friptura de miel la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • cea mai buna pentru friptura este pulpa din spate (pana la muschi)
  • usturoi

Mod de preparare

Carnea neudata se parleste la flacara ca sa se arda bine firele de par. Carnea de miel scade mult la fript, dar cu osul isi va pastra mai bine forma. Pulpa se aseaza intr-o tava sau cratita potrivita cu marimea ei, pentru a nu ramane mult loc liber in jur (sa nu se arda sosul). Se presara cu un varf de cutit de piper si un varf de cutit de boia dulce (care se intinde cu mana la suprafata) ca sa se rumeneasca frumos apoi se unge bine cu ulei sau cu untura de porc. Tava se introduce in cuptorul incins, unde se lasa circa 20 de minute, pana cand se rumeneste putin; se presara apoi cu putina sare fina si in cratita se adauga 3-4 linguri de apa (ca sa nu se arda sosul). Din cand in cand carnea se intorce, ca sa se rumenesca uniform, stropindu-se de fiecare data cu sosul din tava, care se completeaza cu apa atat cat este necesar pentru ca sa nu se arda. Dupa ce s-a rumenit putin, carnea se acopera pentru ca sa ramana mai suculenta. Se frige circa 1 1/2 ora. Cand este gata, se pun in sos 2-3 catei de usturoi, taiati felii si cu acest sos se stropeste friptura, astfel usturoiul aromeaza intens.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise