autor:

Czompa

» » Aluaturi si Foietaje

Langos

Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se framanta un aluat din toate ingredientele dupa care se pune intr-o punga mare unsa cu ulei si se dospeste la frigider(veti vedea cum dupa ~1/2h isi dubleaza volumul). Din acest aluat luati cu mana cate o bucata din care faceti pe o planseta unsa cu ulei placinte rotunde sau ovale(dupa preferinta) pe care le coaceti in baie de ulei, pe ambele parti.


Se servesc cu smantana si telemea rasa sau cu crema de ciocolata sau gem. Acest aluat se poate tine la frigider cam 1 saptamana si faceti placinte proaspete cand doriti.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 11 mai 2012

    foarte bune, merci de reteta!

  • Fara foto

    Böhm Rodica , 30 mai 2010

    Buna Nadia! Ma numesc Rodica si vreau sa-ti multumesc pentru reteta.Foarte buna,delicioase exact ce cautam.

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    Foarte bune!! Imi aduce aminte de placintele pe care le facea mama acasa!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      foarte buna!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

      Mmmm, de cand nu am mai mancat langos.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      Da e f bun si cu usturoi dar din pacate stomacul meu face scandal la mujdei. Mai fac cate o exceptie din cand in cand.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      Yammi-yammi Nadia !!! Ce pofta mi-ai facut !!! Eu peste smantana rad telemea si adaug...mijdei ! O minunatie !!!Sa tot mananci !

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 13 iulie 2009

      Irina, la acest tip de placinta "umplutura" se pune deasupra, dupa ce placinta este coapta. Daca doresti poti sa pui inainte de-a coace placinta umplutura, si-o impaturesti ca o placinta traditionala in 6-7 colturi. Eu de obicei coc placinta si apoi o ung deasupra cu gem sau finetti sau pun smantana si rad cascaval sau telemea. Eu am mancat prima data astfel de placinte la Tasnad, o statiune din Jud Satu Mare,(eu sunt din Baia Mare)si soacra mi-a spus ca si ea face asa ceva. La noi acasa, mama facea doar placinta impaturita in 6-7 colturi, reteta de la bunica, dar asta mi se pare mai rapida si poti face proaspata cand doresti.

    • irina

      irina (Chef de cuisine) , 11 iulie 2009

      Nadia, nu se impatureste aluatul sa fie crema/branza/gemul la mijloc????

    • Fara foto

      czompa nadia , 23 iunie 2009

      Si eu stiu de la soacra.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

      Nu stiam smecheria cu frigiderul.Super!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

12 voturi

Ingrediente

  • 1kg de faina
  • 500ml lapte caldut
  • 200g smantana
  • 2 galbenusuri de ou
  • sare
  • 50g drojdie proaspata
  • 1-2 linguri de ulei.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Czompa

Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar,

21 voturi    13 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse

Prajitura in doua culori(din biscuiti)

Cele 300g biscuiti se macina. Untul se freaca spuma cu cele 4 linguri de zahar pudra. Galbenusurile

15 voturi    10 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Scoicute cu cartofi si salam

Se amesteca faina cu margarina moale, apa, otetul si putina sare. Se framanta bine, se pune in folie

8 voturi    12 comentarii
8h 45 min
Aperitive cu legume

Lucia (Chef de cuisine)

foarte bune, merci de reteta!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Saratele

Saratele

Se amesteca toate ingredientele. Se framanta un aluat mai tare. Se unge presa cu grasime pentru a nu se lipi. Se fac bilute

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Varzar impletit

Varzar impletit

Pentru inceput se pregateste aluatul. Faina se pune intr-un recipient, iar in mijlocul ei se toarna drojdia (pe care am pus-o intr-un

3 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje