autor:

Eileen

» » Dulciuri diverse

Macarons cu ciocolata

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 13 iunie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Cei mai buni biscuiti pe care i-am mancat vreodata, garantat. Nu doar ca se topesc in gura, dar sunt relativ simplu de facut, daca aveti rabdare sa ii pregatiti si aveti ingrediente de calitate, plus un cuptor care sa pastreze temperatura constanta.


Daca nu va plac migdalele, le puteti inlocui cu alune de padure, iar daca nu gasiti deja macinate, le puteti faramita cu ajutorul unei masini de macinat cafeaua, ideea este sa iasa o pudra fina precum faina. La inceput vi se vor parea relativ tari, dar dupa ce vor sta inchisi peste noapte, vor deveni atat de pufosi si aromati.


Pot spune ca sunt obsedata de acesti biscuiti, drept dovada, anul acesta cand am fost in Franta am incercat macarons din cel putin 3 bulangerii si cele mai bune mi s-au parut cele de la Mont Saint Michel. Cand am ajuns acasa, am gasit pe youtube un chef patissere Albarock care, pe langa alte minunatii, avea si o reteta pentru macarons. In sfarsit, mi-a iesit forma lor speciala, de asta sunt cea mai incantata. Apoi, crema de ciocolata este cea mai buna pe care am mancat-o vreodata, asta si datorita ciocolatii de buna calitate, Prestat, favorita mea. Le-am lasat la adapost, iar a doua zi cand le-am testat, a fost cea mai frumoasa surpriza si revelatie posibila: aveau un gust absolut divin, in sfarsit, dupa atatea incercari, am reusit sa obtin acelasi gust ca cel din Franta. Vi-i recomand din suflet, sunt absolut biscuitii mei preferati! Secretul e sa ii faceti cu dragoste;)


Mai multe detalii si trucuri despre macarons gasiti in revista aceasta: http://dessertsmagazine.com/desserts-magazine/issue2/#/64/


Se incalzeste cuptorul la 150 grade.


Se tapeteaza o tava cu hartie.


Se pun zaharul, cacaoa si pudra de migdale in robot si se macina pana rezulta o pudra fina.


Se bat albusurile pana se intaresc apoi se adauga zaharul si se mai amesteca pana acesta se topeste.


Se pun peste ingredientele uscate si se amesteca usor pana rezulta o pasta elastica.


Se spriteaza in tava, biscuiti de diametru 4-5 sau chiar mai mici, cu spatiu intre ei ca sa nu se lipeasca.


Se zvanta un pic sa iasa aerul si se lasa 15 minute sa se usuce.


Se baga in cuptor si se coc 15 minute pana se intaresc si se dezlipesc usor.


Se lasa la racit pe hartie.


Pentru crema se fierbe frisca, se ia de pe foc si se adauga ciocolata amestecand bine pana se topeste, apoi untul. lasa un pic sa se intareasca apoi se lipesc biscuitii cu crema la mijloc.


Se pastreaza peste noapte intr-o cutie inchisa, pentru a se inmuia.

  • 30 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Augusta Sim , 28 iulie 2014

    Multumesc pentru sfat, insa pe la magazinele din cartierul unde stau eu n-am gasit praf de migdale, iar supermarketurile sunt destul de departe de mine, iar doar pentru un praf de migdale nu m-am deplasat pana acolo. Insa, daca voi mai face vreodata biscuiti dintr-astia, am sa folosesc praf de migdale (sper sa se gaseasca pe la Kaufland sau Auchan).

  • Fara foto

    Elena Sandor , 28 iulie 2014

    Augusta Sim sa ii incerci cu praf de migdale, pentru ca arahidele au mult mai multa grasime si intensifica zaharul destul de mult. O spun din experienta:)

  • Fara foto

    Augusta Sim , 28 iulie 2014

    Multumesc pentru raspuns! Am facut alaltaieri portie dubla si mi-au iesit 27, dar destul de mari. E pentru prima data cand am facut macarons, cum le zice. Si pentru ca n-am avut migdale sau alune de padure, am folosit arahide. Ce sa zic, sunt buni si foarte dulci, probabil sunt mult mai buni cu migdale sau alune decat cu arahide, totusi nu pot spune ca i-am trecut la favorite. Trebuia, insa, sa incerc si biscuitii astia! :)

    • Fara foto

      Elena Sandor , 27 iulie 2014

      Depinde cat de mari ii faci, in jur de 20 de biscuiti

    • Fara foto

      Augusta Sim , 24 iulie 2014

      Din cantitatea specificata in reteta cate bucati lipite ies?

    • Fara foto

      Elena Sandor , 01 mai 2014

      Laura Baciu nu neaparat de la zahar, sunt mai multi factori la mijloc. Intotdeauna am respectat gramajul si ba mi-ai iesit, ba nu. Insa, indiferent de aspectul neted sau crapat, sunt deliciosi, asa ca nu trebuie sa fie asta un criteriu care sa va dea inapoi. Doar daca vreti sa ii prezentati la vreun concurs;)

    • Fara foto

      Laura Baciu , 01 mai 2014

      Adica e prea mult zahar sau prea puțin?:))

    • Fara foto

      Marinela Iovicici , 30 aprilie 2014

      Fetelor ,de la zahar se lasa,:)

    • Fara foto

      Elena Sandor , 30 aprilie 2014

      I-am facut si eu de nenumarate ori, uneori imi ies, alteori nu, desi respect acelasi procedeu pe care l-am scris mai sus in reteta. Asta este dilema tuturor cofetarilor, amatori sau profesionisti. Daca te uiti pe internet, sunt sute de pagini cu tot felul de trucuri, totul tine de temperatura, la concluzia asta am ajuns.

    • Fara foto

      Elena Sandor , 30 aprilie 2014

      Intr'adevar, in poza unde am testat cu degetul, biscuitii nu sunt inca bagati la cuptor. Se testeaza pentru a fi siguri ca sunt uscati inainte de a-i coace.

    • Fara foto

      Laura Baciu , 30 aprilie 2014

      In poza cu degetul nu sunt coapte, iar celelalte asa arata cand le scoti din cuptor, nu sunt taiate..am facut de doua ori..prima data mi au ieșit iar a doua oara s au lasat..n am facut ceva bine:))

    • Fara foto

      Roxana Laura Moldovan , 31 martie 2014

      cred ca in poza cu degetul sunt inca necoapte

    • Fara foto

      Marinela Iovicici , 30 martie 2014

      ceva nu se leaga, hmmm cand sunt gata arata de parca au fost facuti in forma lor rotunda si in poza unde se incearca cu degetul nu au marginile taiate .care este dilema? cum au ajuns sa arate taiati in poza urmatoare cand sunt lasati la racit.

    • Eileen

      Eileen (Chef de cuisine) , 13 februarie 2014

      Draga Vicky, eu am folosit aceasta reteta pentru crema de foarte multe ori si mi-a iesit intotdeauna exact dupa cum am si scris-o. Daca tu ai alta metoda, foarte bine, felicitari. Dar nu trebuie sa spui ca "este o prostie" o metoda care intotdeauna mi-a functionat. Te astept cu propria ta reteta pe acest site!

    • Fara foto

      Vicky Wilde , 13 februarie 2014

      Pentru crema se pune frisca impreuna cu ciocolata rupta bucatele intr-un vas pe baia de apa. Nu e nevoie sa s fiarba frisca separat, e o prostie! Cand apa din vasul de dedesubt este suficient de fierbinte, poate chiar sa fiarba, ciocolata se inmoaie si se amesteca bine cu frisca, apoi se lasa sa se raceasca. Racita, se bate bine, iese o crema absolut uluitoare. De regula se pun cantitati egale de frisca si ciocolata, fara unt adaugat.

    • Fara foto

      , 01 februarie 2014

      Da sunt intr-adevar deliciosi, am mancat si eu in Franta, dar este pe Armeneasca aproape de intersectia cu Str. Batistei sector 2 o cofetarie unde fac macarons super delicioase cu diverse creme (ca umplutura) vreo 6 feluri cumpar un set una de fiecare, mai au diverse prajituri specific frantuzesti; v-o recomand servesc acolo si cafea au mese albe inalte cu scaune, este placut sa servesti o cafea cu macarons sau altceva

    • Fara foto

      Gustos Ro , 20 decembrie 2013

      Sebastian Radu Multumim mult. Investigam si revenim.

    • Fara foto

      Sebastian Radu , 20 decembrie 2013

      Buna ziua Gustos Ro, Multumesc pentru amabilitate. Folosesc IE9. Capturile de ecran vi le-am trimis intr-un mesaj pe Facebook, aici neputand sa le atasez. Toate cele bune.

    • Fara foto

      Gustos Ro , 20 decembrie 2013

      Buna ziua, Sebastian Radu. Ne puteti spune exact ce browser de Internet folositi? Si daca se poate, trimiteti-ne si o captura de ecran (print screen) cu felul in care vedeti aceasta reteta pentru a reusi sa identificam problema. Va multumim. O zi frumoasa!

    • Fara foto

      Mosneag Ela Andrei , 19 decembrie 2013

      vreau sa incerc aceasta reteta,arata super

    • Fara foto

      Sebastian Radu , 19 decembrie 2013

      Ilenuta Zanfir Aglitoiu Multumesc. Probabil am eu o problema cu browserul de internet, ca nu pot vedea decat fondul violet :( ...

    • Fara foto

      Ilenuta Zanfir Aglitoiu , 19 decembrie 2013

      Sus, sub titlu, in stanga fotografiei.

    • Fara foto

      Sebastian Radu , 19 decembrie 2013

      Unde e lista cantitatilor ?

    • Fara foto

      Lena Rednic , 30 noiembrie 2013

      Multumesc frumos pentru reteta ! Ador acesti biscuiti - macarons !! <3

    • Fara foto

      Bianca Zăhan , 06 octombrie 2013

      <3

    • Fara foto

      simona , 31 august 2013

      dece crapa deasupra?

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 24 august 2013

      Tare bine arata! Am salvat reteta, in cazul in care ma incumet sa fac macarons o voi lua ca model, cu siguranta.

    • Alina_Iancu

      Alina_Iancu (Bucatar) , 12 martie 2013

      ft bune,aici in Franta sunt ft scumpe 12 buc 10 euro

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 25 iulie 2011

      Arata foarte bine!!

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 13 iunie 2011

      Arata f. foarte bine! Cu siguranta am sa incerc reteta.*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

44 voturi

Ingrediente

  • 225g zahar pudra
  • 20g cacao
  • 125g pudra migdale sau alune de padure
  • 100g albus (cca 3 oua)
  • 25g zahar
  • Crema:
  • 100g ciocolata amaruie
  • 140ml frisca lichida
  • 20g unt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Eileen

Praz cu masline

Am crescut cu acest fel de mancare si atat de mult imi place, incat mare mi-a fost mirarea cand sotul

16 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Rulada aromata de porc

Imi place atat de mult aceasta rulada, este deja al doilea Craciun cand o pregatesc si toata lumea

14 voturi    3 comentarii
2h
Fripturi

Foietaj cu rosii si branza

Se intinde foietajul pe o suprafata presarata cu parmezan. Se decupeaza forme cu un pahar, apoi se

5 voturi    4 comentarii
25 min
Aperitive cu brinza

Augusta Sim

Multumesc pentru sfat, insa pe la magazinele din cartierul unde stau eu n-am gasit praf de migdale, iar supermarketurile sunt destul de departe de mine, iar doar pentru un praf de migdale nu m-am deplasat pana acolo. Insa, daca voi mai face vreodata biscuiti dintr-astia, am sa folosesc praf de migdale (sper sa se gaseasca pe la Kaufland sau Auchan).

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Papanasi cu stafide

Papanasi cu stafide

Maiaua Amestecam faina cu putin zahar, drojdia si putina apa calda - amestecul se lasa 10 minute pana isi dubleaza volumul. Branza,

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Mar copt cu cus-cus si coacaze

Mar copt cu cus-cus si coacaze

Se incalzeste cuptorul la 180 g C. Se fierbe cus-cus-ul timp de 8 minute apoi se strecoara. Se macina alunele si migdalele

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse