu ai nu e mare bai ! ).


Se adauga zaharul praf pe rind, continuind sa bati cu mixerul.


Se adauga la urma toata nuca odata, se amesteca usor cu telul in froma de para, manual..., amestecind usor sa se incorporeze nuca in albus.


Se da cu spray 4 tavi mari (sau una cite una pe rind si se aseaza cu o lingurita pe tava unsa din amestecul de nuci .


Se coace cam 20-25 de minute la 325*F (foc nu prea tare) pina capata o culoare aurie !


(poti pune si waxed paper (hirtie cerata de copt) in tava pentru "linistea sufleteasca!


Crema:


400-600 gr unt nesarat


200 gr zahar pudra


6 galbenusuri


2 linguri cacao (sau mai mult daca vrei mai inchis la culoare)


rom dupa gust


Nuca macinata pentru exteriorul "kiss"-urilor.


Se freaca untul spuma, se adauga zaharul frecind in continuare, galbenusurile crude pe rind si romul.


Dupa ce s-au copt toate bezele si racit, (au iesit ca niste "piramide rotunde, adica cu "virf" ), se lipesc cite 2 bezele virf la virf, cu crema, asa ca o clepsidra, se puna crema si de jur imprejur, sa fie cam ca un "cilindru gros", apoi se dau prin nuca macinata cu partea "cremuita".


Se tin la un loc racoros!


Nota: Bezelele trebuie sa se aureasca nu sa se arda !


Mie imi ies la copt 4 tavi mari!


Succes ! (si pofta buna!)

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Sunt foarte bune. Un deliciu. Eu le spun arcazale.Le glazez cu ciocolata alba si de cacao topite, iar marginile le trec prin nuca sau nuca de cocos.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2009

    Monika m-ai terminat cu reteta asta ! De abia astept sa o fac! Sa sti ca am salvat reteta !!!

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Bezea :
  • 6 albusuri
  • 3 cani zahar pudra
  • 3 cani nuca macinata
  • 1 lingurita cream of tartar (optional)
  • Crema
  • 400-600 gr unt nesarat
  • 200 gr zahra pudra
  • 6 galbenusuri
  • 2 linguri cacao
  • rom dupa gust
  • Nuca macinata pentru exteriorul Kiss-urilor

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Monika K

Prajitura Rafaello

(reteta o am de la o fata extraordinara, Mona din Detroit ) Foi: Intr-un castron larg, de metal,

9 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri

PRAJITURA CEHOSLOVACA

Blat: 4 galbenusuri se freaca cu 300 gr zahar praf, 10 linguri apa rece, puse pe rind. 100 gr nuci

4 voturi    2 comentarii
50 min
Prajituri

Rulada de dovleac cu crema de brinza (pentru Thanksgiving)

Se preincalzeste cuptorul la 375*F (190*C). O tava de 10X17in (25X37.5 cm) se unge si se faineaza. Blatul

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Monika m-ai terminat cu reteta asta ! De abia astept sa o fac! Sa sti ca am salvat reteta !!!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Mini Cheesecake cu sos de afine

Mini Cheesecake cu sos de afine

Biscuitii se maruntesc, se adauga untul topit si se amesteca bine apoi amestecul l-am impartit in patru; am patru forme de ceramica

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Churros cu crema de vanilie

Churros cu crema de vanilie

Pentru churro punem apa la fiert cu putina sare. Faina o amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Cand apa clocoteste,

1 vot    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse