autor:

Fara foto

» » Fripturi

iepure la cuptor

Autor: andreea loreley (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iunie 2008
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andreea loreley (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iunie 2008

Ingrediente
1/2 kg carne de iepure,3 cepe, capatana usturoi,300 g slanina,piper,1 lamaie,2 foi de dafin,200 ml ulei,200 ml vin rosu.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

42 voturi

Mod de preparare

Carnea de iepure ,fara sa se spele de sange,se pune intr-un vas mare,se acopera cu foi de ceapa alba si se sareaza.Dupa cateva ore se intoarce pe partea cealalta.Dupa 12 ore se ia ceapa,se impaneaza cu usturoi si slanina,se pune in tava se presara piper pisat sau boabe,felii de lamaie, si foi de dafin,se toarna ulei si vin rosu.


Se acopera si se pune la cuptor.


Se unge din cand in cand cu sos pana cand carnea se desprinde usor de pe os.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

42 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de iepure,3 cepe, capatana usturoi,300 g slanina,piper,1 lamaie,2 foi de dafin,200 ml ulei,200 ml vin rosu.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de andreea loreley

sosul maioneza

Se freaca galbenusurile cu o lingura de lemn si se adauga ulei cate putin,picatura cu picatura sau

1 vot    1 comentariu
1h
Sosuri

cartof natur

Cartofii se curata,se spala , se taie cuburi si se pun la fiert in apa calduta cu putina sare.Dupa

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive

sos de otet

Se pune intr-o cratita otetul,se adauga putina sare si piper;se lasa sa se dizolve sarea.Se freaca

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Sosuri


Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Kalua Pig

Kalua Pig

Este o reteta traditionala din Hawai, in care carnea este preparata, mult timp, intr-o groapa adanca , captusita cu pietre, care retin

0 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi
Prepelita invelita in bacon cu jeleu de mazare si cartofi

Prepelita invelita in bacon cu jeleu de mazare si cartofi

Curatam si spalam prepelitele(erau foarte tinere si nu necesita sa le marinam), inlaturam excesul de apa prin tamponare si le lasam

1 vot    0 comentarii
40 min
Fripturi