autor:

panseluta

» » Fripturi

Friptura de gasca exceptionala

Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 aprilie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Gasca se condimenteaza la interior cu sare si piper mai ales ,din belsug.


Gortocala ,merele si ceapa se taie bucatia mari si se umple gasca cu ele.Apoi se inchide gasca cu o scobitoare sau in modul aratat de cami.eu am inchis si cu scobitoare.


Din morcov, si ceapa se face un pat pe tava unsa cu ulei.se aseaza gasca ,se pune un pahar de vin rosu,spre negru si se da la cuptorul incalzit la 250 *.notati ora.dupa 20 de minute scadeti temperatura cuptorului la 180-200.


Din 20 in 20 de minute stropiti gasca cu zeama formata in tava


2 1/2 ore dureaza coacerea ei.Cu 5 minute inainte de a fi gata,am uns-o peste tot cu sos de soia dulce,ketcap manis si am mai dat-o la cuptor.Puteti s-o ungeti si cu o saramura (apa cu sare dupa gust ) si miere,pentru a face pielea mai crocanta.


Dupa implinirea timpului dati gasca deoparte, la cald ,scurgeti o parte din grasime,iar legumele dati-le la blender,adaugati 50 ml de vin si dati un clocot amestecului,(sa eliminati aroma de alcool),ce devine un sos absolut extraordinar !

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marian Adriana , 13 noiembrie 2014

    superb

  • Fara foto

    Marian Simion , 26 februarie 2014

    FOARTE BUNA!!! POFTA BUNA GURMANZILOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Fara foto

    Jipa Oana , 21 decembrie 2013

    foarte delicioasa...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Pansy, ce mancare buna!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 iulie 2010

      Minunata friptura.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Arata foarte bine, imi place. Eu fac pasare la rotisor, cam asa a fost.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

10 voturi

Ingrediente

  • -1 gasca de 2,8 kg
  • -1 potocala
  • -2 mere mari
  • -1 ceapa mare
  • Reteta asta am gasit-o pe blogul lui cami ,pe care o pretuiesc in mod deosebit.E o reteta absolut extraordinara.In afara de gasca si rata cred ca poate fi adaptata pentru pui si mai ales curcan,desi gustul carnurilor e diferit.Uitati-va la pozele ei,asta o sa va convinga asa cum m-a convins pe mine.Eu am facut reteta asta de Pasti.Fiind in graba ,cu multe de facut,nu am facut poze intermediare.Dar le gasiti la cami pe blog.Ingredientele difera foarte putin fata de ale ei,dar rezultatul e gourmet si asa!
  • -1 gasca de 2,8 kg
  • -1 potocala
  • -2 mere mari
  • -1 ceapa mare
  • -1 Lg (Lingura ) salvie sau magheran(ea a folosit magheran)
  • -1 lg (lingurita ) scortisoara
  • -sare .piper
  • -2 morcovi
  • -1 pastarnac
  • -1 ceapa mare
  • -1 radacina de telina mica,sau o felie de telina mare
  • -aprox 200 ml de vin rosu bun si aromat (eu am pus feteasca neagra veche si buna )Ea a folosit vin de porto la prepararea sosului.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de panseluta

Calamari umpluti

-ciupercile taiate,impreuna cu ardeiul taiat cubulete,ardeiul iute si usturoiul zdrobit se soteaza

2 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Chifle umplute cu afumatura

-Pentru aluat am folosit masina de paine,punand in ordinea indicata de instructiunile masinii lichidele,oul,solidele

2 voturi    3 comentarii
3h 10 min
Aperitive cu carne

Clatite cu mere

- se mixeaza bine ouale cu uleiul,sarea,esentele,apoi se adauga faina,mixand in continuare,coaja

11 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Marian Adriana

superb

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Friptura de vitel cu piure de cartofi si salata de varza

Friptura de vitel cu piure de cartofi si salata de varza

Carnea spalata putin in apa rece si stearsa cu un prosop curat de bucatarie se « maseaza » bine cu putin ulei de masline, piper proaspat

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Carne impletita cu garnitura de legume si usturoi copt

Carne impletita cu garnitura de legume si usturoi copt

Carnea se portioneaza in asa fel incat sa fie bucati subtiri, de marime mai mare pe care le taiem fasii, in trei , dar nu de tot, lasandu-le

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi