autor:

panseluta

» » Fripturi

Friptura de gasca exceptionala

Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 aprilie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Gasca se condimenteaza la interior cu sare si piper mai ales ,din belsug.


Gortocala ,merele si ceapa se taie bucatia mari si se umple gasca cu ele.Apoi se inchide gasca cu o scobitoare sau in modul aratat de cami.eu am inchis si cu scobitoare.


Din morcov, si ceapa se face un pat pe tava unsa cu ulei.se aseaza gasca ,se pune un pahar de vin rosu,spre negru si se da la cuptorul incalzit la 250 *.notati ora.dupa 20 de minute scadeti temperatura cuptorului la 180-200.


Din 20 in 20 de minute stropiti gasca cu zeama formata in tava


2 1/2 ore dureaza coacerea ei.Cu 5 minute inainte de a fi gata,am uns-o peste tot cu sos de soia dulce,ketcap manis si am mai dat-o la cuptor.Puteti s-o ungeti si cu o saramura (apa cu sare dupa gust ) si miere,pentru a face pielea mai crocanta.


Dupa implinirea timpului dati gasca deoparte, la cald ,scurgeti o parte din grasime,iar legumele dati-le la blender, 50 ml de vin si dati un clocot amestecului,(sa eliminati aroma de alcool),ce devine un sos absolut extraordinar !

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Purdelea Cosmin , 24 decembrie 2014

    Acum ma pregatesc sa o pun la cuptor. Gatesc pentru prima data gasca, si nu am mai mancat pana acum acest fel de carne. Deja papilele mele gustative au luat-o razna.

  • Fara foto

    Iulian Marza , 27 noiembrie 2014

    GUSTOASA

  • Fara foto

    Marian Adriana , 13 noiembrie 2014

    superb

    • Fara foto

      Marian Simion , 26 februarie 2014

      FOARTE BUNA!!! POFTA BUNA GURMANZILOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Fara foto

      Jipa Oana , 21 decembrie 2013

      foarte delicioasa...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Pansy, ce mancare buna!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 iulie 2010

      Minunata friptura.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Arata foarte bine, imi place. Eu fac pasare la rotisor, cam asa a fost.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

12 voturi

Ingrediente

  • -1 gasca de 2,8 kg
  • -1 potocala
  • -2 mere mari
  • -1 ceapa mare
  • Reteta asta am gasit-o pe blogul lui cami ,pe care o pretuiesc in mod deosebit.E o reteta absolut extraordinara.In afara de gasca si rata cred ca poate fi adaptata pentru pui si mai ales curcan,desi gustul carnurilor e diferit.Uitati-va la pozele ei,asta o sa va convinga asa cum m-a convins pe mine.Eu am facut reteta asta de Pasti.Fiind in graba ,cu multe de facut,nu am facut poze intermediare.Dar le gasiti la cami pe blog.Ingredientele difera foarte putin fata de ale ei,dar rezultatul e gourmet si asa!
  • -1 gasca de 2,8 kg
  • -1 potocala
  • -2 mere mari
  • -1 ceapa mare
  • -1 Lg (Lingura ) salvie sau magheran(ea a folosit magheran)
  • -1 lg (lingurita ) scortisoara
  • -sare .piper
  • -2 morcovi
  • -1 pastarnac
  • -1 ceapa mare
  • -1 radacina de telina mica,sau o felie de telina mare
  • -aprox 200 ml de vin rosu bun si aromat (eu am pus feteasca neagra veche si buna )Ea a folosit vin de porto la prepararea sosului.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de panseluta

Calamari umpluti

-ciupercile taiate,impreuna cu ardeiul taiat cubulete,ardeiul iute si usturoiul zdrobit se soteaza

2 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Chifle umplute cu afumatura

-Pentru aluat am folosit masina de paine,punand in ordinea indicata de instructiunile masinii lichidele,oul,solidele

3 voturi    3 comentarii
3h 10 min
Aperitive cu carne

Clatite cu mere

- se mixeaza bine ouale cu uleiul,sarea,esentele,apoi se adauga faina,mixand in continuare,coaja

11 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Pansy, ce mancare buna!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Cosulete din muschiulet de porc afumat

Cosulete din muschiulet de porc afumat

Se fac 6 cosulete din aluminu, care se impatureste in patru sa fie mai gros. Se pun feliile de de muschiulet in juru aluminului

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase si poti combina mai multe arome

16 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi