Mod de preparare

1. Se pregateste sosul béchamel.


Se toarna laptele intr-o cratita, se adauga morcovul, ceapa, frunza de dafin, bobul de cuisoare, patrunjelul si boabele de piper si se dau intr-un clocot.


Se ia cratita de pe foc, se acopera si se lasa amestecul sa se infuzeze 30-40 minute.


Se strecoara laptele infuzat si se scot mirodeniile.


Se topeste untul intr-o cratita, se presara faina si se caleste 1 minut.


Se incorporeaza incet laptele si se da in clocot, amestecand continuu pana cand sosul este suficient de gros incat sa se lipeasca de lingura.


Se lasa sa fiarba la foc mic 3 minute, iar apoi se adauga sare, piper si nucsoara dupa gust.


2. Intre timp ce se infuzeaza laptele, se pregateste sosul de rosii.


Se incalzeste la foc potrivit uleiul de masline intr-o cratita mare, se adauga ceapa si se caleste 6-8 minute, pana cand se inmoaie si devine sticloasa.


Se adauga usturoiul in cratita si se caleste totul 1-2 minute.


Se adauga rosiile si oregano si se da in clocot, apoi se fierbe la foc mic fara capac 30-45 minute, amestecand des pana cand sosul a scazut la aproximativ o treime.


Se adauga sare si piper dupa gust.


3. Intre timp se oparesc pe rand feliile de vinete, cate 4-5 minute fiecare transa, pana cand se inmoaie.


Se lasa deoparte.


4. In timp ce se oparesc vinetele, se pune o cratita cu apa la fiert si se fierb foiile de lasagna in transe de cateva foi odata, cate 8 minute sau pana cand se inmoaie.


Se pun sub un jet de apa rece, se zvanta bine si se lasa deoparte.


5. Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC.


Se unge cu ulei o tava sau un vas termorezistent.


6. Se aseaza 3 foi de lasagna pe fundul vasului, se toarna jumatate din sosul de rosii peste ele si se presara cu jumatate din cantitatea de busuioc. aranjeaza jumatate din feliile de vinete intr-un singur strat si se intinde cu o lingura o treime din sosul béchamel.


Se repeta aranjamentul, terminand cu un strat de lasagna.


Se toarna restul de sos béchamel deasupra si se presara parmezan.


7. Se coace lasagna 35-40 minute pana cand se rumenste si se topeste parmezanul.


Se serveste direct din tava.


Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

    cu vinete nu am incercat inca lasagna.am sa incerc sigur.

  • Fara foto

    angy , 05 decembrie 2009

    intr-adevar foarte bun!asta da reteta de lasagna!bravo!felicitari!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

    Imi place tare mult.................felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      O bunatate...

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

      Cred că e tare bun...

    • Cervatiuc Maria

      Cervatiuc Maria (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009

      Arata senzational! Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Imi place foarte mult,arata bine si cred ca are un gust aparte...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • •600 gr vinete
  • taiate in felii subtiri de 5 mm
  • •sare si piper negru
  • •9-12 foi de lasagna cu spanac
  • •ulei de masline pentru uns
  • •25 gr parmezan ras
  • Pentru sosul béchamel
  • •600 ml lapte
  • •1 morcov
  • taiat felii
  • •1 ceapa
  • tocata
  • •1 frunza de dafin
  • •1 bob de cuisoare
  • •1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • •12 boabe de piper negru
  • •35 gr unt
  • •35 gr faina
  • •1 lingurita nucsoara macinata
  • Penrtu sosul de rosii
  • •1 lingura ulei de masline
  • •250 gr ceapa
  • tocata
  • •2 catei de usturoi
  • zdrobiti
  • •800 gr rosii din conserva
  • •1 lingurita oregano uscat
  • •4-6 linguri busuioc maruntit

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dachman Laura

Cuiburi cu oua de Pasti

1. Se incinge cuptorul la 200⁰C.Se unge cu grasime o tava de 12 briose. 2. Se imparte fideaua

5 voturi    2 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Pui umplut cu midii si sos de lamaie

Incinge cuptorul la 200˚C. Pieptii de pui se bat cu ciocanul (puiul se pune intre doua folii alimentare)

8 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Braduti

Incinge cuptorul la 190˚C. Pentru briose, amesteca intr-un vas faina cu praful de copt si un praf

11 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

panseluta (Chef de cuisine)

cu vinete nu am incercat inca lasagna.am sa incerc sigur.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Retete vegetariene
"Melanzane alla Parmigiana"

"Melanzane alla Parmigiana"

Vinetele se taie pe lung in felii de cca 1,5 cm, se sareaza si se aseaza intr-o strecuratoare , punand peste ele o greutate , in asa

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Retete vegetariene
Pizza Cu Branza Feta Si Spanac

Pizza Cu Branza Feta Si Spanac

Taiati pitta pe jumatate si desfaceti-o ca pe o carte :) . Ungeti-o cu pasatta de rosii, rasfirati spanacul si busuiocul apoi sfaramati

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive cu brinza