autor:

autor

» » Sandviciuri

Humus

   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pun boabele de naut la inmuiat, ca si cele de fasole. Apoi se pun la fiert, circa 30 minute (se incearca cu furculita daca sint gata). Apoi se scurg de apa, din care se lasa cam 1/2 pahar deoparte si se paseaza sau se sfarima cu o furculita, bine de tot.


Se adauga sare, piper si ulei dupa gust, si se adauga zeama, ca sa agunga compozitia ca o pasta. Baghete taiate felioare se ung cu aceasta pasta.


Se poate servi cu rosii, ardei, castraveti, si cu cartofi prajiti

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Tatar Nicu

    Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 24 martie 2011

    E foarte bun!Ca si o comparatie,este ca "vestita noastra fasole batuta".

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

    O bunatate...

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

      Humusul este o salata sau un aperitiv specific si tuturor tarilor arabe si ca atare se pregateste in diferite feluri. O reteta care mi s-a parut deosebit de gustoasa este cea la care se adauga la blender alaturi de naut,tahina,lamiie,usturoi,ulei de masline si un ardei rosu sau un gogosar copt;are un gust si o culoare grozava. O alta reteta este cea la care se adauga la ingredientele de baza(naut,tahina,ulei de masline,lamiie,usturoi)si seminte de susan prajite. Se pune in farfurie sau un bol ,se presara coaja rasa de lamiie si portocala si citeva boabe de naut . Se orneaza cu frunze de patrunjel si se toarna putin ulei de masline

    • Fara foto

      Lucian , 12 decembrie 2008

      Se mai poate adauga foarte foarte putzin usturoi si lamaie asta ca humusul sa nu fie amar. Iar in loc de patrunjel se poate folosi FENEL :)

    • Fara foto

      gabi , 06 noiembrie 2008

      Exact! Astea lipsesc. Pasta de susan este ingredientul principal (tahina) si din ea se mai fac si alte salate; in plus cu sal. de vinete se numeste "sal. babaghanush".

    • Fara foto

      andrei filip , 03 octombrie 2008

      Lipseste pasta din faina de susan (tahina), putine seminte de pin (sunubar).

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

156 voturi

Ingrediente

  • 300 gr. naut
  • sare
  • piper
  • putin patrujel
  • o lingura ulei masline

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Quesadilla picanta cu pui si sunca

Incingem ulei intr-o tigaie si ungem bine tigaia cu acesta. Punem o tortilla in tigaie. O acoperim

9 voturi    8 comentarii
nespecificat
Aperitive cu carne

Tartine combinate

Pe felia de piine unsa cu unt se pune urmatoarea compozitie: sunca si parizerul tocate marunt amestecate

10 voturi    3 comentarii
1h
Sandviciuri

APERITIV DIN BRANZA DE BURDUF

Branza se marunteste cu furculita, casul se trece prin masina de tocat, se adauga berea, smintina,sardelele,

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Sandviciuri

Tatar Nicu (Chef de cuisine)

E foarte bun!Ca si o comparatie,este ca "vestita noastra fasole batuta".

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Sandviciuri
Sandwich cu mozzarella, rosii si pesto

Sandwich cu mozzarella, rosii si pesto

Sandwich-ul se face in doi timpi si trei miscari. Putin mai mult poate dureaza pesto, pentru ca nimic nu se compara cu un pesto facut

0 voturi    0 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Omleta sandwich

Omleta sandwich

Ne trebuie o tigaie cu un diametru mare din teflon sau ceramica, punem uleiul, lasam sa se incinga bine si turnam ouale batute; cand

1 vot    3 comentarii
15 min
Aperitive cu oua