autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

FRENCH KISSES (Saruturi frantuzesti)

Autor: Monika K (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Monika K (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2009

Ingrediente
Bezea :, 6 albusuri, 3 cani zahar pudra, 3 cani nuca macinata, , 1 lingurita cream of tartar (optional), , Crema, 400-600 gr unt nesarat, 200 gr zahra pudra, 6 galbenusuri, 2 linguri cacao, rom dupa gust, , Nuca macinata pentru exteriorul Kiss-urilor

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Bezele :


6 albusuri


3 cani zahar praf (250 ml each)


3 cani nuci macinate (250 ml each)


1 lingurita cream of tartar


Se bat albusurile spuma si cind sta spuma pe batator se adauga crema de tartar (un praf alb care stabilizeaza albusul, daca nu ai nu e mare bai ! ).


Se adauga zaharul praf pe rind, continuind sa bati cu mixerul.


Se adauga la urma toata nuca odata, se amesteca usor cu telul in froma de para, manual..., amestecind usor sa se incorporeze nuca in albus.


Se da cu spray 4 tavi mari (sau una cite una pe rind si se aseaza cu o lingurita pe tava unsa din amestecul de nuci .


Se coace cam 20-25 de minute la 325*F (foc nu prea tare) pina capata o culoare aurie !


(poti pune si waxed paper (hirtie cerata de copt) in tava pentru "linistea sufleteasca!


Crema:


400-600 gr unt nesarat


200 gr zahar pudra


6 galbenusuri


2 linguri cacao (sau mai mult daca vrei mai inchis la culoare)


rom dupa gust


Nuca macinata pentru exteriorul "kiss"-urilor.


Se freaca untul spuma, se adauga zaharul frecind in continuare, galbenusurile crude pe rind si romul.


Dupa ce s-au copt toate bezele si racit, (au iesit ca niste "piramide rotunde, adica cu "virf" ), se lipesc cite 2 bezele virf la virf, cu crema, asa ca o clepsidra, se puna crema si de jur imprejur, sa fie cam ca un "cilindru gros", apoi se dau prin nuca macinata cu partea "cremuita".


Se tin la un loc racoros!


Nota: Bezelele trebuie sa se aureasca nu sa se arda !


Mie imi ies la copt 4 tavi mari!


Succes ! (si pofta buna!)
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Turnata cu budinca de vanilie

Se bat ouale bine cu sarea, apoi se pune zaharul si se amesteca bine pana se topeste. Se adauga uleiul

0 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Dulciuri diverse

Dulceata de mure

Murea o spalam cu apa rece, cu mare grija sa nu o sfaramam si o punem la scurs intr-o sita. Intr-o

3 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Sunt foarte bune. Un deliciu. Eu le spun arcazale.Le glazez cu ciocolata alba si de cacao topite, iar marginile le trec prin nuca sau nuca de cocos.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2009

    Monika m-ai terminat cu reteta asta ! De abia astept sa o fac! Sa sti ca am salvat reteta !!!

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Bezea :
  • 6 albusuri
  • 3 cani zahar pudra
  • 3 cani nuca macinata
  • 1 lingurita cream of tartar (optional)
  • Crema
  • 400-600 gr unt nesarat
  • 200 gr zahra pudra
  • 6 galbenusuri
  • 2 linguri cacao
  • rom dupa gust
  • Nuca macinata pentru exteriorul Kiss-urilor

Raporteaza reteta

Retete
de Monika K

Prajitura "Petre Roman" III

(reteta o am de la Lili L. ) Foile: 9 albusuri se bat bine cu 18 linguri zahar puse pe rind,

23 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri

Prajitura Rafaello

(reteta o am de la o fata extraordinara, Mona din Detroit ) Foi: Intr-un castron larg, de metal,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri

PRAJITURA CEHOSLOVACA

Blat: 4 galbenusuri se freaca cu 300 gr zahar praf, 10 linguri apa rece, puse pe rind. 100 gr nuci

5 voturi    2 comentarii
50 min
Prajituri
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Monika m-ai terminat cu reteta asta ! De abia astept sa o fac! Sa sti ca am salvat reteta !!!



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti cu miere

Biscuiti cu miere

Buni pentru ceai, cafea sau chiar simpli Sunt atât de buni ca nu te saturi sa i mananci se mixeaza zahărul cu ouăle, se adaugă

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Apa impreună cu zahărul se pun la fiert la foc mic circa 10 min până se topeşte zahărul.Tot pe foc se adaugă 250 g de margarină

51 voturi    17 comentarii
30 min
Dulciuri diverse