autor:

Dachman Laura

» » , , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Paste si pizza, Retete vegetariene

Lasagna cu vinete

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iulie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iulie 2009

Ingrediente
•600 gr vinete, taiate in felii subtiri de 5 mm, •sare si piper negru, •9-12 foi de lasagna cu spanac, •ulei de masline pentru uns, •25 gr parmezan ras, Pentru sosul béchamel, •600 ml lapte, •1 morcov, taiat felii, •1 ceapa, tocata, •1 frunza de dafin, •1 bob de cuisoare, •1 lingura patrunjel proaspat tocat, •12 boabe de piper negru, •35 gr unt, •35 gr faina, •1 lingurita nucsoara macinata, Penrtu sosul de rosii, •1 lingura ulei de masline, •250 gr ceapa, tocata, •2 catei de usturoi, zdrobiti, •800 gr rosii din conserva, •1 lingurita oregano uscat, •4-6 linguri busuioc maruntit

Dificultate: Medie Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

1. Se pregateste sosul béchamel.


Se toarna laptele intr-o cratita, se adauga morcovul, ceapa, frunza de dafin, bobul de cuisoare, patrunjelul si boabele de piper si se dau intr-un clocot.


Se ia cratita de pe foc, se acopera si se lasa amestecul sa se infuzeze 30-40 minute.


Se strecoara laptele infuzat si se scot mirodeniile.


Se topeste untul intr-o cratita, se presara faina si se caleste 1 minut.


Se incorporeaza incet laptele si se da in clocot, amestecand continuu pana cand sosul este suficient de gros incat sa se lipeasca de lingura.


Se lasa sa fiarba la foc mic 3 minute, iar apoi se adauga sare, piper si nucsoara dupa gust.


2. Intre timp ce se infuzeaza laptele, se pregateste sosul de rosii.


Se incalzeste la foc potrivit uleiul de masline intr-o cratita mare, se adauga ceapa si se caleste 6-8 minute, pana cand se inmoaie si devine sticloasa.


Se adauga usturoiul in cratita si se caleste totul 1-2 minute.


Se adauga rosiile si oregano si se da in clocot, apoi se fierbe la foc mic fara capac 30-45 minute, amestecand des pana cand sosul a scazut la aproximativ o treime.


Se adauga sare si piper dupa gust.


3. Intre timp se oparesc pe rand feliile de vinete, cate 4-5 minute fiecare transa, pana cand se inmoaie.


Se lasa deoparte.


4. In timp ce se oparesc vinetele, se pune o cratita cu apa la fiert si se fierb foiile de lasagna in transe de cateva foi odata, cate 8 minute sau pana cand se inmoaie.


Se pun sub un jet de apa rece, se zvanta bine si se lasa deoparte.


5. Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC.


Se unge cu ulei o tava sau un vas termorezistent.


6. Se aseaza 3 foi de lasagna pe fundul vasului, se toarna jumatate din sosul de rosii peste ele si se presara cu jumatate din cantitatea de busuioc. aranjeaza jumatate din feliile de vinete intr-un singur strat si se intinde cu o lingura o treime din sosul béchamel.


Se repeta aranjamentul, terminand cu un strat de lasagna.


Se toarna restul de sos béchamel deasupra si se presara parmezan.


7. Se coace lasagna 35-40 minute pana cand se rumenste si se topeste parmezanul.


Se serveste direct din tava.


Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

    cu vinete nu am incercat inca lasagna.am sa incerc sigur.

  • Fara foto

    angy , 05 decembrie 2009

    intr-adevar foarte bun!asta da reteta de lasagna!bravo!felicitari!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

    Imi place tare mult.................felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      O bunatate...

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

      Cred că e tare bun...

    • Cervatiuc Maria

      Cervatiuc Maria (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009

      Arata senzational! Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Imi place foarte mult,arata bine si cred ca are un gust aparte...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • •600 gr vinete
  • taiate in felii subtiri de 5 mm
  • •sare si piper negru
  • •9-12 foi de lasagna cu spanac
  • •ulei de masline pentru uns
  • •25 gr parmezan ras
  • Pentru sosul béchamel
  • •600 ml lapte
  • •1 morcov
  • taiat felii
  • •1 ceapa
  • tocata
  • •1 frunza de dafin
  • •1 bob de cuisoare
  • •1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • •12 boabe de piper negru
  • •35 gr unt
  • •35 gr faina
  • •1 lingurita nucsoara macinata
  • Penrtu sosul de rosii
  • •1 lingura ulei de masline
  • •250 gr ceapa
  • tocata
  • •2 catei de usturoi
  • zdrobiti
  • •800 gr rosii din conserva
  • •1 lingurita oregano uscat
  • •4-6 linguri busuioc maruntit

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dachman Laura

Muschi de vita cu mazare si sos de portocale

1.Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC. 2.Muschiul de vita se condimenteaza cu sare, piper si boia

3 voturi    5 comentarii
40 min
Fripturi

Sorbet parfumat de capsuni

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga apoi treptat zaharul pudra si zaharul vanilat,

10 voturi    9 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Princess Cake

Pentru blat se incinge cuptorul la 180° Intr-un vas se amesteca faina cu Nesquik,praf de copt

12 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

panseluta (Chef de cuisine)

cu vinete nu am incercat inca lasagna.am sa incerc sigur.



Adauga reteta
Retete
din Retete vegetariene
Pateu de linte

Pateu de linte

Lintea se pune la hidratat intr-un bol cu apa pt cateva ore. Dupa, o spalam si o punem la fiert cu morcovul si cartofii, spalati si

1 vot    0 comentarii
4h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Ciupercile se spala, se rup coditele. Coditele le tocam marunt, ceapa o taiem feliute, verdeturile le tocam fin. Intr-o tigaie punem

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi