GOGOSELE UMPLUTE,IN CUPTOR

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
GOGOSELE UMPLUTE,IN CUPTOR

Ingrediente

  • -500 g faina
  • -100 g zahar
  • -1oo g unt
  • -2 lingurite de drojdie, uscata
  • -cca 150 ml lapte
  • -1 lingurita cu virf cardamom
  • -cca1/4 lingurita sare
  • -2 galbenusuri
  • -2 lingurite coaja de lamiie
  • -1/2 fiola de esenta de vanilie
  • -1 lingurita cu virf,gem din coji de portocale
  • Pentru umplut:
  • -5 linguri de gem de caise
  • -1 lingura de nuci macinate
  • -2 linguri de migdale (fara coaja) macinate

Mod de preparare

Drojdia+1 lingurita zahar(din cele 100 g)+80 ml lapte(caldut),se pun intr-un pahar,se lasa cca 4 minute,sa creasca.In timpul acesta,faina se cerne impreuna cu cardamomul.Apoi se face un aluat din faina cernuta(cu cardamom),zahar,drojdia crescuta,laptele(caldut)ramas,sare,galbenusuri,arome.Se framinta bine,cca 10 minute,dupa care se pune untul topit,dar rece;nu se mai framinta;se impacheteaza,pina cind tot untul intra in aluat.Se lasa,presart cu putina faina si acoperit,sa creasca,la un loc caldut,fara curent(trebuie sa-si dubleze volumul),cca 1 si 1/2 ora.

Dupa ce a crescut,aluatul se framinta putin,pe suprafata de lucru;se fac din aluat bilute(boturi),de marimea unei mingi de ping-pong(sau ceva mai mici).Din aluatul acesta rezulta cca 25 de bilute.Cind sint gata se lasa acoperite cca 10 minute.

Se ia,apoi cite una,se intinde, cu mina,se pune in mijloc cca 3/4 lingurita de umplutura(gem+nuci+migdale,mestecate),se inchid ca brinzoacele,sau altfel,numai sa fie inchise,sa nu iasa umplutura.Se aseaza intr-o tava cu hirtie de copt, sau unsa cu unt.Cind toate sint gata,se lasa in tava,inca cca 1 ora.Se pun apoi in cuptorul, incalzit dinainte,la cca 180 grade,cam 45 minute.

Se scot fierbinti din tava(cind sint gata);se servesc caldute sau reci,pudrate cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

C

Camelia Khalil • 20 Martie 2023, 15:43 daaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise