autor:

panseluta

» » Fripturi

Friptura de gasca exceptionala

Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 aprilie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 aprilie 2010

Ingrediente
-1 gasca de 2,8 kg, -1 potocala, -2 mere mari, -1 ceapa mare, Reteta asta am gasit-o pe blogul lui cami ,pe care o pretuiesc in mod deosebit.E o reteta absolut extraordinara.In afara de gasca si rata cred ca poate fi adaptata pentru pui si mai ales curcan,desi gustul carnurilor e diferit.Uitati-va la pozele ei,asta o sa va convinga asa cum m-a convins pe mine.Eu am facut reteta asta de Pasti.Fiind in graba ,cu multe de facut,nu am facut poze intermediare.Dar le gasiti la cami pe blog.Ingredientele difera foarte putin fata de ale ei,dar rezultatul e gourmet si asa!, , -1 gasca de 2,8 kg, -1 potocala, -2 mere mari, -1 ceapa mare, -1 Lg (Lingura ) salvie sau magheran(ea a folosit magheran), -1 lg (lingurita ) scortisoara, -sare .piper, , -2 morcovi, -1 pastarnac, -1 ceapa mare, -1 radacina de telina mica,sau o felie de telina mare, -aprox 200 ml de vin rosu bun si aromat (eu am pus feteasca neagra veche si buna )Ea a folosit vin de porto la prepararea sosului.

Dificultate: Medie Timp: 3h

12 voturi

Mod de preparare

Gasca se condimenteaza la interior cu sare si piper mai ales ,din belsug.


Gortocala ,merele si ceapa se taie bucatia mari si se umple gasca cu ele.Apoi se inchide gasca cu o scobitoare sau in modul aratat de cami.eu am inchis si cu scobitoare.


Din morcov, si ceapa se face un pat pe tava unsa cu ulei.se aseaza gasca ,se pune un pahar de vin rosu,spre negru si se da la cuptorul incalzit la 250 *.notati ora.dupa 20 de minute scadeti temperatura cuptorului la 180-200.


Din 20 in 20 de minute stropiti gasca cu zeama formata in tava


2 1/2 ore dureaza coacerea ei.Cu 5 minute inainte de a fi gata,am uns-o peste tot cu sos de soia dulce,ketcap manis si am mai dat-o la cuptor.Puteti s-o ungeti si cu o saramura (apa cu sare dupa gust ) si miere,pentru a face pielea mai crocanta.


Dupa implinirea timpului dati gasca deoparte, la cald ,scurgeti o parte din grasime,iar legumele dati-le la blender, 50 ml de vin si dati un clocot amestecului,(sa eliminati aroma de alcool),ce devine un sos absolut extraordinar !

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Purdelea Cosmin , 24 decembrie 2014

    Acum ma pregatesc sa o pun la cuptor. Gatesc pentru prima data gasca, si nu am mai mancat pana acum acest fel de carne. Deja papilele mele gustative au luat-o razna.

  • Fara foto

    Iulian Marza , 27 noiembrie 2014

    GUSTOASA

  • Fara foto

    Marian Adriana , 13 noiembrie 2014

    superb

    • Fara foto

      Marian Simion , 26 februarie 2014

      FOARTE BUNA!!! POFTA BUNA GURMANZILOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Fara foto

      Jipa Oana , 21 decembrie 2013

      foarte delicioasa...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Pansy, ce mancare buna!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 iulie 2010

      Minunata friptura.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Arata foarte bine, imi place. Eu fac pasare la rotisor, cam asa a fost.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

12 voturi

Ingrediente

  • -1 gasca de 2,8 kg
  • -1 potocala
  • -2 mere mari
  • -1 ceapa mare
  • Reteta asta am gasit-o pe blogul lui cami ,pe care o pretuiesc in mod deosebit.E o reteta absolut extraordinara.In afara de gasca si rata cred ca poate fi adaptata pentru pui si mai ales curcan,desi gustul carnurilor e diferit.Uitati-va la pozele ei,asta o sa va convinga asa cum m-a convins pe mine.Eu am facut reteta asta de Pasti.Fiind in graba ,cu multe de facut,nu am facut poze intermediare.Dar le gasiti la cami pe blog.Ingredientele difera foarte putin fata de ale ei,dar rezultatul e gourmet si asa!
  • -1 gasca de 2,8 kg
  • -1 potocala
  • -2 mere mari
  • -1 ceapa mare
  • -1 Lg (Lingura ) salvie sau magheran(ea a folosit magheran)
  • -1 lg (lingurita ) scortisoara
  • -sare .piper
  • -2 morcovi
  • -1 pastarnac
  • -1 ceapa mare
  • -1 radacina de telina mica,sau o felie de telina mare
  • -aprox 200 ml de vin rosu bun si aromat (eu am pus feteasca neagra veche si buna )Ea a folosit vin de porto la prepararea sosului.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de panseluta

Calamari umpluti

-ciupercile taiate,impreuna cu ardeiul taiat cubulete,ardeiul iute si usturoiul zdrobit se soteaza

2 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Chifle umplute cu afumatura

-Pentru aluat am folosit masina de paine,punand in ordinea indicata de instructiunile masinii lichidele,oul,solidele

3 voturi    3 comentarii
3h 10 min
Aperitive cu carne

Drob de miel-reteta mea

-organele se spala bine,dupa care se pun in lapte pentru 3-4 ore. -dupa aceea se pun in apa la fiert -dupa

4 voturi    3 comentarii
3h
Retete de Pasti

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Pansy, ce mancare buna!



Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Pui pe sticla

Pui pe sticla

Mai intai curatam si spalam puiul si il lasam la scurs. Il condimentam bine in interior si exterior cu condimentele de la fuchs, si

0 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi
Coaste de porc picante

Coaste de porc picante

Preparam marinada din ingredientele pe care le-am mentionat mai sus.Le punem pe toate ,intr-un vas sau cutie cu capac( asa am facut

2 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi