autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Gogosi din aluat dospit

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 bucăti:, * 750 g faina,, * 30 g drojdie,, * 80 g zahar,, * 2 oua,, * esenta de rom,, * 5 g sare,, * 120 ml ulei, * zahar vanilat.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

102 voturi

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu 10 g zahar si se dizolva in 150 ml apa calda.


Se adauga treptat 300 g faina, obtinindu-se maiaua, peste care se pudreaza putina faina si se lasa la dospit, la cald, cca 30 minute. Ouale se amesteca cu sarea, zaharul, esenta de rom si cca 250 ml apa calda. Compozitia obtinuta se amesteca cu maiaua si se framinta cu faina.


Se obtine un aluat de consistenta potrivita care se unge cu ulei la suprafata si se lasa la dospit 30 - 40 minute.


Dupa ce a dospit, aluatul se imparte in 10 bucati (bile) egale, care se modeleaza pe o planseta unsa cu ulei, in rulouri de cca 25 cm lungime si cu 2 cm grosime, care se impletesc prin rasucire cite doua.


Se asaza pe planseta unsa cu ulei si se lasa sa creasca, la cald, cca 30 minute.


Se incinge uleiul si se introduc in baia de ulei pentru prajit, cca 5 minute pe o parte, apoi se intorc cu o paleta pe cealalta parte si se rumenesc pe ambele parti.


Se scot din baia de ulei.


Cind sint gata, se asaza pe un gratar sau pe o tava inclinata pentru scurgerea uleiului, apoi se pudreaza cu zahar si se servesc calde.
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Portofele cu branza dulce

Branza se amesteca cu 2-3 linguri de zahar si struguri (un ciorchine). Aluatul (dupa ce s-a decongelat)

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Paine de casa

Faina se amesteca bine cu sarea.In apa calduta se dizolva zaharul si drojdia.Se lasa sa creasca intr-un

30 voturi    5 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 august 2009

    10 bucăţi? De ce dimensiuni?

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

102 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 bucăti:
  • * 750 g faina,
  • * 30 g drojdie,
  • * 80 g zahar,
  • * 2 oua,
  • * esenta de rom,
  • * 5 g sare,
  • * 120 ml ulei
  • * zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

237 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
mariana scarlat

mariana scarlat (Chef de cuisine)

10 bucăţi? De ce dimensiuni?

Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu carne si aluat de casa

Placinta cu carne si aluat de casa

Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi atat calda alaturi de o salata de legume, cat si rece, ca pachet la serviciu, scoala

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane cu mac

Batoane cu mac

Din ingredientele date se framanta un aluat elastic, nelipicios. Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul. Se imparte apoi in

3 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje