autor:

panseluta

» » Fripturi

Friptura de gasca exceptionala

Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 aprilie 2010

Ingrediente
-1 gasca de 2,8 kg, -1 potocala, -2 mere mari, -1 ceapa mare, Reteta asta am gasit-o pe blogul lui cami ,pe care o pretuiesc in mod deosebit.E o reteta absolut extraordinara.In afara de gasca si rata cred ca poate fi adaptata pentru pui si mai ales curcan,desi gustul carnurilor e diferit.Uitati-va la pozele ei,asta o sa va convinga asa cum m-a convins pe mine.Eu am facut reteta asta de Pasti.Fiind in graba ,cu multe de facut,nu am facut poze intermediare.Dar le gasiti la cami pe blog.Ingredientele difera foarte putin fata de ale ei,dar rezultatul e gourmet si asa!, , -1 gasca de 2,8 kg, -1 potocala, -2 mere mari, -1 ceapa mare, -1 Lg (Lingura ) salvie sau magheran(ea a folosit magheran), -1 lg (lingurita ) scortisoara, -sare .piper, , -2 morcovi, -1 pastarnac, -1 ceapa mare, -1 radacina de telina mica,sau o felie de telina mare, -aprox 200 ml de vin rosu bun si aromat (eu am pus feteasca neagra veche si buna )Ea a folosit vin de porto la prepararea sosului.

Dificultate: Medie Timp: 3h

13 voturi

Mod de preparare

Gasca se condimenteaza la interior cu sare si piper mai ales ,din belsug.


Gortocala ,merele si ceapa se taie bucatia mari si se umple gasca cu ele.Apoi se inchide gasca cu o scobitoare sau in modul aratat de cami.eu am inchis si cu scobitoare.


Din morcov, si ceapa se face un pat pe tava unsa cu ulei.se aseaza gasca ,se pune un pahar de vin rosu,spre negru si se da la cuptorul incalzit la 250 *.notati ora.dupa 20 de minute scadeti temperatura cuptorului la 180-200.


Din 20 in 20 de minute stropiti gasca cu zeama formata in tava


2 1/2 ore dureaza coacerea ei.Cu 5 minute inainte de a fi gata,am uns-o peste tot cu sos de soia dulce,ketcap manis si am mai dat-o la cuptor.Puteti s-o ungeti si cu o saramura (apa cu sare dupa gust ) si miere,pentru a face pielea mai crocanta.


Dupa implinirea timpului dati gasca deoparte, la cald ,scurgeti o parte din grasime,iar legumele dati-le la blender,adaugati 50 ml de vin si dati un clocot amestecului,(sa eliminati aroma de alcool),ce devine un sos absolut extraordinar !
Gasca se condimenteaza la interior cu
Retete
Alte retete din Fripturi

Friptura de porc cu ciuperci

Amestecati faina cu salvia, asezonati si dati feliile de porc prin aceasta compozitie. Incalziti

0 voturi    1 comentariu
30 min
Fripturi

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

Spalam bine pulpele si le crestam. Punem in tava sare, piper, oregano, adaugam pulpele, sare piper,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Fripturi

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Purdelea Cosmin , 24 decembrie 2014

    Acum ma pregatesc sa o pun la cuptor. Gatesc pentru prima data gasca, si nu am mai mancat pana acum acest fel de carne. Deja papilele mele gustative au luat-o razna.

  • Fara foto

    Iulian Marza , 27 noiembrie 2014

    GUSTOASA

  • Fara foto

    Marian Adriana , 13 noiembrie 2014

    superb

    • Fara foto

      Marian Simion , 26 februarie 2014

      FOARTE BUNA!!! POFTA BUNA GURMANZILOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Fara foto

      Jipa Oana , 21 decembrie 2013

      foarte delicioasa...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Pansy, ce mancare buna!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 iulie 2010

      Minunata friptura.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Arata foarte bine, imi place. Eu fac pasare la rotisor, cam asa a fost.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

13 voturi

Ingrediente

  • -1 gasca de 2,8 kg
  • -1 potocala
  • -2 mere mari
  • -1 ceapa mare
  • Reteta asta am gasit-o pe blogul lui cami ,pe care o pretuiesc in mod deosebit.E o reteta absolut extraordinara.In afara de gasca si rata cred ca poate fi adaptata pentru pui si mai ales curcan,desi gustul carnurilor e diferit.Uitati-va la pozele ei,asta o sa va convinga asa cum m-a convins pe mine.Eu am facut reteta asta de Pasti.Fiind in graba ,cu multe de facut,nu am facut poze intermediare.Dar le gasiti la cami pe blog.Ingredientele difera foarte putin fata de ale ei,dar rezultatul e gourmet si asa!
  • -1 gasca de 2,8 kg
  • -1 potocala
  • -2 mere mari
  • -1 ceapa mare
  • -1 Lg (Lingura ) salvie sau magheran(ea a folosit magheran)
  • -1 lg (lingurita ) scortisoara
  • -sare .piper
  • -2 morcovi
  • -1 pastarnac
  • -1 ceapa mare
  • -1 radacina de telina mica,sau o felie de telina mare
  • -aprox 200 ml de vin rosu bun si aromat (eu am pus feteasca neagra veche si buna )Ea a folosit vin de porto la prepararea sosului.

Raporteaza reteta

Retete
de panseluta

Calamari umpluti

-ciupercile taiate,impreuna cu ardeiul taiat cubulete,ardeiul iute si usturoiul zdrobit se soteaza

2 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Chifle umplute cu afumatura

-Pentru aluat am folosit masina de paine,punand in ordinea indicata de instructiunile masinii lichidele,oul,solidele

3 voturi    3 comentarii
3h 10 min
Aperitive

Drob de miel-reteta mea

-organele se spala bine,dupa care se pun in lapte pentru 3-4 ore. -dupa aceea se pun in apa la fiert -dupa

4 voturi    3 comentarii
3h
Retete de Pasti

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Pansy, ce mancare buna!

Adauga reteta
Retete
din Fripturi
piept de porc umplut

piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de pui si legume la cuptor cu sos remulad de avocado

Friptura de pui si legume la cuptor cu sos remulad de avocado

Intr-un bol mare se amesteca cimbrul uscat, boiaua, zaharul brun, sarea si piperul proaspat macinat impreuna cu uleiul de masline si

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi